Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kariyerimi Degistirdim, is hayatina sil bastan girdim...

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Gecen sene buralara bir yerlere konu acmistim. Okuldan mezun olali ve askerden sisko raporu alali 3 ay sonra iyi bir firmada guzel bir IT sistem destekcisi / muhendisi isine girmistim ve guzel baslamisti hersey. Maalesef ema ablanin dedigi gibi zamanla is ortami yavastan sogutmayi basarmisti malum asgari ucretle gunde 10-11 saat calistirip, her turk ozel sirketinde gordugumuz "comezi somur" politikasiyla yuruduk gittik bir sure.

Maalsef asker 2. yil da almayinca, sirkette zamla alakali bir sey soylemeyince biraz hayattan sogdum ve tam o sirada sevgilimden de ayrilinca YIA SILERLER diyip kendimi arabistan topraklarina attim ve 2 aydir surdurdugum is arayisim bugun sona erdi, Buranin en buyuk 2. bankasi olan Suudi Fransiz Bankasinda mulakaatim iyi gecti ve haftaya kurumsal bankacilikta finansal kurumlar bolumunde calismaya baslayacagim.

Feci heycan ve sevinc var, malum IT sevdigim bir sektor olsa da zamanla isten sogudum. Fiziksel kurulumlar ilk basta ilginc ve ogretici gelse de zamanla baydi feci sekilde ve gunde 11 saat, onlarca makina kurup, fiziksel olarak yorulup bel mel cikarinca illet oldum, ustune bi de maalesef calistigimiz devlet kurumlari tarafindan "ustabasi" muamelesi gorup bir de insanlarim masalarindaki vidalara falan el atmamiz istenince (ve butun bu cileleri cok az maasla cekince) illalah gelmisti.

Simdi bizimkinden tamamen farkli bir ulkede, cok prestijli bir kurumda calisma sansina kavustum. Kariyerimi IT disinda ilgi duydugum tek meslek dali olan finans ve bankaciliga kayma firsati dogdu ve atladim ustune resmen, umarim sonucu iyi olur. haftaya C.tesi gunu basliyorum (Burda haftabasi C.tesi, biraz degisik bir ulke :P) ve feci despot bir grup alman bankaciyla calisacakmisim, simdiden uyarildim valla.

bana bol sans dileyin paticik, buraya yazmamin sebebi artik 10 yildir iyi kotu uye oldugum bir yerde hislerimi paylasmak, hevesimi dile getirmek, iyiye gittiginde OH COCUKLAR KONULDI demek, kotu gittiginde de sikayet edip sizlamak.

Umarim hepiniz hayatta heves ettiginiz, istediginiz seyleri yapabilir, work sux derken en azindan cukkalari sayma firsatiniz olur.

AMIN.

tl;dr : 1 yildir az maasa calismak baydi, muamele baydi, arabistana gelip bankaci oldum. Umutlu ve hevesliyim, paylasip size hislerimi dile getirmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...