Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GumpMaker - gump dizayn etme programi

wastiee

Öne çıkan mesajlar

hayir, gumpmaker tasarim icin sadece. Herhangi bir emulatore ozel degil.

Dialog Studio'ya rakip olmaz cunku Dialog Studio sphereserver icin ozel bir program, sadece tasarim degil, script de yaziliyor. GumpMaker'in amaci tum emulatorlerde kullanilabilmesi, sadece SphereServer'da degil.[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

Süper program. Ben Scripter 'ı kullanırdım bu tür işler için, bu çok daha stabil ve güzel..

Bence olması gerekenler bir kaç toolbox ve kısa yollar, daha ince selected outline çizgileri.. Ve ayrıca hız diyeceğim ama sanırım her harekette bir daha okutmuşsun.

Ha gözüme çarpan şu andaki tek bug ise, Textlerde büyük ve küçük harflerin dikey hizalanması.. Büyük harfler ve küçük harflerden oluşan bir text yazıldığında ilginç duruyor.

Bu arada Options 'ta Preferences gibi bir şık açılabilir. Bu şıktan da wireframe olarak Resize, Move yaptırılması seçilebilir.

Yukarda bahsettiğim toolbox ta ise Move Front,Back türevi olaylar, Text için Alingment ayarları ( centered yapılabilir size i belirlendiğinde ) gibi şeyler olabilir.

Tebrik ediyorum, ellerine sağlık.[hline]
Ethernass..
A new world..

www.ethernass.com

[Bu mesaj ShARkY tarafından 27 Kasım 2002 23:26 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj ShARkY tarafından 27 Kasım 2002 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Wastiee güzel program ama eksik cok en son ben kullanırken cok fazla gump ekleyince eklenmiodu yane eklemek sınırlıydı yada bug wardı... güzel ama, gelişmesi şart bence 2 gün daha kas.
2 kat daha geliştir :D[hline]Özel Mesaj Gönder.
Add to Contack List
Sent to mail.
Geronimo Uo Shard
Owner Skymaster
Yakında...............
Sosyal ağlarda paylaş

Freeware bir program yapan adana son söylenecek laf bu Dark_Boy..

Programda eksik olmasa herhalde sürümü 0.2 den daha üst bir sürüm olurdu.. Genel program terminolojisinde 1.0 sürümünden aşağıdaki tüm sürümler 'Beta, Alpha' türevi test sürümleridir..

Daha yapıcı olalım.. Kendime denmiş gibi hissettim bir an..[hline]
Ethernass..
A new world..

www.ethernass.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 28 Kasım 2002 15:56 tarihinde demiş ki:
Freeware bir program yapan adana son söylenecek laf bu Dark_Boy..

Programda eksik olmasa herhalde sürümü 0.2 den daha üst bir sürüm olurdu.. Genel program terminolojisinde 1.0 sürümünden aşağıdaki tüm sürümler 'Beta, Alpha' türevi test sürümleridir..

Daha yapıcı olalım.. Kendime denmiş gibi hissettim bir an..[hline]Ethernass..
A new world..

www.ethernass.com

walla kardes azda olsa bizde biraz bişiler yazmayı bilioruz c++ ile ama senin dediğinde dahada mantıksız ben ona sadece geliştirmesini emir etmedim iyi olacağını soyledim ve bana alphla beta fln deme cünkü ben ona geliştirmesini önerdim. Program cok boktan ah... bole programmmı olur mu dedim???? dediğim sadece sudur, geliştirirse güzel olur yani versiyon atlarsa. hiç adam üzerinde durmuo bunu kastetmistim(uzun süredir veyada biz bilmiyoruz.) oda onun bileceği iş sadece bir dilek bilmem simdi analtabildimmi?........................[hline]Özel Mesaj Gönder.
Add to Contack List
Sent to mail.
Geronimo Uo Shard
Owner Skymaster
Yakında...............
Sosyal ağlarda paylaş

