Dynun Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 http said: Dragonmax said: uhadua aklıma İTÜ deki bi çocuk geldi. eleman okula kaydolduktan sonra üniversite çocuun askerliğini tecil etmemiş ahah. neyse bu 3. sınıftamı ne okulun kapısında inzibatlar ahah.. bunu içeri girmeden alıyolar. çocuk diyo ben okuyom. inzibaatlar bizde öle görünmüyo askere geliosun. çocuk askerlik yaptı uahduahduah yazıyosun gibi geldi burdan bakınca =) biraz şehir efsanesi gibi.
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Dynun said: http said: Dragonmax said: uhadua aklıma İTÜ deki bi çocuk geldi. eleman okula kaydolduktan sonra üniversite çocuun askerliğini tecil etmemiş ahah. neyse bu 3. sınıftamı ne okulun kapısında inzibatlar ahah.. bunu içeri girmeden alıyolar. çocuk diyo ben okuyom. inzibaatlar bizde öle görünmüyo askere geliosun. çocuk askerlik yaptı uahduahduah yazıyosun gibi geldi burdan bakınca =) biraz şehir efsanesi gibi. değil. gözlerimle gördüm bu sene. finalden adam topladılar. benimde asker kaçaklığı mahkemem devam ediyor. sınıfa inzibat girdi. orda bi beynim ölmüş. 1 çocuğu alıp götürdüler sonra.
http Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 sınıfa neden gelsinler ikamet adresine giderler birde asker kaçaklığı için ne mahkemesi? bende asker kaçağı olarak arandım ama mahkeme ile uğraşmadım öğrenci belgesi ile hallettim. başka durumlar söz konusu olabilir mi acaba?
mani Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 askerlik kararı aldırmadığınız taktirde asker kaçağı durumuna düşemezsiniz yahu. Bir kere aldırdığınız zamanda öğrenci belgesiyle ziksen kurtaramazsın zaten. tapulu malı oluyorsun askeriyenin. yoklama kaçaklığıyla, bakaya ile karıştırmayın.
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 bakayada bile işlemler öle değildir.. öğrenci belgesi aflan bile alsanız vumhuriyet savcılığına gider kağıdınız. siz de şubenize ifade verirsiniz. oradan gelen ifadeniz ve diğer kağıtlar (belge vs) değerlendirliyor. sonra okula öğrencisi olup olmadığınıza dair kağıt yollanıyor. okul ayrı bir belge hazırlayıp geri yolluyor. buna göre karar veriliyor.. askerlik kararı alınmış olması lazım öle teslim alınması için.. öle kaçakları da ilk olarak amasya'ya mı ne götürüyorlarmış.. lol ara sıra şubenizi arayın, konuşun.. çok basit bir işlem hani. 5dk nızı almaz ama poponuzu garantiye alır.. bu pazartesi arayın işte hiç aramadıysanız.. okullar yaptıklarını söyledikleri işleri yapmıyorlar..
Atsumichi Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 dasaaa said: ara sıra şubenizi arayın, konuşun.. çok basit bir işlem hani. 5dk nızı almaz ama poponuzu garantiye alır.. bu pazartesi arayın işte hiç aramadıysanız.. gidebiliyorsanız şubenize gidin...telefonla yok sizin iş tamam diyorlar gidiyosunuz ve "sen nerdesin kardeşim " diye bi araba laf yiyosun:D gidemiyorsanız günde 20 kere arayın :D
mani Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 dasaaa ne güzel yazmış. bana son yoklamanızı yaptırmadınız gelin yoksa hakkınızda mahkeme açılır, bakaya olursunuz kağıdı gelmişti. bu kağıt geldikten 4 ay sonra gittim şubeye. bu 4 ay içinde 1 sevk dönemi geçti bile. hallettim işlerimi sorunsuz. albay a en son dosyayı götürdüğümde adam bi açtı dosyayı içinden yoklama kaçağı kağıtları fışkırdı. sıradayken benim dosya zaten en kabarık olanıydı. milletin elinde incecik dosya var belli olmuyo bile içinde evrak olup olmadığı. bi baktım kaymakamlığa yazılmış yazılar var. şu tck no lu şahıs yoklama kaçağıdır gereğini arzederim vs. artık onlar yollanmış olan kağıtların kopyaları mı yoksa koymuşlar daha işlem yapmamışlar mı bilmiyorum. kısacası bi bok olmadı. bi arkadaşımın evine polisler gelmişti. yoklama kaçağı olduğu için. annesi açmış kapıyı. işte şubeye uğrasın böyle böyle yoklama kaçağı gözüküyor. hani ben 4 ay bekledim gitmek için bu adam 2 sene falan. baya gözlük numarası yüksek. sınava girdi işte yedek subaylık için. soruların hepsini bilerek yanlış cevaplamış. er kararı çıktı. gözlükten dolayı er olarak askerliğe elverişli değildir dendi. yoksa hakkariye gidiyordu acemliğe hahaha. tabi bunlara güvenerek bana birşey olmaz demeyin. 1 ay gecikipte dava açılan adamlar var.
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 @mani: LOL! gerçekten ufak bi kahkaha attım evde.. şey, şundan ötürü.. hoca "bana doktor değil damdan düşmüş birini getirin" demiş ya.. o hesap.. benim de saçma sapan "askerlik vs dikkatsiz okul" problemlerim olunca ister istemez olayın ortasında buldum kendimi. ama hoş değildi.. hiç hoş değildi hem de.. =(
http Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 okul yüzünden problem yaşamıştım bende acemi birliği falan belli olmuş, eve gelmişler nerde sizin oğlan diyerekten :) şubeye yolladım öğrenci belgesini hallettiler...
Öne çıkan mesajlar