Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyunun son durumu


blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

merhabalar

yaklasık 6-7 aydır mmolardan uzaktım. geçen ay wow accountumu açtım, aynı tas aynı hamam olduğunu görünce tekrar baydım. sanırım süresi dolunca paid time'ın devam etmeyeceğim.

age of conan ya da aion arasında kaldım. öyle überleet hardcore oyuncu değilim zaten, imkan ve fırsatım da yok. conan baya düzelmiş falan deniyor, buglar lag sorunları fixed falan denmiş hep. ne derece doğru bilmiyorum tabi. aion ise hiç oynamadım ben. kimileri süper grind oyunu diyor. ürküttü beni bu. dediğim gibi amacım öyle kafa dağıtmak, pvp/pve takılmak eğlencesine. oyun içi atmosfer de önemli. mesela conan o konuda süperdi. iyi bir pc ile harika bir world sunuyordu.

2 oyunu da oynayan varsa karşılaştırabilir mi avantajları dezavantajları nedir falan filan. iyi forumlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok zaminin yoksa Aion'u tavsiye etmem. Basta biraz hizli lvl alirsin ama 30 da tikanmaya baslarsin. 40 olduktan sonra zaten gunde anca 1-2 kutu kasarsin.(20 kutumu, oyle birsey level exp. bar)
Pvp item'larda cok yuksek pvp exp. point istiyor. Abyss point deniyor buna. Pvp adina
1-Rift noktalarindan gecip, macro yapanlari, dusuk lvl'leri keseceksin.
2- Abyss'de ya gang'liyceksin ya da gang'lenceksin.
3- Dreadgion'a gireceksin. Bu bir pvp mini game ama gunde sadece 2 kere girilebiliyor. Baska mini game yok ve yensen de yenilsen de yarim saat o harita da durmak zorundasin.

Tam bir cin iskencesi yani. Ben inat ettim lvl 50 oldum ve o gun biraktim Warhammer'a gectim. oyunu eziyetten cok ilginc bir hale getirirlerse donerim.

Aoc super bir oyun ama Developer, coder vs... Staff kotu. Bir turlu duzeltemediler oyunu. Yillarca ayni sorunlar ayni sekilde kaldi.
Seninle ilgilenecek bir guild bulursan 3-5 gunde 80 olursun.
Biraz pvp, pve, duel yaparsin ama onlarda bir sure sonra bayiyor.

Su anda en iyisi warhammer bence. Quest yapiyorsun, bir yandan senaryolara katiliyorsun, puplic queslter vs. canin sikilmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aoc de denildiği gibi sorunların birçoğu ortadan kalktı.Yeni bir patch geldi,artık epic itemler kervanına tier3 itemler katıldı.Yani yeni epic dungeonlarla buluştu Aoc severler.Bunun dışında ara ara lag sorunları oluyor,ancak kasılmayacak düzeyde etkilemiyor.Şahsen pek yakınmıyorum lag sorunundan.Yakın bir zamanda yeni genişleme paketi gelicek.Irklar 2 ana ırka bürünecek.Uzak doğulular ve avrupalılar.Yani artık çin seddinin üzerinde kafa kesip,kol parçalayıp,kalp söküp kan akıtabileceğiz.Conan dünyası hzılı bir şekilde genişlemekte.Geçen günlerde gelen patchden 1-2 enstantane:Atlarımıza dans ettirebiliyoruz,girmiş olduğumuz epic dungeonlardan belirli puanlar toplayıp bu puanlarla epic itemler alabiliyoruz.Guild sisteminide bayağı geliştirdiler.
Şaun kendim Crom serverında oynuyorum.KANİJE adlı full Türklerden oluşan raidlere full Türklerle yapabilecek kıvama yavaş yavaş gelen muhteşem bir guilddeyim.Online sayımız 20'leri buluyor.Raid zaten 24 kişiden oluşuyor.Az kaldı inşallah raidini kendi guildiyle yapan bir vasfa bürüneceğiz.Guild yaş ortalamamız 27 lerde.Bir arkadaşımında dediği gibi guilde doktorundan att 'sine,mimarından mühendesine kadar birçok farklı iş kolundan arkadaşlar var.Sağlık sorunlarınız olursa bizzat online ortamda ventrillo sayesinde yardımda da bulunabiliyoruz,ciddiyim.Aile hekimi uzmanımız ailenizin doktoru oluyor,bunda da ciddiyim.Böyle süper bir guilldde bulunmak,Conanın o çizgi filmlerden uzak,şarıl şarıl kan akan dünyasına katılmak istersen buyur gel,bekleriz,Cromdayız.

