Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

N900 VS Iphone

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

iphone'um var, agustos'a kadar sozlesmem var hala.
babama N900 goturdum buradan tatile giderken, bir ay kadar kullanma kurcalama firsatim oldu ve cep telefonu degil yani, laptopta yapabilecegin her seyi yapabildigin bir alet dusun.

detayli yazdim biraz n900 basligina, orayi oku sonra sorularini cevaplayabilirim ben eger olursa.

kesinlikle n900 al, yani tartisilamayacak kadar buyuk bir fark var arada. yahu alet 100 mblik FIRMWARE update'ini bile birseye baglamadan yapiyo, pop up cikiyo update var diye, basiyosun once backup aliyo kendi icine, sonra update i cekiyo, kuruyo, kendini bastan baslatiyo, pin giriyosun ve updated hali karasinda telefonun.
Sosyal ağlarda paylaş

penth n97 yaşanan problemleri muhtemelen okumuşsundur.
yok telefon kapanıyor yok takılıyor yavaşlıyor falan falan bi ton şey zırvaladık biz n97ciler neredeyse.
ve tamamen bullshit bi alet.
satıcam elimden geldiince güzel fiyata. iphone diyorum ama n900 yazılım ve üzerinde kurabileceğim programlar ve bahsettiğin gibi telefonu telefon dışında kullanabileceğimi söylüyorsun o yüzden 1 - 0 galip gidiyor n900.

dokunmatik hissi nasıl peki ?
rahatsız edici bir dokunmatik ekranı oldu mu hiç ?
bir de kulaklıkta müzik sesi tam olarak nasıldır ?
Sosyal ağlarda paylaş

program destegi iphonedan 500000 kere kadar daha dusuk su an forumlarinda bu sikinti var zaten , dokunmatigi guzelmis resist olmasina ragmen, aletin telefon ozelligi haric hic bir ozelligi dikey kullanilamiyor haberin olsun gelen patchlerlede duzelmeyecekmis ancak maemo 6 da duzelecekmis ve n900 maemo 6 desteklemiyormus. biraz kalin ve 200 gr kadar agir bir alet. n95 den bile hafif kalinmis ve piyasadaki en agir ikinci alet felan.

yani talk maemo adli forumu karistirdim oradan okudum yaniliyor olabilirim ama bunlarin haricinde kisaca :

n900 bir bilgisayar ama telefon destegi de var deniyor.

iphone kullandim ve kullandigim en iyi aletlerden birisi ve telefon olarak super. program oyun bok pusur destegi dunyanin en iyisi su anda, kullanilabilirlik 10 numara, ekran super..

hic bir sikinti yasamadim aletten baydigim icin htc hd2 aldim yoksa bir sorununu gormedim.

ihtiyacin telefon , internette gezeyim, maillere bakayim, oyun oyniyim, muzik dinliyim ise iphone, n900 su an icin bence guzel ama destegi sifira yakin bir alet, agir, sisman :) , ancak laptopta yapabilecegin cogu seyi yapabilecegin eger yatay olarak kullanmak sikinti olmayacaksa cok keyif alabilecegin ama her an istedigin programi oyunu bulamayacagin destegi sikinti yaratabilecek cok guclu bir lapphone :)

maemo 6 lisi nefis olacaktir bu sistemin.
Sosyal ağlarda paylaş

dokunma hissi derken n97deki gibi illa ki iki kere ardarda mı ve sertçe mi bastırıcaz demekti pardon.

ayrıca şu anda kanuni ye katılmamakta elde değil!
çünkü maemo 6dan bahsetip ve forumlarda app sıkıntısı çektiini sölüosn.

hmm..

bu saatten sonra en iyisi iphone 3gs modelini almak dimi ?
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

dokunma hissi derken n97deki gibi illa ki iki kere ardarda mı ve sertçe mi bastırıcaz demekti pardon.

ayrıca şu anda kanuni ye katılmamakta elde değil!
çünkü maemo 6dan bahsetip ve forumlarda app sıkıntısı çektiini sölüosn.

hmm..

bu saatten sonra en iyisi iphone 3gs modelini almak dimi ?
hayir ardarda ve sertce falan basmiyorsun, dokunmaya hissi farkli geliyor ilk basta iphone'dan dedim ben sadce, yoksa ben 2. gunumden itibaren hicbir sekilde zorlanmadm kullanirken.

