Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS Sonuçları Topiki

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

said:
edi, 21 Temmuz 2004 10:03 tarihinde demiş ki:
evet, bana TC kimlik no sunu soyleyen patiye sinav puanini soyleyebilirim, onumde tc kimlik nosu giriniz yazan bir pencere var, deneyim bir dedim oluverdi. tabi ozel mesaj kullanarak

oss/oys - skolastik islerde bir numarali cozum ortaginiz edi hornblower ph.D.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

bu yaptıklarınız çok gereksiz tartışmalar ama 350 aldım uzuldum diyen adama ben kızmam acırım... onu koruyanlara 2 kere acırım onlara hak verenlere 3 kere acırım.. yazık...

girdiğiniz üniversite de boun da olsa siun da olsa size bakar siz odunsanız orda da odun olursunuz ağaçlarla çalılarla iyi uyum sağlarsınız.. ama siz akıllı biriyseniz en dandirik yere de girseniz yolunuzu bulursunuz olay budur...

[Bu mesaj fortinbras tarafından 22 Temmuz 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 21 Temmuz 2004 20:07 tarihinde demiş ki:
said:
Proxa, 21 Temmuz 2004 19:45 tarihinde demiş ki:

sen kendi aldıgın puana üzülmeyi akıl edemiyon da adam kendi puanını soyledigindemi aklına geliyo üzülmek
geçin abicim bu işleri
bizde geçtik öss illetinden
önünüzdeki maçlara bakın artık
ben öss ye girmedim zaten
ama bi insan cok iyi puanlar alıp beyenmiyorsa burda insan ister istemez kızıyor,üzülüyor arkadaşların yaptığıda bu bence[signature][hline].

[Bu mesaj Proxa tarafından 22 Temmuz 2004 08:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 21 Temmuz 2004 20:00 tarihinde demiş ki:
bu silph'in verdiği sitedeki form 2003 puanlarına göre mi hesaplıyor acaba? 2004 ösym kılavunuzuna göre hazırlandığını yazıyor da..

eğer bu yılın puanlarına göreyse marmara tarih, yeditepe burslu tarih kazanmışım ama marmara radyo, sinema ve televizyon'u da kılpayıyla kaçırıyorum ya da giriyorum.. :-p

hiç çalışmayan insan marmara'yı kazanabiliyorsa bir acayiplik var bu sistemde ehe

O hedeyi şu son gelen kırmızı rehbere (2004) göre yapmışlar, o rehberde de 2003 verileri var yani geçen yıla göre oluyor onlar ama dilimle hesapladığı için büyük ihtimal orada yazanlara atlarsın.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fortinbras, 22 Temmuz 2004 00:21 tarihinde demiş ki:
bu yaptıklarınız çok gereksiz tartışmalar ama 350 aldım uzuldum diyen adama ben kızmam acırım... onu koruyanlara 2 kere acırım onlara hak verenlere 3 kere acırım.. yazık...

girdiğiniz üniversite de boun da olsa siun da olsa size bakar siz odunsanız orda da odun olursunuz ağaçlarla çalılarla iyi uyum sağlarsınız.. ama siz akıllı biriyseniz en dandirik yere de girseniz yolunuzu bulursunuz olay budur...

[Bu mesaj fortinbras tarafından 22 Temmuz 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir]

senin bahsettiğin bu tipi bi enchantment yapmak gerekirse,
bu şahıslar girdikleri süfer üniversiteden mezun olduktan sonra ne yaparlar? iş ararlar dimi? bunlara genelde çok düşük kademeler önerelir, ki tecrübe kazansın iyi bi yönetici olsun dimi? ben çok anlamam akıl yürütüyorum.
bu şahıs mezun olduğu an avrupanın en büyük şirketlerinin kendisini işe almak için amerikan şirketleriyle yarışacağını, maaşı iyi deilse microsoftta CEO luğa bile sıcak bakmayacağını düşünürken böyle karşılık bulunca ordan işe girip yavaş yavaş yükselmeyi akıl edemez, tabi işte bulamaz, sonra bide ağlar ben hebele üniversitesi hümbülü bölümünden dereceyle mezun oldum iş bulamıyom diye
not: bu yazı şeysinde genellemenin ağababası yapılmıştır, kimse alınmasın üstüne yani eheh[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