sharky;
daha ince olmasi mumkun degil outline cizgilerinin, bir pixel zaten :p

cok yava$ move'lar falan, sebebi ba$tan okunmasi degil hdd'den (memoryde tutuluyor, ancak 200 saniye gibi bir sure icinde bir data'ya eri$Ilmedigi zman siliniyor memoryden), fakat invert edip redraw falan etmesi, win32api'nin image olaylarini kullandigim icin fazlasiyla yavas oldu

buyuk ve kucuk harf olayini ekliyorum TODO'ya, bakicam ilgilendigim anda :)

preferences icin daha erken sanirim, ama o tur bir wireframe resize ozelligi istege bagli olarak, bayagi kullanisli olur sanirim, onu da ekliyorum TODO'ya :)

text icin centered olabilir size'i belirtildiginde demissin, nedir kastettigin sey tam olarak? yani, text rectangleini, kullaniciya ba$ka bir rectangle cizdirtip onun icinde align etmek mi kastin?

move back / front tarzindaki $eyler sag tu$ menusunden yapiliyor $u anda sadece, ilerde toolbox gibi bir $ey eklendiginde orda da olur

-

ceday; yok hala eskisi gibi duruyor, vaktim olmadi hic

Dark_Boy: hic oyle bir sorunla karsilasmadim? yani, dusunuyorum, olmasi cok mumkun degil, tek limit ruler'larda var, 255 tane "tabstop" (tam olarak tabstop olmasalar da :p) olabiliyor en fazla her birinde. ama gump'lar konusunda sInIr yok? tam olarak neden kac tane eklenince sorun ba$ladigini falan soyleyebilirsen bakarim sebebine

saolun ucunuz de :)[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

$u anda yapilmasi gereken en onemli $ey linked list'lerin vectorlere donu$turulmesi, bu programi yazdigimda cok anlamiyordum c++ ozelliklerinden, c agirlikli yazmistim

linked list'lerin vector haline gelmesi de baya bir ugra$tiracak bir $ey, o yuzden kodunu acmaya korkuyorum programin uzuncadir, cok da vaktim yok, yani bir defada ba$layip bitirmek lazim oyle buyuk bir degi$ikligi, yoksa tum kod cali$maz hale gelir :p[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

wastiee... programın gerçekten çok güzel ama tek sorun export ettikten sonra scripte baktığımda hep

line0=
line1= gibi yazıların olması.

Örneğin;
-----------------------------------------
[Command]
line0=nodispose
line1=page 0
line2=page 1
line3=resizepic 30 18 83 572 366
line4=text 232 37 5 0

[Data]
line0=Deneme
-------------------------------------------

Bunun yerine Dialog Studio 'daki gibi export edince

-------------------------------------------
[DIALOG d_xxxxx]
nodispose
page 0
page 1
resizepic 30 18 83 572 366
text 232 37 5 0

[DIALOG TEXT]
Deneme
------------------------------------------------

gibi olsa daha iyi değilmi?[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

veyada adam seçse sphere içinmi wolfpack içinmi vs vs vs....

bide areakadaki pano rengi yerine oyunmus gibi olsa adam ebatları daha güzel ayarlaya bilse biraz daha pratik hale gelse çok olan sütü bişi olur... :) zaten ole ama dahada iyisi neden olmasın?[hline]Özel Mesaj Gönder.
Add to Contack List
Sent to mail.
Geronimo Uo Shard
Owner Skymaster
Yakında...............
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wastiee, 28 Kasım 2002 16:36 tarihinde demiş ki:
sharky;
daha ince olmasi mumkun degil outline cizgilerinin, bir pixel zaten :p

Gerçekten mi ? :) ResizePic'in yanlarından herhalde kocaman gözüküyor. Göz yanılması :)

said:
text icin centered olabilir size'i belirtildiginde demissin, nedir kastettigin sey tam olarak? yani, text rectangleini, kullaniciya ba$ka bir rectangle cizdirtip onun icinde align etmek mi kastin?