al hali hazirda bulunan app'lar bunlar, bakmadan kestirip atmasaydin. ama ben cok app kullanan biri degilim, hatta 3-4 app var iphoneumda da, ondan belki gercekten azdir bilmiyorum, bana da farketmiyor: http://maemo.org/downloads/Maemo5/

maemo 6 olayi da dogru degil (zaten 2010 sonunda cikacak maemo 6, 1 yil var yahi beklenir gibi degil bence?), simdi baktim portrait mode betasi gelmis son fw update ile. bir sonraki fw'de falan son hali gelir.
http://justamp.blogspot.com/2010/01/nokia-n900-portrait-mode-web-browsing.html

bu da adamlarin onem verdiklerinin gostergesi: http://conversations.nokia.com/2009/10/14/nokia-n900-portrait-mode-voted-top-of-your-wish-list/

senin paran senin zevkin, ben telefonumla bilgisayarda yapabildigim her seyi yapabilmeyi seviyorum, ozelliklerini fln cok saydik zaten. n900 almayi dusunuyor olman bile iphone'u sana uygun telefon sinifindan cikariyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

portrait sadece browser icinmi geliyor ? linkten onu cikardim.

141 tane oyun yazilim cok ama cok az yani bende senin gibi az program kullanirim ama destek nedir diye soruldugunda 141 gibi bir rakam sifir demek nerde ise.

android bile cok kisa surede 25k civarinda yazilima sahip oldu.

iphone zaten 100 k larda idi sanirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

n97 ile n900 u karsilastirmak buyuk hata. n900 ile n97 arasinda cok fark var. Review leride okumani oneririm.

iphone n900 cevabi icin, eger cok telefonla isim yok diyosan, yani iste youtube facebook vs belli 2-3 siteye gireceksen vs iphone al derim, malum hobi icin bi ton uygulama var geyik icin.

yok nerdy takilacam diyosan internetten cikmicam diyosan, guclu bi makine istiyorum diyosan, n900 al.

ben kisisel olarak n900 u secerdim dusunmeden, ama arada fiyat farkida var n900 daha pahali burada mesela tr de nasi bilmiyom gerci. n900 bilgisayar yani oyle bak, normal telefonlar < smartphonelar < n900 serisi gibi dusun. cok zeki telefon diyebilirsin, yanlis durmaz..
Sosyal ağlarda paylaş

n900 un bahsetmis oldugun bilgisayar ozellikleri icinden ne kullanacaksin ? gercekten merak ettigim icin soruyorum yani n900 tamam guzel multitasking okey hepsinde var artik nerdeyse, yani nedir n900 un bilgisayar ozellikleri? bende dedim bunu okuduklarimdan ama kucucuk alet ile bilgisayar ozelliklerinden kastimiz nedir ?

bunu aciklarsak bir sekilde daha bir bilgilendirmis olacagiz. cunku herkes bilgisayar ozellikleri deyip duruyor ama nedir bunlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

ornegin ustunde firefox un bi varyasyonu calisiyor, flash destegi var, teorik olarak bi cok linux uygulamalarini port edebilirsin, bu piyasada hic bi smartphone OS inde olmayan bir ozellik. biri android iphone OS vs smartphone yazilimlari yani, maemo direkt debian tabanli isletim sistemi. multi tasking var birde multi tasking var. Yani windows 95 de multi tasking yapiyor windows 7 de, feature bazinda bakma, implementasyon bazinda bak. Reviewlere gore cok guclu bir multi taskingi var. vs vs.. Kisacasi guclu bir telefon..
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman htc hd2 yide onerebilirim bunlarin yaninda cunku onunda cok guclu yazdigin destekleri mevcut.

flash gosteren skyfire diye bir browseri mevcut, multitasking olayida oldukca gelismis. kendiside oldukca guclu bir alet.

ayrica bilindik herkesin kullandigi isletim sistemi barindiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

iste halen feature bazinda bakiyosun, skyfire cok buggy ben kullaniyorum kendi telefonumda, ha operadan bazi kisimlari iyi, ama buggy halen oldukca.