off bi öss daha bitti gene magdur olan 02394329 kisi var.. ne yapalım bende kötü bi sonuç aldım ama yapacak birşey yok. bu ülkede bunlara katlanıcaz işte ... üzülmekle bişey olmuyo (dünden beri kafayı yedim). Genede hayat hede oluyo işte napalım.
Geçmiş olsun hepinize.. Yada geçirilmiş ne diyim artık..[signature][hline]Booo
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam sistem kötü ama sizin düsünceniz de yalnıs bir bakıma bence..Sonucta sistem de sınav da herkese aynı..

Lise'yi bitirdikten sonra Öss adlı sınava girecegimiz belli..Zaten az cok hangi konudan hangi soru cıkacagı da belli..İhtiyacımız olan kadar hangi birimiz calısıyor ki ? Bizde oturup gerektigi kadar çalışsak istedigimiz yere giremiyecekmiyiz ? Hadi lise yıllarını bırakın lise sonda önümüzde kocaman bir sene var..

Bence sistem yalnıs egitim kötü sınav kaka gibi sacmalıklar yerine , öss birincisine kafanızın girmesi yerine , 350 aldım aglıyorum diyen tiplere dalmak yerine oturup bir düsünelim..

Madem hayatımız bu sınav üzerine kurulu ; O zaman bu sınavı gecmek veya istedigimizi yapmakta bize baglı..[signature][hline]
I can't remember anything,
Can't tell if it's true or dream...

Sosyal ağlarda paylaş

Bu sinavda hiç bir adalet yok arkadaşim! Ben bütün sene çaliştim, son 2 ay daha yoğun çaliştim sonra ne oldu! Anlatim bozukluğuyla başlayip dil bilgisiyle devam eden lanet bir sinav sonrasinda matematikte en kolay sorulari bile yapamadim moralim 0 oldu ! Herkes keşke ayni sinava girse b-2 b-1 fln diye ayrim olmasa seneye tekrar girecem ayrica bir komedi arkadaşim 325 yapti adam %1 dilimde ben ise 295 yaptim %22 dilimdeyim offf seneye bi daha uğraşacam galiba...
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşi Sözlükten alıntı :
yuzdelik dilimlerin bu yıl deli gibi değiştigi sonuclar..
misal 2003 oss ea 327 puan yapan kişi %7de iken bu yı 328lik bir kişi %4e girebilmiştir..ya da 2003te ea 342 puanla %2lerde iken bu yıl 341 puanla %1lere girilmiştir.bu da 2004 sınavı gayet kolaydı diye ayak yapanlara kapak olmustur ki alan dersleri türkiye ortalamalarında da belirgin düsüsler gorulmustur...
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Proxa bak şu *!çok iyi puan* lafının tam puan olmadıkça göreceli bir kavram olarak kalacagını anlatmaya calıstık burda (pek çok kişi bunu vurguladık) ama hala aksini ısrar ediyorsun.

Bu bağlamda birisi 350 yapar az gelir ve begenmedigini söyler
diğeri gelir 300 aldım çok kötü der
örnekleri oldu bikaç sayfa evvel ve 300 alanlar 350 alıp da begenmeyene yok kafasını kıralım bilmemne bune kardeşim o puanı nası begenmessin, sımarıklık yapıyo gibi laflar ettiler

e bizde bu fikrinizin yanlış oldugunu verdigimiz örnekle (=(simdi 250 alan biri gelse oda 300 alanlara aynısını dese ne olucak ozm?) gösterdik.

uzatmanın lüzumu yok tekrar söylüyorum tam puan yapıpta of cok kötü düşük aldım diye alaycı bi şekilde yazan olmadıgı sürece ki açıklandı puanlar paticikte yok böyle birisi , isteyen aldıgı nota istedigi yorumu yapar, sen o kişi böyle yorum yaptı diye üzülüceksen bu senin şov yapmandır
üzüldügünden degil yani[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar ben girdiğim sene de böyleydi(3 sene önce) ayy yetmedi azcık puanım daha olsa deyip ağladım zırladım..sonra istediğim ouklun istediğim bölümünü tercih etim bir de ne göreyim puanlar düşmüş hatta düşmüş halini bile azcık bir farkla elde ettim ama oldu işte ..öyle hemen olmadı falan demeyin..olur..olmazsa da ölüm değil ya..ama kendi kendinize olmadı deyip tercih yapmamazlık etmeyin bence..
Sosyal ağlarda paylaş

evet bence de yok şunu aldım üf püf deyip de aldıkalrı puan 350 lerin üzeri olanlar sussun bence..ayıptır..ama öyle yapana da aldırmayın..olur öyleleri..benim bir arkadaş vardıydı lisede..eşşek gibi çalıştı da sabahlara kadar ..sonra kazandı kahretsin bunu aldım dediğği puan da bayağı iyiydi..durumu kötü olan biri ya düşük aldım deyince o da ay ben de yaa derdi..anlayacağınız var işte öylesi..
Sosyal ağlarda paylaş

dynamic katılıyorum bu konuda. Ben 355 aldım ama taa çocukluk hayalim havacılık muh giremediğim için üzülüyorum dolayısıyla. Siz de buna ukalalık diyosunuz. Ben 5 senedir odtu havacılık kazansam diyorum sonra inşaata giriyorum üzülcem dolayısıyla. Biri gelse size dese "ben barajı geçemedim siz iyi kötü üniye girceksiniz mesleğiniz olacak ben kazma gibi kalcam ne ukalasınız!" dese ne diceksiniz merak ediyorum harbi.[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Goarth, 22 Temmuz 2004 17:46 tarihinde demiş ki:
Bu sinavda hiç bir adalet yok arkadaşim! Ben bütün sene çaliştim, son 2 ay daha yoğun çaliştim sonra ne oldu! Anlatim bozukluğuyla başlayip dil bilgisiyle devam eden lanet bir sinav sonrasinda matematikte en kolay sorulari bile yapamadim moralim 0 oldu ! Herkes keşke ayni sinava girse b-2 b-1 fln diye ayrim olmasa seneye tekrar girecem ayrica bir komedi arkadaşim 325 yapti adam %1 dilimde ben ise 295 yaptim %22 dilimdeyim offf seneye bi daha uğraşacam galiba...

325 ile nası %1 e girer olmaz öyle şey! %10 vardır en azından o..

bu arada dynamick sana katılıyorum, sene başından beri bana göre yapabileceğim bir hedef olan itü bilgisayarı istedim, puanım da tutuyor gibi (0.5 puan fark var) ama büyük ihtimalle olmyacak ve ondan sonra yazabileceğim başka güzel bir üni yok açıkçası. itü den sonra puanlar birden düşüyor 5-6 puan kadar. e yani şimdi ben üzülmeyeyim mi? hayır puanım kötü değil, çok şükür ona da; ama ilk yüze giremeyenler için her zaman yazabilecek DAHA İYİ bir yer vardır. onlar dışında herkes üzülecek bence :)[signature][hline][email protected] | 6254196
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
valla neyse bunların dışında bişi söliyim ben bilgisayar mühendisliği bölümünü türkiyede okumaya pek sıcak bakmıyorum

sakarya uni elektrik elektronik mühliğinde okuyorum
eh kaldık fln sınıfta 1.8 ort tutturamadık diye ama zor degildi çalışmak lzm tabi..

neden bilg muh sıcak bakmadıgımı söyleyim

mühendislik üretmek , meydana getirmek demek (bir anlamı)

trde bilgisayar konusunda üretim içinde olan biryer yok bu yuzden yurt dısını hedefleyerek giriyorsanız bölüme eyvallah
ama mezun olunca asıl mezun oldugunuz mesleği tam anlamı ile yerine getirememe sorunu yüksek puanlı bölümlerden bilg muhendisliğinde diğerlerine nazaran daha çok karşınıza çıkacak

bununla birlikte şuan ve geleceginde en gözde ve heryerde ihtiyaç duyulacak bölümü olarak ben okudugum elektrik elektronik müh liği bölümünü görüyorum

tabi işin diğer yanı da acaba o bölümü sevicekmisiniz?

