Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IELTS sınavında dikkat edilmesi gerekilen noktalar ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

ben bir kere girdim fakat daha ust seviyeler de olan arkadaslar varsa bilgilendirsin istedim. Simdi durumum tamamen farkli. Rusya'da oldugumdan TR kitaplar bulamicam ama bi ton pdf buldum sesli ve guzel hazirlanmis olarak. bu kitaplari indiriyorum cutting edge, cambridge 1-2-3 gibi serileri cekiyorum. Su durumdayken ne onerirsiniz ?

IELTS'le TOEFL'in arasinda sanırım cok bi fark yok ama hep soylenenler suydu ielts de reading cok zormus. toefl da writing. ben toefl i bilmediimden bole sölim dedim. ama hep söylenenler buydu en azından. :)
Sosyal ağlarda paylaş

IELTS icin internetten bulacaksin yada yurtdisindan alacaksin zaten, TR'de kitabini gormedim ben henuz. Yaklasik 1,5 sene once girdim ben. Toefl'a girmedim ama cok birsey farkettigini sanmiyorum, format olarak benzerler zaten.

Reading evet bayagi zordu, denemelerden belli oluyor zaten. Siklar cok benzer oluyor, cumleler baya karmasik sonuna geldiginde basini unutuyorsun vs. Bilmedigin kelime mutlaka oluyor, cumleden anlamin tahmin etmeyi ogrenmen lazim. Bol bol cevapli deneme cozmeni oneririm bu kisim icin.

Listening kisminda pek bir olay yok. Soyle bisi var, IELTS Istanbul'da Dedeman'da yapiliyordu mesela otelin ball roomunda dev hoparlorlerle dinliyorsun herseyi, bu cok daha avantajli bir durum tabii Toefl karsisinda.

Writing IELTS'de iki kisim, ilk kisimda sana verilen tablo/grafik/verileri yorumluyorsun, ikinci kisim independent essay - bunun agirligi daha fazla -. Toefli bilmiyorum nasil yorum yapamayacagim, ama bu kisim da pek zor degil. Cok absurd bir konu gelmezse independent essayda iyi puan alirsin.

Speakingde yabanci bir examiner ile konusuyorsun muhabbet tadinda, giderek zorlasiyor. Ilk kisimda standart gunluk konular, ikinci kisimda sana bir kagit veriyor uzerinde bir konu yazan, o konu hakkinda konusuyorsun 3-4 dk. Ucuncu kisimda artik devletin saglik politikalarini felan sormustu, bu kisimda muhabbetin kontrolunu ele gecirmen onemli iyi bildigin yerlere cekersen konuyu iyi puan alirsin. Tabii ana konudan cok ayrilmadan :) Absurd sorularda takilma, bana evinde en cok hangi odayi seviyorsun, neden, bu odayi nasil guzellestirebilirsin gibi sorular sormustu mesela ilk kisimda, bildigin kiz sorulari. Birseyler soylemeye calis, mutlaka boyle birsey soracak cunku bilmedigin konularda tepkini olcmek icin. Ben bayagi hazirliksiz yakalanmistim burda mesela. Cunku sana soracagi sorular onunde ve belli examinerin, birseyler soylemeni beklemek zorunda bir sure senin.

IELTS su yonden kotu, speakingden bucuklu sonuc alamiyorsun. Yani standart bir 6.5 IELTS icin speakingden 6 alman sart oluyor. Ben reading 7, listening 8, writing 6.5, speaking 6 almistim. Birde bunlarin ortalamasi asagi yuvarlaniyor, bana 7 gelmisti mesela. Daha once birileri acmisti yine IELTS konusu buraya sanirim, ona da bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Toefl da listening ve speaking kısımlarında bu tarz konular gelebiliyor mesala bana amerikan bilmem ne bütçesinin hakkında bir soru gelmişti hatırlıyorum.

IELTS toefla göre her zaman daha iyi hem gerçek insanla speaking yapıyorsun,hemde paper based olduğu için gözünü haşat etmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

baya kastırıyomus ya. saglık politikaları nedir, nefret ederim siyaset tartısmaktan bi de bunu ingilizce mi yapıcam :D
1 aylık kurs + kendi basına calısma yeter mi acaba?

Kurs nasil bir sey ki? Dilbilgisi konusunda cok sikintin yoksa kurs cok gereksiz bence, cunku oyle ahim sahim bir dilbilgisi gerekmeyecek IELTS icin. Hatta speaking ve writing cumlelerinizi kisa ve net tutmak en guzeli, sofistike cumle yazacagim diye anlami bozuk cumle yazmanin anlami yok. Ozellikle speaking icin gecerli bu cumlenin yarisinda kesilip dusunmek hos degil. Tabii yine edatidir, baglacidir, if i dir, farkli tenselerdir kullanman gerekir ama abartmamak sart. Listening bazinda aksanli Ingilizceye alisman gerekir biraz, havaalaninda bir Fransiz ve Hintli arasinda gecen konusmalari felan dinliyorsun cunku sinavda. Sorularin hepsi coktan secmeli olmuyor, kelimeleri yakalamak sart yani, ozellikle listening kisminda. Ipin ucu kacti mi yakalamak zor oluyor cidden.

Ben sik sik zaman tutup deneme cozerek hazirlanmistim, en iyisi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçen sene girmiştim. bence toefl ibtye göre readingi daha kolaydı bana göre. listening boşluk doldurma ve şıklı. tam anadolu lisesi hazırlık kitaplarının alıştırmaları gibi. hatırladığım kadarıyla bi listening konusundan biri şeydi bana gelen: kadının biri gym e gitmek istiyor ön bilgi için arıyordu işte açık olduğu saatleri söylüyordu orda boşluk doldurma sonra gold ve silver membershipler arasındaki fark gibi bişi vardı. bana göre toefl ibtnin listeningine göre çok çok daha kolay. writing aynı sayılır. speakingde de genel bi konu ve daha spesifik bi konu hakkında konuşuyordun. bana göre toeflın speakingden çok daha kolay.

internette pdf şeklinde hazırlık kitapları ve onun mp3leri vardı bi araştır nerdeyse aynı gibiydi sınavla. izmirdeysen sevgi yolunda sorsan bir iki yere yönlendirirler kitap konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...