Evet bu. Bir text koyup, sonradan resize ettiğinde resizing rectangle resized olarak duruyor, fakat text doğal olarak resize edilmiyor.. Bu tür bir şeye göre Right/Centered/Left Align koyulabilir buna.. Hatta ve hatta Vertical Align bile koyulabilir.[hline]
Ethernass..
A new world..

www.ethernass.com
Sosyal ağlarda paylaş

OwnerLoft ve Dark_Boy;

biliyorum o olayi, export olayi gecici bir cozum olarak yazildi. sphere specific bir $ey koymak istemedim, sphere'e ozel bir $ey degil cunku bu program, yazarken de pol icin plan yaptim hep, $u anda herhangi bir emulatore ozel bir $ey olmasa da. export sisteminin amaci da o, $u anda sadece .ini dosyasi var, idare eder, tum emulataor kullanicilari tarafindn anla$ilabilecek ve de "bu kod bu emulatore ozel, benim kullandigimda calismayabilir" diye dusundurtmeyecel sekilde olmasini istedim idareten bir $ey koydugum icin

Yoksa planlarimda, export to -> pol script (using gumputil.inc) ve export to -> pol script (not using gumputil.inc) gibi $eyler vardi, ve de tabi ki diger emulator kullanicilari kendi kullandiklari emulatorun stndartini yollarlarsa onlari da ekliyecektim (yani, pol'leri kendim yapicaktim bildigim icin)

ama daha o seviyeye gelmedi program :)

Dark_Boy 'un arkaplan hedesine;

guzel fikir, renk yerine background resmi kullanma ozelligi guzel olabilir

sharky;
$imdi, ordaki size'i kendin belirttigin seydeki rectangle, gumpmaker 'a ait bir sey degil, uo clientinin kullanacagi rectangle (gump komutlarinda iki tip text var, biri TEXT, oburu CROPTEXT (adini yanli$ hatirliyo olabilirim)). O yuzden onun icinde textin nereye yaslanacagi konusunda bir $ey yapamam

fakat, kullaniciya ikinci bir rectangle cizdirip, text'in cevresindeki rectangle'i kullanicinin istegine gore top/middle/bottom ve left/center/right olarak ayarlanabilmesi mumkun, yani, kullanicinin referans olarak kullanilmak uzere yarattigi ikinci buyuk rectangle 'in icinde, text 'in cevresindeki, sinirlri gosteren rectangle align edilebilir[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

bi onceki mesajda aciklamistim ayni seyi?
said:
wastiee, 28 Kasım 2002 19:19 tarihinde demiş ki:
OwnerLoft ve Dark_Boy;

[...]
Yoksa planlarimda, export to -> pol script (using gumputil.inc) ve export to -> pol script (not using gumputil.inc) gibi $eyler vardi, ve de tabi ki diger emulator kullanicilari kendi kullandiklari emulatorun stndartini yollarlarsa onlari da ekliyecektim (yani, pol'leri kendim yapicaktim bildigim icin)

ama daha o seviyeye gelmedi program :)

[...]
[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

wastiee bence sen otur bir gün o programın basına bütün emulatorler için ozelik ekle spheremi wolfpack mı fln die sorsun biraz daha fonsiyon ekle sonra....arkaya fln resim koyki adam ilk basta yapar yapmaz ebatlarını gorebilsin ve program ingilizce... sen samırım bir türksün bence türkce olmalıydı sonra ingilizce olmalıydı dil desteğide olsun yani bu sekilde yaparsan cok mükemmel olur tabi ben gene hatırlatıyorum ben emir değil sadece görüşlerimi aktarıyorum yapıp yapmamak sana kalmıs bişi.....[hline]Özel Mesaj Gönder.
Add to Contack List
Sent to mail.
Geronimo Uo Shard
Owner Skymaster
Yakında...............

[Bu mesaj Dark_Boy tarafından 28 Kasım 2002 23:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
wastiee
gumpmaker lbr desteklemiyomu?kurunca art.mul + verdata.mul istiyo
Art.mul'u art.mul diye deistiyiorum
orda duran verdata.m2l yi kopyaliip verdata.mul olarak deistiroyum.gumpmaker calisio.bu sefer sphere console hata veriyor.
her seferinde deistirip silmelimiyim?

[Bu mesaj ardaaltunel tarafından 28 April 2003 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...