Palaste Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Öncelikle merhaba , belirli bir programlama bilgim var her 3ününde syntaxlarını çalıştım , denedim . Fakat bir türlü karar kılamadım hangisinin üzerine yoğunlaşmalıyım diye . Programlamadaki amacım örnek olarak bir stok kontrol programı yazmak . c++ işin çok başı, çok temel üzerinde profesyonelleşmem yıllarımı alır c# biraz daha uygun . application yaratmak daha kolay . .net framework gerektirmesi ve windows tabanlı olması(gerçi istenildiğinde cross-platform yaptırılabiliyormuş sanırım) beni düşünmeye sevk ediyo basic açıkçası garibime gitti alışamadım . sizce hangisiyle uğraşmalıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 e C# tabi ki? edit: pardon ben devamini tam anlamamisim, negatif birsey yazmadin C# ile ilgili sandim :) visual basic sacma sapan bisi, C++'a da gerke yok oyle bir application icin bence. tek sorunun windows gerektirmesi olsun bosver :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 C# Hem diğerlerinde de cross-platform yapmak uğraştırıcı. Ne yaparsam yapayım çat diye çalışsın istiyosan Java. Ama yine de %60-70'i hala Internet Explorer 6 kullanan kişilerden oluşan bi piyasada, yaptığın programın Windows'a bağımlı olmasından pek çekinmene gerek yok :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Palaste Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 peki game developing hakkında ne düşünüyorsun c# için . şöyle sorayım daha doğrusu c# da yapamayıp c++ gerektiricek birkaç şey söyleyebilirmisin bana . Neleri kaçırdığımı bilmek istiyorum :) bir de şey sorucam . mesela bi müşterime c# la program yazdım . .net frameworkü nasıl yükleticem adama . ekstradan bir setupa tıklamasını gerektirmiycek bir çözümü varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 oo bizim konu açılmış, özlemiştim ben de ne zamandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Palaste Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 ne manada dedin Brigand :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Programı dağıtırken, dağıtıma koda referans olarak eklediğin DLL'leri de ekleyebilirsin mesela. Solution panelinden References kısmına gelip, tüm referanslar için teker teker "Copy Local" değerini True yaparsın. Release veya debug aldığında ilgili dizine DLL'leri atıyo olması lazım. Adama programı verirken bu DLL'leri de verirsin. Tam anlatamamış olabilirim, şu resme bakabilirsin: http://i893.photobucket.com/albums/ac140/urshree/CopyLocal.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 haha anlar bizim tayfa merak etme sana demedim :) .net frameworkü de setupta yüklettirirsin, yoksa veya versiyonu düşükse edit: tabi Kojiroh'un dediği gibi daha çok kullanılanı. dll'leri add reference'dan eklersin. bütün .net setupı ile uğraşmazsın mblerce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Palaste said: şöyle sorayım daha doğrusu c# da yapamayıp c++ gerektiricek birkaç şey söyleyebilirmisin bana . Neleri kaçırdığımı bilmek istiyorum :) hahahah şu soru için kaç sayfa yazı yazmıştık ya uzak mekiği dfgdfg : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Palaste Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Hmm anladım sağolun :). Brigand linkini verirmisin madem sayfalarca yazıldı bende okuyup bilgileneyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2010 http://forum.paticik.com/read.php?6,4514864 bu konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Oyin yapicam ben diyosan c#a devam et, xna kas, visual basicle alakan olmasin c++a biraz bak. Yeni bir oyun yapicam ben hangi dili ogreniyim knusunda gorusmek uzere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 ben şey istiyom ya böyle bitane alet olcak kafana takacan sonra hayal edecen o programı kendi yapacak. sen düşünecen şöyle olsun böyle olsun diye, o programı yapacak. klavye klavye olmuyo ki hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 parasini veriyosun yapiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 çok ironik olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 C# öğren, Java'yı öğrenmen de çok kolaylaşır zaten sonra. .Net framework'e bağımlı kalmassın. Stok programını c++'la yazmaya kalkarsan debelenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Brigand said: ben şey istiyom ya böyle bitane alet olcak kafana takacan sonra hayal edecen o programı kendi yapacak. sen düşünecen şöyle olsun böyle olsun diye, o programı yapacak. klavye klavye olmuyo ki hep Hayal dünyan inanılmaz o zaman bize ne gerek var sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 C# ile VB.Net arasindaki yegane fark VB.NET daha high level bir language, ayni framework' u kullaniyorlar, biri ile yazdigin bir programi digeri ile de yazarsin kolaylikla. C++ low level bir dil, diger ikisine gore, guclu, esnek, o esneklik ve guc ile gelen sorumluluk var tabi ki ( Great power comes with great responsibility). C# veya VB.Net ile basliyabilirsin. Ogrenmen daha kolay olur. IDE leri daha user friendly. Java da guzel bir dil, bir cok degisik alanda uygulama yazabilirsin, blueray playerlarimiza kadar girdi meret. Bu i$ meslegin olayacak ise kendini rahat hissedecegin her hangi birini sec derim. Stok programi yazacagim demissin, C# da, vb.net de istegin sekilde sana hizmet eder. Bunun disin da o dil sucks bu dil rocks diyen adamlari kale alma, amator yorumlar bunlar. Profosyonel bir adam icin bu konuda bahsi gecen butun diller gecerli seceneklerdir, eldeki proje, ekipdeki yazilimci arkadaslarin deneyimi, ve soz konusu olan sirketin (yazilimi hayata gecirecek olan) belli bir dil veya diller uzerine yapmis oldugu yatirim ( hali hazirda yazilmis kutuphaneler gibi), hedefteki isletim sistemi, vs vs gibi konular belirler dil,platform secimini. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Ağbi c++ sucks c# rocks ilk troll denemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Gladmir said: Ağbi c++ sucks c# rocks ilk troll denemem Bjarne ustadin dedigi gibi cevap vereyim ( Bir semineri esnasinda dayanamayip atlayan bir vatandas C++ rocks Java sucks kivaminda yorumu sonrasi cevaben sarfetmisti). Live and LET IT LIVE! ;-) Edit: HTML tags Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 c# ile xna kullanarak oyun kodlamaya başladım; hatta 3 gün falan oldu, wowdan zaman buldukça kodluyorum. c# kavrarsan çok kolay olur. ayrıca, c#'tan java'ya geçiş de oldukça basit. ister java ile başla ister c# ama java'da cross-platform desteği var. c# öğrendiğim için mutluyum çünkü yüksek yaptığım bölüm java ve c ile uğraşıyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 vb.net le ugrasma da naparsan yap bence. arapça gibi gelio bana, tersten yazıomussun gibi sanki :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2010 ahah aynen function Square(num) Square = num * num end function ne güzel value return ediyor dimi dfgdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar