derFremdeSohn Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 [IMG=http://img684.imageshack.us/img684/2479/inreadintproblem.jpg][/IMG] bir ücgenin kenarlarini teker teker sormasini istedim fakat beceremedim. Hatayi bi türlü düzeltemiyorum... " int x = In.readInt(); " acaba double mi tercih etmeliydim? eger öyleyse double ve int arasindaki farki aciklayabilirmisiniz? Tesekkürler simdiden. ps: ft Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 In değil de in dene. Ufak harfle yani. int ve double arasındaki en büyük fark ise int'in integer, yani tam sayı olması, double'ın ise ondalık sayı olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Kücük harfle denedigimde de olmadi. Hala cözebilmis degilim. Farki acikladigin icin tesekkür ederim. Belki gerekebilir diye verim public class Dreieck2 { public static void main(String[] args) { System.out.println ("Diese Programm prueft, ob Sie ein gueltiges Dreieck eingegeben haben."); System.out.print ("Geben Sie eine X Seite ein: "); int x = in.readInt(); System.out.print ("Geben Sie eine Y Seite ein: "); int y = in.readInt(); System.out.print ("Geben Sie eine Z Seite ein: "); int z = in.readInt(); if( ( x!=0 && y!=0 && z!=0 ) && x + y > z && y + z > x && x + z > y ) { System.out.println("Gültiges Dreieck"); if( x==y && y==z && x==z ) { System.out.println("Gleichseitiges Dreieck"); } else { if( x==y || x==z || y==z ) { System.out.println("Gleichschenkliges Dreieck"); } if( x*x + y*y == z*z || y*y + z*z == x*x || z*z + x*x == y*y ) { System.out.println("Rechtwinkelig Dreieck"); } } } else { System.out.println("FAIL"); } } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Tamam o zaman bi de System.in.readInt() şeklinde dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 System.in.readInt() _________^_________ Simdi de isaretledigim noktayi gösterip; Cannot find symbol symbol : method readInt <> location : class java.io.InputStream diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 BufferedReader br = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); diyip x = br.readInt(); dene bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 olmuyo delircem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 olmuyoyu aciklayabilir misin, ne oluyor da olmuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 tepeye import java.io. hede hodo koydun mu? onu koymak sart mi lan, koymayincada oluyo galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 aquila nin dedigi gibi import java.util.Scanner; koy tepeye oyle dene bi edit: bir de scanner atamamissin sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 In diye bir obje yok ortamda, en azından verdiğin SS den gorulebildiği kadarıyla. o zaman bir tane method define edip, bunu istediğin yerden cagırıver bakalım. private int getIntegerFromStdIn() { try { BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); String str = ""; while (str != null) { str = in.readLine(); return Integer.valueOf(str); } } catch (IOException e) { System.out.println("Only enter integer values as an input."); return -1; } return -1; } Bu importlarıda ekleyeceksin tabii ki kullandıgın class ın en üstüne package declaration dan sonra. import java.io.BufferedReader; import java.io.IOException; import java.io.InputStreamReader; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 evet, in diye bisey yok gordugumuz kadarinda. Scanner in = new Scanner(System.in); filan lazim gelmisken bende sunu soriim. bufferedreaderla scannerin farki ne? br karakter okuyabiliyo sanirim, scannerda yok galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Tam emin değilim ama buffered reader kullanmadan read edersen okuduğun şey önce byte yapılıp sonra yeniden çevriliyomuydu neydi. Buna benzer bişey hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Scanner objesini ozellikle delimeter set edip kullanmak istediğiniz zaman kullanın. Temel görevi String için de belli pattern leri bulup ihtiyacınıza göre outputlar vermektir. Arkadaşın örneginde ise, console dan in yapılacak, girilen in deki herhangi bir datayı delimitter a göre parse edip birşeyler yapılmayacak. Burda kullandığımız buffered wrapping ise, bütün IO işlemlerinizde kullanmanız gereken ve good practice olan bir durum. Gelen data ne olursa olsun, Java da impl varsa java nın kini yok ise kendi buffer ınızı mutlaka oluşturun, performance & safe coding. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 burdan baska bisey soriim bende, anlatabilirsem tabi. simdi iki classim var diyelim, bu classlardan birini cagiriyorum objectle soyle hebe.method(hube) sonra bu methodun icinden baska bi classin bi methodunu cagiriyorum, ama bu methodu cagirirken direk ilk methodu cagirdigim objecti passlemek istiyorum, nasil olucak bu is? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 direk code parcalarini koyiim bare. bu method noble classinin methodu. public void hire (Warrior employed) { employed.Hired(nobleName); hiredWarrs.add(employed); armyStr = armyStr + employed.getStr(); } employed.Hired(nobleName); bunu cagirirken orda nobleName degilde direk hire methodunu cagirdigim noblei Hired methoduna gondermek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 employed.Hired(this); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar