Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kariyerimi Degistirdim, is hayatina sil bastan girdim...

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Azmodai said:

kermit said:

emir ilk maaşınla bana hurma gönderirmisin ordan.
bide zemzem suyu

zemzem zor da humra problem degil. zemzem'in satisi yasak, mekkeye gidip kendin bizzat alacan, o da zor lakin mekkeye gitmeyi pek dusunmuyorum.

mekkenin kapısına yaklaştığın anda kırmızı ışıklar yanıp alarmlar ötmeye başlar zaten merak etme asjhd.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun, bikaç şey sorucam izninle

1) Hiç finans deneyimin olmadan nasıl aldılar torpil mi vardı?
2) Yok bileğimin hakkıyla diosan 6 yıllık bankacı 3 yıllık hazineci olarak "bende istiyorum abi nasıl buluosunuz böyle" diyesim var
3) SUudi Arabistan yaşam olarak nasıl bir yer
4) Maaş ne kadar

:D
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

2) Yok bileğimin hakkıyla diosan 6 yıllık bankacı 3 yıllık hazineci olarak "bende istiyorum abi nasıl buluosunuz böyle" diyesim var
3) SUudi Arabistan yaşam olarak nasıl bir yer
4) Maaş ne kadar

Arabistan abi burasi, neyin nasil olacagi belli degil. Calisan, hevesli olan adam cok az, yatip ise 2 saat gec gidip para yiyen adam bol. Arada sivrilmek kolay :)

Tabi babamin bankanin 20 yildir tum fotografcilik islerini yapmasinin da katkisi oldu kararlarinda :)

Suudi arabistan yasam olarak degisik bir yer, sikici bir yer, oturup calisip kendimi gelistireyim bu arada da para biriksin dersen harika, gezip tozup cilgin atayim dersen bok gibi bir yer.

maas konusunu konusmadik, once egitim sureci var 0 dan girdigim icin, trainee olarak baslayacam, bir sure sonra alacaklar kadroya, o arada stajyer maasi falan verirler herhalde ama cok bisi olmaz sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

adam matematik bölümü mezunu. bankalar genelde analiz departmanına alacakları bölüm elemanlarında "işletmeci alıp matematik öğreteceğime matematikçi alıp ekonomi öğretirim daha iyi" bakış açısıyla da yaklaşabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Azmodai said:
Tabi babamin bankanin 20 yildir tum fotografcilik islerini yapmasinin da katkisi oldu kararlarinda :)

işte gümmm =/

cok gummm etkisi olmadi. YAni burda amac kendimi yuceltmek degil de, babamin faydasi gorusmeyi ayarlamak oldu, normalde IK ya basvuruyla falan zor cunku birini tanimadan, biraz turkiye gibi o konularda.

Adamlar beni begendi, ingilizcemi, hevesli olusumu ve -ilginc olacak- turk olusumu sevdiler. Burasi dunyanin en irkci ulkesi, ne oldugun, kim oldugun tamamen milletine bagli. Ingiliz amerikali burda istisnasiz kral mesela, en kotusu 10k dolara calisir ki, en kotusu o. Turk olunca caliskan ve disiplinli oldugumuzu dusunuyorlar ve herif onu dedi, Turkiyede cok bankayla calistim, herkes dakik ve isine bagli. Bize bu lazim falan gibilerde.

HErif hakli, Burasi garip bir ulke, Saudization diye bisi var, her firmanin personelinin 75%inin suudi olmasi sart. Suudiler de hayatinizda goreceginiz EN TEMBEL, EN VURDUMDUYMAZ adamlari. Yani capsle yazdim cunku otesi yok. Ulkede en basiti herhangi el becerisi isteyen meslekte (muslukculuk, antencilik, boyacilik vs.) suudlu calismaz, calistirir. Hepsi yan gelip cep telefonlariyla chatleserek bakar etrafa, kizlari bluetooth'tan bulup yazmaya calisir. Boyle garip bir genclik var, calisip para kazanmak isteyen cok az insan var genc nesilin arasinda o yuzden de avrupaliya ve avrupa zihniyetli insanlara buyuk talep var.

En basit ornegi, size suudi bir adamin bankadaki gununu tarif ediyorum, zaten basvurmama cesaret veren sey de buydu, gidip gelirken babamla gozlemlediklerim.

8:30: banka acilir, etrafta hindistanli, pakistanli garsonlar gorunur, baska kimse yoktur.

9:00: Filipinli ve hidnistanli muhasebeciler, bilgisayarcilar damlar. Avrupali mudurler de gelir.

10:00: Ortalikta hala suudlu yoktur, arap yoktur

11:00: Hala yoklar

11:40: suudiler Gelirler, geldikleri gibi karnimiz ac diyip kahvalti cay derler

12:30: suudiler Caylari bitirir ise baslarlar

13:00: Yemek molasi baslamistir, suudiler cikar yemege gitmek icin, bu arada okullar dagiliyor, cocugunu okuldan almasi lazimdir, esini de is yerinden veya marketten almasi lazimdir.

14:00: Suudlu disinda butun calisanlar donmustur moladan. Etrafta suudi yok.

15:00: Hala arap marap yok ortada

16:30: Geri doner tum suudiler, islerine baslarlar.

17:30: Banka kapanir (turkiye gibi 7-8'e kadar durmak yok burda) isik hiziyla dagilir suudiler.

Evet. Hal boyleyken adamlarin beni hevesli gorup yetistirmek istemesi normal. Ayrica ulkede matematikci yok. Suudilerin hepsi bankacilik finans veya isletme okurlar sonra da babalarinin firmalarina veya dukkanlarina cokerler. Kimse matematik, muhendislik yapmaz, hepsi yurt disindan gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...