suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 evet ışık üniversitesinin saçmalıklarını paylaşmaya başlıyorum arkadaşlar artık sizinle.. yavaş yavaş anlatıcam herşeyi ki sizde nasıl bir üniversite olduğunu anlayıp tercih yapıcaksanız veya etrafınızda biri tercih yapıcaksa ona göre yapsın... ...................... Olay: bu olay kız arkadaşımın başına gelmiştir. Kendisi ışık üni. end. müh. mezundur. mezun olduktan sonra yine ışık üni. end. müh. yüksek lisansına başladı. Yüksek lisansa başlarken mailler atıldı kız arkadaşıma , ışık üni. mezunları master programına %100 bursu dahil olur filan diye. neyse yüksek lisans için mülakata filan gitti sonuç olarak %25 burs verildi kendisine. Daha sonra neden böyle olduğu sorulunca , yönetmelikte ilgili maddeyi gösterip çok güzel bir oyun oynadılar. neyse 1 dönem okuduktan sonra aldığı 3 dersten 1 tanesini F getirdi. sonra 2. dönemi okudu , bu sırada ilk dönem F aldığı ders açılmadığı için alamadı dersi. akabinde ve detayında , 2. dönem sonunda genel not ortalaması 2.5'un altında kaldı , ilk dönemde 1.8 di... daha sonra 3. dönemi okumayı beklerken geçen gün bir telefon aldık okuldan. yüksek lisans ile ilişkisinin kesilceğine dair , ne olduğunu sorduğumuzda bize yönetmelikten 1 madde gösterdiler. Bu madde aynen şöyleydi: öğrenci 2 dönem üst üste aynı dersten F notu alırsa veya 2 dönem üstüste genel not ortalaması 2.5 un altında kaldı ise , yüksek lisansla ilişkisi kesilir diye.. Şimdi bunu okuyunca gayet normal gibi gözüküyor. ama kız arkadaşım bu dönem aldığı derslerin hepsinden aa bile getirseydi genel not ortalaması 2.5 in üstüne çıkamıcaktı. şimdi noluyor? bu bilinmesine rağmen kız arkadaşım 1 dönem boşu boşuna okutuluyor , kimse sesini çıkarmıyor ki nasıl olsa okuduktan sonra not ortalaması 2.5 in üstüne çıkmıcak , bizde onu masterdan atıcaz ve 1 dönem fazla para alıcaz gibi bir durum oluyor. yazarken çok sıkıldım ,anlaşılmadık yer varsa lütfen sorun cevap veriyim yazamıcam daha fazla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 kız arkadasın saglam sıcmıs yuksek lisansta 2 altında ortalamayla zaten de şeyi anlamadım, ilk donem 1.8 ortalma varken ikinci donem 4.0 getirip nası ortalam 2.5 ustunde olmuyomus? krediler aynı degil mi, (4+1.8)/2=2.9 cıkıyo evet yani ilk donem 1.8 getirmis bi insan ikinci donem 4.0 getiremez genelde, ama bu da onun kayıbı olur. imkansız degil sonucta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Dava açsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 açılmayan dersin yerine başka ders seçtirmeleri lazımdı ben 4f getircem mesela 2. dönem harç parası alamıyacaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 2. dönem 2 ders verdiler işte onun için..F gelicek dersini bırakıcaktı ama bırakması gereksiz dediler dersi al ders hakkında bilgin olsun nasıl olsa bi dahaki dönem alıcaksın dediler.. ilk dönem 3 2. dönem 2 ders verdiler çünkü... dava konusu zaten son çare olucak , şuan dilekçe fakulte yönetim kurulunda... ordan da şöyle bişey yapıcaklarmış , bu dönemi hiç okumadı saycaklarmış siliceklermiş transcriptten sonra bu dönem geçtiği derslerden 2 dersten BB almıştı , o derslerin hocalatıyla konuşup formaliteden alıcakmış hocalar direk BB vericekmiş buna.. yani 1 dönem daha fazla para almak için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 kızarsın belki ama,kayıt olduğun programın nasıl işlediğini araştırıp öğrenmek zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 burs olayı dısında bence haksız taraf sizsiniz. sonucta seni yuksek lisansa giriosan nedir ne değildir diye araştırman lazım. hele bi de ilk donem 1.8 getirmiş ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Yok evet o konuda haklısın zaten bizim hatamız burda o araştırmadık , ama yüksek lisans başlarken sınıfa girip , bölüm başkanı konuşma yapmış , maddeleri okumuş. yönetmeliği anlatmış , orda 3 ün altında mezun olamayacağın falan filan hepsi söylenmiş. fakat bu söylenmemiş. aynı zamanda mesela transcript e filan bakınca orda da sorun yok gözüküyo , satisfactory yazıyo transcriptte ne biliyim mali işler öğrenci işleri kayıt yaptır diye basbas bağırıyo yani şüphelenicek bişi olmuyo dönem boyunca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Evet Tenekeadam doğru söylemiş o ayrı da, en olmadı hakkaten açın dava yani. Benim bir arkadaşım Bilgi'den Boğaziçi'ne transfer olacaktı önce kabul ettiler sonra kayıt yaptırmaya gidince biz etmemiştik aslında seni kabul dediler. Açtı dava şimdi gidiyor bu dönem mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 bu arada kız arkadaşının hatasıda