Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Visual Basic , c# , c++

Palaste

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle merhaba ,

belirli bir programlama bilgim var her 3ününde syntaxlarını çalıştım , denedim . Fakat bir türlü karar kılamadım hangisinin üzerine yoğunlaşmalıyım diye . Programlamadaki amacım örnek olarak bir stok kontrol programı yazmak .

c++ işin çok başı, çok temel üzerinde profesyonelleşmem yıllarımı alır

c# biraz daha uygun . application yaratmak daha kolay . .net framework gerektirmesi ve windows tabanlı olması(gerçi istenildiğinde cross-platform yaptırılabiliyormuş sanırım) beni düşünmeye sevk ediyo

basic açıkçası garibime gitti alışamadım .

sizce hangisiyle uğraşmalıyım
Sosyal ağlarda paylaş

C#

Hem diğerlerinde de cross-platform yapmak uğraştırıcı. Ne yaparsam yapayım çat diye çalışsın istiyosan Java.

Ama yine de %60-70'i hala Internet Explorer 6 kullanan kişilerden oluşan bi piyasada, yaptığın programın Windows'a bağımlı olmasından pek çekinmene gerek yok :p
Sosyal ağlarda paylaş

peki game developing hakkında ne düşünüyorsun c# için .

şöyle sorayım daha doğrusu c# da yapamayıp c++ gerektiricek birkaç şey söyleyebilirmisin bana . Neleri kaçırdığımı bilmek istiyorum :)

bir de şey sorucam . mesela bi müşterime c# la program yazdım . .net frameworkü nasıl yükleticem adama . ekstradan bir setupa tıklamasını gerektirmiycek bir çözümü varmı
Sosyal ağlarda paylaş

Programı dağıtırken, dağıtıma koda referans olarak eklediğin DLL'leri de ekleyebilirsin mesela.
Solution panelinden References kısmına gelip, tüm referanslar için teker teker "Copy Local" değerini True yaparsın. Release veya debug aldığında ilgili dizine DLL'leri atıyo olması lazım. Adama programı verirken bu DLL'leri de verirsin.

Tam anlatamamış olabilirim, şu resme bakabilirsin:

http://i893.photobucket.com/albums/ac140/urshree/CopyLocal.png
Sosyal ağlarda paylaş

C# ile VB.Net arasindaki yegane fark VB.NET daha high level bir language, ayni framework' u kullaniyorlar, biri ile yazdigin bir programi digeri ile de yazarsin kolaylikla.

C++ low level bir dil, diger ikisine gore, guclu, esnek, o esneklik ve guc ile gelen sorumluluk var tabi ki ( Great power comes with great responsibility).

C# veya VB.Net ile basliyabilirsin. Ogrenmen daha kolay olur. IDE leri daha user friendly.

Java da guzel bir dil, bir cok degisik alanda uygulama yazabilirsin, blueray playerlarimiza kadar girdi meret.

Bu i$ meslegin olayacak ise kendini rahat hissedecegin her hangi birini sec derim. Stok programi yazacagim demissin, C# da, vb.net de istegin sekilde sana hizmet eder.

Bunun disin da o dil sucks bu dil rocks diyen adamlari kale alma, amator yorumlar bunlar. Profosyonel bir adam icin bu konuda bahsi gecen butun diller gecerli seceneklerdir, eldeki proje, ekipdeki yazilimci arkadaslarin deneyimi, ve soz konusu olan sirketin (yazilimi hayata gecirecek olan) belli bir dil veya diller uzerine yapmis oldugu yatirim ( hali hazirda yazilmis kutuphaneler gibi), hedefteki isletim sistemi, vs vs gibi konular belirler dil,platform secimini.

Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

c# ile xna kullanarak oyun kodlamaya başladım; hatta 3 gün falan oldu, wowdan zaman buldukça kodluyorum. c# kavrarsan çok kolay olur.

ayrıca, c#'tan java'ya geçiş de oldukça basit. ister java ile başla ister c# ama java'da cross-platform desteği var.

c# öğrendiğim için mutluyum çünkü yüksek yaptığım bölüm java ve c ile uğraşıyor genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...