Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pazarlama mı? devlet bütçesi mi?

asangel

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar ben iktisat bölümünde okuyorum bu dönem seçmeli dersim var ama bir türlü karar veremiyorum seçmeli dersler: pazarlama-devlet bütçesi-envanter bilanço-sosyal politika.. diğerlerini eledim sadece aklımda pazarlama ve devlet bütçesi kaldı sizce hangisini seçmeliyim?
Sosyal ağlarda paylaş

bu seçmeli dersler üni'den üni'ye ne kadar fark ediyor yahu

ben daha 1.sınıfım da bakıyorum ne var ne yok diye bizim okulda (ege) mesela bu dönemki seçmeli dersler şunlarmış:

3.sınıf:
Bölgesel İktisat ve Gelişme
Genel İktisat
Matematiksel İktisat II
Yenilik İktisadı

4.sınıf:
Dış Ticaret Politikaları, Sanayileşme ve Gelişme
Geçiş Ekonomileri ve Türkiye
Türk Bankacılık Sistemi
Uluslararası Ticaret
Uygulamalı Ekonometri

1 tane bile dersin tutmaması garibime geldi
Sosyal ağlarda paylaş

ben marmara iktisatı bittirdim şunu biliyorum,kamu bütçesi tarzı dersler genelde çok ezber ve mevzuat içerdiği için fazla zevkli olmaz,ayrıca ilerde denetçi mi olacaksın,pazarlamacı,satış tarzı mı işte çalışıcaksın yoksa kpss mi kasacaksın ona bir tercih yapmanda fayda var.
Sırf geçmek için ise okuldaki insanlarına danışmanda fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Kamu bütçesi = bayık, gördüğün hiç bir şey aklında kalmaz büyük olasılıkla.

Pazarlama = Proje alırsanız, hocanız aktif bir adamsa falan çok keyifli. Öteki türlü 4p 4s falan ezberler gidersiniz.

Seçmeli ders olayı okuldan okula değişiyor, hani bunun olma nedeni aslında okul ekolleri falan olmalı ama yalan bu Türkiye'de tabii ki.
Seçmeli dersler genelde boştaki hocaların okutabilecekleri derslere göre belirleniyor. Mesela biz ekonometride sigorta teknikleri dersi falan görüyorduk seçmeli, baya da faydalı olabilecek bir ders esasen ama hocası çok yaşlı ve rahatsızdı o yüzden ertesi sene o dersi çıkarttılar seçmeliler listesinden başka bir ders koydular. Daha 4-5 sene öncesinin seçmeli listelerine bakabilme şansınız varsa bakın, en az 2 kere değişmiştir seçmelilerdeki dersler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...