Not:Hep pve nereye kadar,pvpde isterim dersen yine guildimizin oluyşturduğu pvp team ile mini gamelere takılabilir,yada bklarda bol bol pvp yapabilirsin.Hatta geçenlerde kale sevaşına bile gitti bizim gençler.

Aion online hakkında da birkaç şey söylüyem:
Oyunu Çin ob'sinde oynayan biri olarak söyleyebilirimki,ortam,karakter tasarımları,kombo sistemi,skill gerçekliliği,pastel renk paletinin sunmuş olduğu realizme yakınlık bakımından Aion Conanın yanına dahi yaklaşamaz.Üstüne üstlük oynamışsın biliyorsundur fatalty olayı varki Conanda kana doyuyorsun.
Aion tipik uzak doğu felsefesine bürünmüş,bol bol kas,kas baba kas diyen, senin gibi birkaç saatlik zaman diliminde oyun oynamak isteyen birinin ihtiyaçlarına cevap vermeyecek bir oyun.Bunun yanında Conanda günde 3-4 saatlik kasma süresiyle,guild yardımınıda sayarsak 10 gün gibi kısa bir sürede lvlini 80'nler,raide girersin.Bu konuda karar senin.
Aion her nekdar cryenigineer garfik motorunuda kullansa malesef Conanın o ortamına yetişemiyor.Sm kasdığım zamanlarda petleri çıkarırken seni seçtim pikaçu derdim,lakin o petlere o laf müstaghap.
Ancak anladığım kadarı ile Aionun craft sistemi bayağı gelişmiş.Birde abyss olayı pvp-pve olayına denge kuruyor gibi.Conanda da tabi craft var ancak oyunun yapısı itibari ile seni craftla uğraştırmıyor,Aionda uğraştırdığı kadar.Hatta ve hatta dedimya 10 günde lvl 80,akabinde raidler ve tier itemler,Conan sana zevk al diyor,craft yaparken oyunu bırakma aşamasına gel demiyor.Yeni gelicek genişleme paketi ile açıkcası abyss tarzı bir yerde ben bekliyorum Conanda.Sonuçta düşman ırkla hadi beraber raid yapalım demiyeceğiz.
Aiona karşı herhangi bir antipatim yok,kimse yanlış anlamsın.Ne Funcomda nede Ncsoftta tanıdığım var.Sonuçta her ikiside ücretli oyun ve ben bana zevk vereni oynarım.Zevki aldığım yer Conan oldu,Aion şimdilik tatsız geliyor.6 senedir mmo oynuyorum artık grind lafı duymak istemiyorum.Belkide bundandır.
Karar senin.Eğer Conana gelmek,gelmişken Croma takılmak istersen akşam saatlerinde global chatten KANİJE GUİLD invite demen yeterli. Türk olduğunu hatırlat yanlız.
Sağlıcakla kalın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Dengesiz said:

Szasstam said:

Hızlı lvl takıntısı olmayan bir adamım.


Beş saat grind sonucunda 1 bar ilerleyince xp görecez onu. Erkekliğe adım 40'dan sonra başlıyor bu oyunda ki ben başaramayanlar arasındayım :).


Bende bunu anlamiyorum okul sebebiyle ara verdigimde 1 ay bile oynamamistim lvl 43dum bi zindana girip cok rahat 4-5 saatte lvlin yarisini alabiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Oyun çok değişti daha kolaylaştırıldı ama eleştirilerim değişmiş diil Aion'a yönelik... Content yoksunu olunca oyun levelingi abartmışlar... Üstelik mass PvP diyebileceğimiz (ki mass pvp çok keyiflidir normalde) Fortress savaşları falan oynanabilir diil zaten: Çok sağlam makineler bile kasıyor, oynadığınız oyundan keyif alamıyorsunuz...
AION sux...

Kısıtlı zamanınız varsa ve mmo oynamak istiyorsanız Warhammer fena seçenek diil. Tür farketmez diyorsanız CoD BF'de güzel seçenek ama ben Battlefield Heroes oynuyorum oldukça eğlenceli :)

Bu arada APB (All Point Bulletin) Beta oyuncusuyum ve şiddetle bir yerlerden beta bulursanız oynayın derim. Haftada bir kaç kez kısıtlı zaman aralıklarında açılıyor Beta ve inanın oynadığım süreler içinde hayatımın en keyifli zamanlarını geçirdiğimi söyleyebilirim... Bir kaç ay sonra relase olacak oyun bir göz atın derim: All Points Bulletin

SWTOR gelene kadar, APB rullz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...