Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP veya ASP

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Queen said:

hemen şahsıma saldırıyosun, argümanına güvenmiyo musun tartışma için bilader?

direk senle dalga geçiyim diye yazmadım mesajı piyasadaki genel havaya yazdım. facebook da yapabilirsin yani phpyle illa büyük olmak için .net e ihtiyacın yok. evet sen de demişsin ikisiyle her şeyi yapabilirim tamam.

ayrıca adamlar .net'e geçebilirlerdi biraz büyüyünce, adamların memcachesi bile değiştirilerek kullanılmış, kullandıkları linux kernel bile bağlantı sayısını artırabilmek için modlu.

hemen bilgisiz yaptın beni ya neyse. ama doğru ben bilg müh okumuyorum

nereye .net'e geçiyolar, o zaman tüm sistem windows altyapısında olacak. adamların kim bilir kaç bin serverı vardır, her biri için lisans düşün bakalım. mssqlden tam verim alabilmek için enterprise satın alman lazım $20.000 üzeri o da tek bir lisansı. windows lisanslarını saymıyorum bile. 3-5 üniversite öğrencisinin ona parası mı yeter. zaten büyük şirketler genelde tercih ediyor diye ondan dedim paralı insanlar yani.

facebook dediğin site harvardda mark zuckerbergin "olm tüm kızlarla tanışacaz kampüsteki hatunları atacaz eve" mantığı ile kurduğu bir site.
http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/139585-Facebook-neden-kuruldu.aspx

gelip "facebook gibi eğlencesine geliştirilen bilmemne bilmemne..." lafını söylüyorsun. sanki ben bilmiyormuyum facebookun neyle geliştirildiğini? şu anda dünyanın girilen 2. büyük sitesi. gelip laf sokmaya çalışıyorusn sonra da hazmedemiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Brigand said:

Tim bazen çok kendi doğrularınla konuşuyorsun be

benim kendi yazdığım frameworküm var, 3 yıldır sürekli geliştiriyorum. dökümantasyon yazmaya üşendiğimden public olarak bir yere koymuyorum

ama php'de asp.net'in yerini tutacak bir framework yok, yaklaşan bile yok hatta.

Deneyimledigim seyler genellikle zaten baskasi tarafindan kesfedilmis seylerin tekrari oluyor. Bu durumda kendi dogrularim olmaktan cikiyor.

O sure kisiden kisiye degisiyor fakat hem kendimde gordugum hem de gozlemledigim birsey var ki o da bir konudaki teorik bilgin ne olursa olsun, deneyimin belli bir seviyede degilse bilgini hakkiyla kullanamadigin. Hizini inanilmaz etkiliyor.

Bu sebeple yeterince deneyimli, calisma yontemini gelistirmis bir .NET ile bir LAMP developer benzer projeleri yakin vakitlerde cikarabiliyorlar.

Hani sen henuz deneyim edemediysen bunu, bu senin eksigin oluyor, benim dogrularim degil.

evet evet öyle deneyim edemedim, keşke engin deneyimlerinden biraz bana aktarsan, ne kadar çok istiyorum biliyormusun
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft facebooktan para alıcak lisans için ha? hadi aldı 20.000 dolar uuuu. 500 serverları olsa $1.000.000 nolucak adamlar deli yatırım alıyolar.

bak diyorum argümanın üzerinden tartış, hazmedemiyosun diyosun dünyanın en verimsiz tartışma şekli "hazmedemedin abi ondan böyle diyosun", hatta çekemiyorum seni de mi?

ben senin bilmediğini mi düşündüm php olmadığını. tabii ki biliceksin ufak tefek ilgilenen herkes bilicek.
kendi bildiğinden insan emin olabilir ama benim bilmediğimden nasıl emin oluyosun? belli ki heriflerin en gereksiz ölçeklemeyle ilgili makalelerini bile okumuşum gelmiş bana haberturk linki veriyosun.

bence .net'e geçmemelerinin sebebi aynı zamanda webde de ürünleri olan ve web piyasasında da rekabet eden microsoftla yazılımsal olarak da yakınlaşmamak içindir. yoksa isteseler geçebilirlerdi. şu an geçmek istesinler microsoft oraya adam gönderip iki ayda kodlar sistemi gibi geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadigim sey, sadece bu konuda degil ama benzer konularda, benimle birlikte, hayat ve bu tip konulardaki deneyimi seninkinden daha fazla olan kisiler belli bir konuda benzer fikirlere sahipken senin neden inatla karsi ciktigin.

Fikirlerin olmasi, savunabilmen, tartisabilmen gercekten guzel. Bir cok kisinin aksine zeka pariltisina isaret fakat bunu yaparkenki uslubun insanlari cilecek cikariyor gercekten.

Her seferinde "ne cok biliyorsun, sanki biz bilmiyoruz" tavirlarina yaklasiyor yazilarin ki kimi zaman astigi oluyor.

Yurt icinden yurt disina kadar bir cok kisiyle calistim. Bir cok buyuk sirketin sef yazilimcilariyla muhatap oldum, kimilerinde calistim. Kimi zaman da cok ufak isler yaptim, cok sacma patronlarim is arkadaslarim oldu. Kimi zaman da benim bir cok kisiye gore cok sayilan deneyimim istenilenin yakinina bile yaklasamadi.

Bir de farkli platformlarda calisan bir cok insanlar zaman zaman tartistigim zilyon tane farkli konu var bana fikir veren.

Ben bunlara gore konusuyorum. Peki sen neye gore konusuyorsun ? Sadece turettigin fikirlerine gore mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

abi di seninki de laf yani herif nasilyapilir.com gibi amacına uygun bir şekilde tasarlanmış bir yapısı olan, pratikte çokça işe yarayan (yıllardır izmirdeyim opusu burdan keşfettim, editöre not: arka sokaklardaki bilinmeyen yerleri yazsanız bari) bir siteyi yapmış

diycem site senin değilse fenalardayım

edit: imzada da bi post atılmış blog duruyo eski ahahah çok güzel olmuş, iş kişinin aynasıdır prensibine göre attım tabi mesajı ben
Sosyal ağlarda paylaş

Queen said:

abi di seninki de laf yani herif nasilyapilir.com gibi amacına uygun bir şekilde tasarlanmış bir yapısı olan, pratikte çokça işe yarayan (yıllardır izmirdeyim opusu burdan keşfettim, editöre not: arka sokaklardaki bilinmeyen yerleri yazsanız bari) bir siteyi yapmış

diycem site senin değilse fenalardayım

edit: imzada da bi post atılmış blog duruyo eski ahahah çok güzel olmuş, iş kişinin aynasıdır prensibine göre attım tabi mesajı ben

öyle değil işte sen oturmuş bir sistemi değiştiremezsin. adamların bir altyapısı var, senin o php diye düşündüğün dilin altında kimbilir neler dönüyor neler. adamlar kendileri configure etmişlerdir php source kodunu apache source kodunu ne gerekiyorsa. memcache geliştiricilerinden facebook mesela.

ayrıca burada ms'in satın almasından önce facebook facebook olmuştu. sen zaten gelişiminin zirve yaptığı dönemden sonrasını düşünüyorsun ben asıl facebookun hayata geçirilip o zirve dönemine kadar geçen süreyi düşünüyorum. ms % 1.7sini mi ne satın aldı o yüzden sen şimdi "oo ms şimdi hisse ortağı ne olacak lisans verir para mı istersen ondan al kanka ver kanka" mantığı ile düşünüyorsun ama iş dünyasında öyle yürümüyor işte. 300 milyon doları facebooka sayarken ms "biz kanka olacaz" diye saymadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Queen said:

hemen şahsıma saldırıyosun, argümanına güvenmiyo musun tartışma için bilader?

direk senle dalga geçiyim diye yazmadım mesajı piyasadaki genel havaya yazdım. facebook da yapabilirsin yani phpyle illa büyük olmak için .net e ihtiyacın yok. evet sen de demişsin ikisiyle her şeyi yapabilirim tamam.

ayrıca adamlar .net'e geçebilirlerdi biraz büyüyünce, adamların memcachesi bile değiştirilerek kullanılmış, kullandıkları linux kernel bile bağlantı sayısını artırabilmek için modlu.

hemen bilgisiz yaptın beni ya neyse. ama doğru ben bilg müh okumuyorum

abi sen benim mesajımı okumuyo musun allahaşkına? benim bilmediğim düşüncesini gözlerini kör etmiş adeta.

ayrıca senin dediğin değişiklikler ölçeklendirmeyle ilgili değişiklikler. microsoft zaten port etmiycek baştan yazıcak. her şey belli sistemde sonuçta baştan yazabilirler.

ayrıca microsoft hisse aldı parayı verip tamam. ama microsoft sistem kullanmaları diğer yatırımcıları kıllandırır hala. microsofta yakın durmayı "kankalık" gibi yorumlayarak (tartışmayı kazanmak için yapılan bir kelimeyi alıp contextin dışında yorumlayarak karşıdakinin ifadesini anlamsız yapmaya çalışma taktiği adeta) basit bi şeymiş gibi göstermişsin. ama diyorum ki microsoft da webde rekabet eden bi firma, teknik altyapı bile olsa ona yakın durmaları, başka yatırımcıları rahatsız edebilir. ayrıca lisans ücreti almaz büyük ihtimalle, sonuçta herif powered by microsoft yaparak facebooku belki web alanında değil, ama development alanında büyük sükse yapıcaktır. dediğim gibi microsoft bir sürü alanda rekabet eden bi firma. webde yatırım yapmak istiyorsa parasını facebooka ödemek zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca yanlış mesajımı quotelamışsın tartışma aleviyle

mrlevie abi yazı tura at başla birine, ısınamazsan öbürüne geç. zamanla vizyonun oluşunca bu konuda profesyonel olarak ilgilenmek istediğinde doğru olanı rahatça yapabilirsin zaten.

asp değil yalnız seçeneklerden biri asp.net
Sosyal ağlarda paylaş

imzadaki site benim değil arkadaşın projesi var, anlaşmalı olduğu yerler var onları listeliyor. rica etti tanıtım için imzama yazdım. sorunu olursa yardım ediyorum. kusura bakma imzama kurumsal résumé'mi eklemedim hata bende.

"ayrıca lisans ücreti almaz büyük ihtimalle"
o sondaki kelime ne güzel kelime öyle

neyse facebook gibi yıllardır geliştirilen oturmuş ve neredeyse sıfır sorunla çalışan bir sistemi "2 ayda yapıverir microsoft ne olmuş eline mi yapışacak" diyen birisinden farklı bir düşünceler beklemek hata.

ondan dolayı şu alıntı ile devam ediyorum ben

Mum_Chamber said:

bir konu da yok ki egolariniz konunun onune gecmesin.. hepiniz birer web uzmani, birer yazilim dehasisiniz, tamam. aslansiniz, kaplansiniz, supersiniz.

yeter ki konuyu baltalamayin, kilitliycem yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

ya demek istemiyordum hani üzerine çok alınma ama gerçekten şu mesajının üzerine bu mesajı atmadan duramayacam

düşünsenize şöyle bir sahneyi

birgün Queen bilgisayar mühendisi olarak bir şirkette çalışmaya başlar. şirket sahibi yapılacak web yazılımında seçilecek en doğru dil nedir diye Queen'e danışır. Queen de "yazı tura atalım efendim hangisi gelirse onla yazarız" der. patron da...

hikayeyi siz devam ettirebilirsiniz artık

hikayenin başlığı olarak "geleceğin mühendisleri" seçilebilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

imzadaki site benim değil arkadaşın projesi var, anlaşmalı olduğu yerler var onları listeliyor. rica etti tanıtım için imzama yazdım. sorunu olursa yardım ediyorum. kusura bakma imzama kurumsal résumé'mi eklemedim hata bende.