feature bazinda bakmak yanlis o zaman iste cinde de iphone clone u var 100-200 dolara bi cok ozelligi ayni, onu alalim.

hd2 de touch screen bi telefon dimi sonucta, n900 de hard keyboard var, zaten direkt baska sinif telefon oluyo o.

bende htc touch pro kullaniyorum, 5 row keyboard vs var daha cok tercih ederim 3 row a ama karsilastirmak manasiz, n900 sinifi farkli bir telefon.. telefonunda windows xp calismasi ile windows mobile calismasi bir midir ornegin? boyle de bak..
Sosyal ağlarda paylaş

anliyorum ancak apple oslarin windowsdan daha basarili bir yazilim olmasi bizleri pek etkilemiyor.

yani mac os larin cok daha basarili bir ortam oldugunu farz edersek herkesin o yone kaymasi gerekir ancak windows ve yan desteklerinin (oyun vs) daha erisilebilir olmasi bu sistemin daha cok kullanilabilir olmasini sagliyor. ayni ornek linux windows icin de verilebilir.

sonucta bir cok ust duzey (coder system adminleri vs) kullanici linux tercih ediyor ancak bizler maalesef onu bir turlu kaldiramadik veya isinamadik, ayni sey su an icin maemonun onunu kapatacak gibi gorunuyor.

ben bu yuzden maemo yerine diger sistemleri onerebilirim.

estetik olarak zaten bence! basarili bir alet degil. guc olarak hd2 den gucsuz, sistem olarak guclu olabilir ama benim icin o sistem ozelliklerinin pek bir anlami yok zaten elimde tuttugum aletin hizina erisemiyorum :)

her hangi bir alisverisde herkesin yapmasi gereken seyi tavsiye ediyor ve kullanmadan once bir test edin diyorum.

sonucta maemo ile yapilacak her turlu pc turevi isleri yapabilecegimiz daha kullanisli ve destegi fazla aletler mevcut.

kucuk bir alette multitaskingi daha kullanmadim. kullananlar vardir bilemem ama iphone un bu ozelliginin olmamasi beni hic rahatsiz etmemisti cunku bir programi kapatip digerini acmak 2 saniye kadar suruyordu. simdi hd2 de deli gibi 30-50 arasi program ac arka planda dursun (denedim) hemen birinden digerine gec oradan al bilgiyi oraya tasi birbirleri arasinda git gel yapilmiyor fazlaca, cunku aletin boyutlari zaten bunu keyifsiz ve kullanissiz kiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko sen benim istediğim şekilde olan panoyu anlatmışsın güzel oldu bu.
evet ben böyle facebook, gazeteler, paticik, msn gibi entrikaları bir arada kullanmayı seven bir adamım telefonda yani online yaşamayı isteyen bir adamım.
iphone multitasking durumunda biraz zayıf kalıyor anladığım kadarıyla n900 yanında.
yani internete üye olup sınırsız şekilde her zaman yararlanma taraftarı bir insanım. zaten bir tane daha hattım var oda nokia 6300 olarak onda tüm görüşmelerimi yapıyorum sıklıkla ama böyle elimde hem şık hemde internetteki tüm işlerimi görebileceğim anında yazışma sözlük vs yi yanımda taşımak isterim.

n97 olan hatalar ve ya yazılım sorunları n900 da yoktur ?
Sosyal ağlarda paylaş

@kanuni: eh zaten olayin tum noktasi o, basinda da dedim zaten, senin gibi kullanicilar zaten iphone vs (hd2..) alsin, senin onceliklerin farkli, nerdy gibi takilacaklar icin dedim zaten daha cok. bi is adami icinde, hard keyboardlu bisi istiyosa, windows mobile destekli bisi oneririm mesela, onun gibi bak. ben n900 un zaten ortaligi silip supurecegini sanmiyorum, sinifi farkli diyorum ya iste. mainstream i hedeflemiyor, nokia vp si de onu diyodu zaten.. amaclari high end bisi yapmak, gelecekteki telefonlar yani.. cunku su an piyasada bulunan hic bir OS bunu desteklemiyor, yani gelisimleri sinirli, maemo, n900 bi adim otesi yani kisacasi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...