unide ilk 2 sene geçiyor bir şekilde
ama daha sonradan "ya ben bu işi yapmak istemiyorum girdim bi şekilde ama hata etmişim" dememek için çok iyi araştırın bölümleri

ek olarak şunu soliyim bölüm değil universite tercihi yapacak kişiler(puanı eskişehir makina muh tutar ama ben istde kalcam diyip yıldız metalurji yazar) bi diplomam olsunda ben işe girerim sonradan diye bakanlardır ve onların çoğu eğerki bu mezun oldukları bölümle ilgili iş yapmaya başlarlarsa ileride erkenden bıkabilirler(not:yıldız metalürji örnek verdim, bölüm kötülemesi söz konusu degil)

unutmayın ki başarı sevdiğin işi yapmakla birlikte gelir.
çevre mühligi yazarsın girersin ama belkide tam sana göre bir meslektir ve başarılı olursun, çünkü zevkle çalışırsın, bu başarın farkedilir ve bir elektrik elektronik müh nin aldıgı maaşın çok daha fazlasınıda alabilecek sekilde işe girersin)

*!nası daha çok para kazanırım?* durumu var
yok endüstri muhleri cok kazanıyomusda
makina mühleri kazanamıyomus.. fln filan olayı yok

veya adam kocaeli bilgisayardan mezun olmus ama işsizmiş bak die konusmalar olur

hepsi yalan bunların, sen uniye giderken kendini hiç geliştirmezsen(genel kültür,yabancı dil,stajlarda beceri,çevre edinme,klüplerle faaliyete girmek...) sen uniye puan yapıp girdin ama bilg muhligi kazandıgın halde daha bilg görmemiş birisi isen nerden biliceksin zevk alıp almayacagını?
derslerden illaki geçersin ama asıl ders mezun olduktan sonra başlar
iş ortamına girince anlarsınız
2 kat zordur derslere calısmaktan
o noktadan sonra başarılı olamazsan istersen girdigin bölüm trnin en yüksek puanlı yeri olsun hepsi fasa fiso

ama ben öss de ilk 100 e girmiştim dicen
işveren iyide güselim bunun bana bi yararı yok bak en basitinden 10 pc yi birbirine bile baglayamıyon dicek

bilg muhligi konusunda olan fikrim e ek olarak da endüstri mühligi hakkında bişi yazayım

Mühendisler için Yönetim dersinde hocamız Oğuz Başaran söylemişti;
şimdilerde şirketler yönetici olarak mühendislere agırlık verdiler
eskiden daha çok işletme mezunlarını bu kademelerde görüyorken zamanla mühendislerin agırlıgı hissedilir derecede artmak bir kenara bu sektörde en büyük payın sahibi olmaya basladı. Mühendis zaten kıt kaynakları en iyi şekilde kullanmasını bilen olduğundan iktisadi bir eğitim de aldı ise yönetimde yer alması konusunda önünde bir engel kalmıyor.

Elektrik veya elektronik konusunda üretim yapan bir firmada yönetimde endüstri mühendisinin iş bulma şansı bir elektrik-elektronik mühnin iş bulma sansından cok cok daha düşüktür
buna nazaran bir elektrik elektronik müh çeşit çeşit firmalarda iş bulabilme şansına en az endüstri müh i kadar sahiptir.

son olarak: girdigin bölümü bitirdiginde yapacagın işi seviceksen, o iş tam sana göre ise ve universite egitimi boyunca kendini en iyi şekild eyetiştirebilmiş isen sen öss puanını en iyi şekilde değerlendirmiş olursun (illaki bütün puanları kastırıp ,bölüm araştırması yapmadan,ucu ucuna biryere girmek sadece ve sadece max 2 yıl boyunca yüzünde bir gülümseme olarak kalır)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...