Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işletim sistemi bellek kullanımı

Uzunkulak

Öne çıkan mesajlar

selam

windows7 ultimate 64 bit kullanıyorum ama görünürde 6gb ram olmasına rağmen 1.9 u w7 ye gidiyor. ben bu miktarı minimum duruma getirmek için xp 64 bit e geçmeyi planlıyorum arada gözle görünür bir fark yaratır mı yoksa windows 7 home premium yüklesem onun yerine daha iyi bir seçim mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

6gb rami var diye 1.9 kullanıyor

1gb rami olsa 400 500mb kullanır

siz hala pintilik yapın

evet lan az ram kullanmasını istiyosanız ramlerinizi çıkarın bak nasıl fikir?

not: rami bir program doldurursa windows kendini 200mbye kadar çeker, programlara öncelik verir. cache olayı var ki 1.9gb değil 1 saat kullan bilgisayarı 6gbnin 5.9gbsi kullanılır windows tarafından. siz hala "çok kullanıyo amaaaaa" diyin. salak değil olm windows da windowsu yapanlar da düşünüyolar heralde bunları. siz düşündünüz de microsoft düşünemedi değil yani
Sosyal ağlarda paylaş

afgsdıfg.. kusmuşsun brigand :+ o mantıkta çalıştığını duymuştum da mesela ekstradan ram kullanarak ne yapıyor nasıl bir performans farkı yaratıyor onun teknik detayını merak etmiştim ben ama haklısın tabi windowstaki adamlar bendne "biraz" daha iyi biliyordur bu olayları lfsdgd
Sosyal ağlarda paylaş

photoshop'ı aç

sonra bir daha aç

aradaki açılma farkına bak. ilk açılışta cache'liyor. aslında o 6gb raminiz 1 saat içersinde tamamen windows tarafından kullanılır, ama size sadece aktif olarak ramin kullanıldığı miktarı gösterilir. geri kalan boş yer de cache olarak kullanılır.

ne olsun yani ram boş boş dursun mu dfgd

ram dolarsa da cache edilmiş memory cellerinin üzerine yazıyor windows programlara allocate ediyor o yerleri, veya daha çok kullanılan programları cacheliyor.

hatta görev yöneticisinde performance sekmesinde Cached ve Free var onlar ramin gerçek kullanılma değerleridir. Bende şu an 4gb ramin 1.70'i kullanımda gözükürken Free olarak 734mb ram gözüküyor çünkü 1684mb cachelenmiş.

siz hala gelin xp mi yüklesek diyin cache sistemi olmayan işletim sistemini dgdfgdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...