Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gene aşağlanıyoruz ya


eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

kaynak

Lira ile Arsenal aynı haberde buluşur mu? Buluşur... Arsenal'in Henry, Bergkamp gibi yıldızlara ve hocası Wenger'e, Türk Lirası üzerinden prim verdiği, Lira'nın hızlı değer kaybı sayesinde vergi kaçırdığı ortaya çıktı.


***

Henry'e Türk Lirası

İngiltere Premier Ligi Şampiyonu Arsenal, oyuncuların primlerini Türk Lirası üzerinden vererek vergi kaçırıyor.

İngiltere ilginç bir "vergi kaçırma operasyonu"yla çalkalanıyor. Başrolde Premier Lig tarihinin yenilgisiz tek şampiyonu Arsenal var... The Sunday Times Gazetesi'nde çıkan habere göre Arsenal; antrenör Wenger, Henry ve Bergkamp gibi futbolculara prim olarak gizlice Türk Lirası üzerinden kredi verdi. Lira, sterlin karşısında değer kaybettiği için futbolcular krediyi geri ödediğinde kara geçiyorlar ve primin yüzde 40'ını vergi olarak ödemekten kurtuluyorlar..

YÜZDE 40 CEBE İNDİ!
İngiltere'de sinema ve futbol dünyasının ünlüleri prim ve ikramiye gibi kazançları bankaya yatırdıklarında yüzde 40 gelir vergisi ödüyor. Arsenal de bunun için bir formül bulmuş. Olay şöyle gelişiyor.

EMEKLİLİK ŞİRKETİ!
Arsenal, "Employee Benefit Trusts" adı verilen bireysel emeklilik benzeri şirketler kuruyor. Bunlardan biri de, Sevco 1270. Oyuncular, Arsenal'in resmi hesaplarında görünmeyen bu gölge şirketin hissedarı oluyor. Thierry Henry ve Dennis Bergkamp gibi başarılı golcülere primler, vergi cenneti adalardaki bu şirket üzerinden "ödünç para" şeklinde dağıtılıyor. Kulüp, bu krediyi sterlin yerine "zayıf halka" dedikleri Türk Lirası üzerinden hesaplıyor. TL, dünyanın en zayıf para birimi olduğu ve dolayısıyla en karlı para birimi olduğu için tercih ediliyor. Henry'ye 400 bin sterlin prim vereceği zaman kulüp, sterlin yerine, 1.5 milyon sterlin karşılığı Türk Lirası "borç para" veriyor.

TL KAYBEDİYOR!
TL orta vadede kaybedeceğinden, Henry de bu işten ortalama yüzde 30 kazanıyor. Henry böylece 1.5 milyon sterlin yerine 1.1 milyon sterlin ödüyor. Elde edilen 400 bin sterlin, Henry'nin primi oluyor. Normalde Henry bu primin yüzde 40'ını İngiliz vergi idaresine ödemek zorunda. Ancak borç operasyonuyla aradaki fark sadece yüzde 1'den vergilendiriliyor.[signature][hline]Gözlerimi Gözlerinden Alamıyorum Her Bakışımda, Orada Kendimi Görüyorum Seninle Elele...Saçlarına Dokunurken Korku Doluyor İçime O Kadar Yumuşak Ki İncitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın Dudaklarına Her Temasında Esir Oluyorum Sana Sen Öptükçe Daha Fazla Öpüyorum Sen İstedikçe Daha Fazla İstiyorum...Bunları Tekrarlamaktan Hiç Bıkmıyorum Çünkü Gözlerin Aynam,Saçların Acıma Duygum,Dudakların Zindan Oluyor Bana Ve Sana Olan Sevgim Her An Artıyor!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

meğer eti cin miş bunlar.

eğer vergi kaçırıolarsa ve ortaya çıktıysa yaptırımı fecidir kesin oralarda

bu arada ben neden aşağılandığımızı anlayamadım yani türkiye nin suçu parasının bu kadar değersiz olması, elin ingilizi prim dağıtıyo diye düşmüo ki değeri, aksine biz batırıyoruz elin uyanık ingilizi olayı değerlendirio bize giren çıkan tek şey adımızın geçmesi.o da aşağılanma sayılmaz.[signature][hline]The whole thing I think is sick...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...