"ayrıca lisans ücreti almaz büyük ihtimalle"
o sondaki kelime ne güzel kelime öyle

neyse facebook gibi yıllardır geliştirilen oturmuş ve neredeyse sıfır sorunla çalışan bir sistemi "2 ayda yapıverir microsoft ne olmuş eline mi yapışacak" diyen birisinden farklı bir düşünceler beklemek hata.

ondan dolayı şu alıntı ile devam ediyorum ben

Mum_Chamber said:

bir konu da yok ki egolariniz konunun onune gecmesin.. hepiniz birer web uzmani, birer yazilim dehasisiniz, tamam. aslansiniz, kaplansiniz, supersiniz.

yeter ki konuyu baltalamayin, kilitliycem yoksa.

kardes, o laflarin bir kismi sana, belki de cok buyuk bi kismi hem de.

di'ye degil ama mesela, cunku onun zaten super oldugunu biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

çok fena derecede kavga çıkmış bu konuda (yıllardır asp mi php mi? diye açılan konularda olduğu gibi), öncelikle Brigand bi konuda haklı, büyük şirketler genelde .NET kullanıyor. Daha önce çalıştığım biyerde geçen dialog;

-Patron: Bu bankaların sitesi falan hep .NET neden biz hala php kullanıyoruz çok yobaz bi dil bu php? (o ara php5 release olmuş dahada bi güzelleşmiştir.)

Adam hayatında "hello world" yazdırmamış birisi olarak bu düşünceye sahip olduğu için .NET onlara kaliteli geliyor. (kalitesiz değil ama onlar için aşırı büyük kaliteli)

Ama bence; PHP'nin verdiği esnekliği asp.net vermiyor.

Bu yazdıklarım bana göredir, ama di bişiler sölemiş oda haklı herkes haklı niye kavga ediyosunuz abi =)
Sosyal ağlarda paylaş

ASP'yi de PHP'yi de iyi derece biliyorum

PHP asp nin yaptığı herşeyi yapar hem çok hızlı yapar hem çok kolay yapar
ASP php nin yaptığı herşeyi yapamaz(ext. hariç) yapsada php kadar performanslı ve kolay yapamaz..

ASP ÖLDÜ!

yıllardır yazmıyorum .NET ayrı bi kavram ama asp ile php arasında seçim yapılacaksa kesinlikle PHP

ASP.NET vs PHP dersen o konu uzun uzun tartışılır
Sosyal ağlarda paylaş

php facebook'a yetmiyor bakınız

http://www.readwriteweb.com/archives/facebook_gets_faster_debuts_homegrown_php_compiler.php

php benim ilk gözdem, 7 yıldır php ile uğraşıyorum ama yeni diller öğrendikçe şunu üzülerek demek zorunda kalıyorum ki php'nin daha yemesi gereken çok fırın ekmek var.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

php facebook'a yetmiyor bakınız

http://www.readwriteweb.com/archives/facebook_gets_faster_debuts_homegrown_php_compiler.php

php benim ilk gözdem, 7 yıldır php ile uğraşıyorum ama yeni diller öğrendikçe şunu üzülerek demek zorunda kalıyorum ki php'nin daha yemesi gereken çok fırın ekmek var.

Cunku diye baslayip madde madde aciklar misin nedenlerini ? Sonrasinda bir de facebook .NET kullansaydi diye devam etmeni rica ediyorum.

edit : Bir de haberi "php yetemiyor" olarak yorumlaman beni benden aldi cidden. Hani 7 senedir bu islerle ugrasan biriyle uzaktan yakindan alakasi yok yorumunun.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...