baya buyuk yani. sen git ışıktan mezun ol bide onun yuksek lisansına gir. anlayamamıs mı bi once eğitimibi bitirip ortan kaçılması gerektiğini asdsada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 valla azını öpiyim.. abi işte burs murs kandırdılar şerefsizler.. onun için dava açılma aşamasında zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 burs vaadiyle kandırılan genç mühendis.Aynısından benimde var.Samimi arkım,işe başlasa çocuğu olurdu,askere yeni gidebildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 bu arada ben ışıkta okuyorum ha asdasdsa. endustri muh. 3. sınıfa geçtim bu dodem. bide irregularım. işler dahada karışıo bole :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Sonuçta orası bi eğitim kurumu da olsa, aslında adamın amacı para kazanmak. Her kanaldan öğrenci çekmeye çalışıyo tabii o yüzden. Dolayısı ile, %100 burs var deyip, %25 vermişse suç. Nasıl kanıtlarsınız bilemiyorum tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Bi sıkıntın olursa gel yanıma :P okulun demirbaşıyım ben hala okuyorum 7. senedeyim.. Hamza ismim :) yurtta mı kalıyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 evet yurtta kalıorm. bordolarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Tuvalet içerde mi? asıeoja... ben turuncudayım.. geceleri görüşelim mi? dğoasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Kojiroh said: Sonuçta orası bi eğitim kurumu da olsa, aslında adamın amacı para kazanmak. Her kanaldan öğrenci çekmeye çalışıyo tabii o yüzden. Dolayısı ile, %100 burs var deyip, %25 vermişse suç. Nasıl kanıtlarsınız bilemiyorum tabi. tabiki ticarethane orası hele feyziye mektepleri desteğini çekince tamamen bu şekle döndü.. mesela ben girdiğimde okula burslar kesilmiyordu sonra yönetmelikte bişiler buldular bursları kesmeye başladılar 2 nin altına filan... avukatlar ayarlamaya çalışıyor şuan zaten nerden yakalayabiliriz bişey diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 2 donem ustuste 2nin altına inersen kesiolar bursunu. sora tekrar 2nin ustune cıkarınca tekrar veriolar bursu. olur bu arada gorusurzu tanışırız bi ara okul baslayınca :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Gözlerini para bürümüş, öğrenciyi soyup soğana çeviriyolarmış. Arkadaş da çok şikayetçi valla. Geçirebileceği halde dersten bırakmalar falan. Geçmiş olsun ve kolay gelsin diyeyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Olur tabi içeriz bi akşam odada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Kojiroh said: Gözlerini para bürümüş, öğrenciyi soyup soğana çeviriyolarmış. Arkadaş da çok şikayetçi valla. Geçirebileceği halde dersten bırakmalar falan. Geçmiş olsun ve kolay gelsin diyeyim ben. aynen abi hele de bitiremicekleri bir kampüs inşaatine girdiler ondan dolayı nerden para çıkarsak diye bakmaya başladılar.. Mezun olucaz cv mizde ışık yazıcak ve milletin üni hakkındaki düşüncelerine bak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 valla ben okulun eğitiminden memnunum. dahada geçebilceği halde bırakılana rastlamadım çevremden. hatta kalması gerekirken geçirilien cok tanıdığım var. eğitim gorevlileri falan cana yakın insanlar. yardım istediğinde yarım ediolar, bilgi veriolar gerekli şeyler için. burda okuyanlar için en buyuk sorun okulun uzaklığı ve yurtta kalma muhabbeti. yurtta kalmak benim hoşuma gittiği için pek bi problemim yok okulla ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Kaçıncı sene? 3 e giricen galiba.. çalışkan ve derslere giden bir insansan sorun yok zaten.. ama üniversitede ödev olayı beni çok sinirlendiriyor , quiz diye bişey var mesela.. ben sadece sınavlara girip vize ve final dersten geçebilmeliyim.. devamsızlıktan kalmamalıyım.. ben okurkende çalışıyor olabilirim mesela , üniversite burası sonuçta lise değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 derslere falan giderim surekli. devamlılığım var yani. haklısın tabi ama sonuçta burası devlet universitesi değil. devamlılık kuralı coğunlukla ozel unilerde olan bişi. sonucta sen ordaki hocalara belli bi para veriosun ve onları kadronda tutman lazım. e adamın dersine kimse gelmezse adam mutlu olmaz ve kadrondaki taşşaklı ogretim gorevlilerini kaybedersinki ozel unilerin en buyuk kozu taşaklı ogretim gorevlileri. quiz konusunda haklısın. 7. 8. sınıftaki cocuklar gibi "hadi bugun pop quiz yapıorz" muabbeti cok bayıyo. sonucta bi suru ders alıorz ve bide habersiz oldumu quizler iyice bayıyıolar. kimse kusura bakmasında okdadar dersten sora aksamları bide tekrar mı yapıcaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar