GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 ' KUVAYİ MİLLİYE '' oyunumuz, istiklal marşına, mehmet akif ersoy a, milli değerlere eleştiri ve hakaret, saçma gerekçesiyle, ırkçı-şoven gazete ve sendikaların alçakça saldırısına maruz kalmıştır.. '' Eğitim-Bir Sen '' suç teşkil eden epizodu oynayan; oyuncu, yönetmen ve yazar hakkında '' 5 yıl ve üzeri hapis cezası '' yargılama istemiyle Adana Emniyet Müdürlüğü-Güvenlik Şube Bürosuna suç duyurusunda bulundu.. piyesin yazarı ve içeriği bilgisine vakıf olmayan, eğitimci sıfatından tamamen uzak aciz beyinler, bu provakatif girişimi gerçekleştirirken, hala Nazım'ın infazı ütopyasıyla yaşadıklarını göstermektedirler.. kafalarına çuval geçirilirken nerde olduklarını merak ettiğim bu ahmaklar; Nazım'ın önce, şimdi ve gelecekte, onların erişemeyecekleri özgürlüklere sahip olduğunu ve olacağı gerçeğini artık kabul etmelidirler. Evet usta artık yok, fakat bizler vatan hainliğine devam ediyoruz hala Eğitim bir-sen, vakit, merhaba çukurova, expres ve internet üzerinden bazı gruplar oyunun son sahnesinde geçen bölüm için internet basın ve emniyet aracılığıyla bu karalama saldırısını gerçekleştirdi.. Bahsi geçen bölüm aynen şudur:'' - bizim istiklal marşında aksayan bi taraf var. bilmem ki nasıl anlatsam. akif, inanmış adam. fakat ben onun inandıklarının hepsine inanmıyorum. mesela bakın: gelecektir sana vaat ettiği günler Hakk'ın. hayır. gelecek günler için gökten ayet inmadi bize. onu biz, kendimiz vaadettik kendimize. bi şarkı istiyorum, zaferden sonrasına dair. kimbilir, belki yarın '' metin imla ve noktalama hataları dışında aynen böyle.. gazeteler ağır ithamlarda bulundular. sendikalar ve bahsi geçen gruplar internet sitelerinde kendini bilmezlik bölücülük ve daha ağır bir çok itham da bulundular. bu bağlantının amacı, bu şuursuz provakatörleri teşhir etmektir. Herkesin bilgisine... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 eğitim bir sen zaten dinci bi sendika. mevcut hükümet ortaya çıktığından beri amip gibi çoğaldı üyeleri. Bu adamlar Nazım okumamışlardır hayatlarında. Gerçi okusalar bile anlamazlar. Nazım'ın anlattığı kurtuluş mücadelesini anlamaları için bu dünya üzerinde 500 yıl dolaşmaları lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaap Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR KÜFÜR din ve siyasete girmeden anca bu kadar oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Hani tam okumadim bile ama, Sevkiyi vatan haini bu diye getirseler gulerim lan. Art niyet eseridir o dava vesaire. Uzuluyorum bunlari gordukce ciddi ciddi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Bu sendika Femcilerin sendika sanırım, bahsi geçen gazeteler de Taraf, Zaman, Vakit falandır. Adamların vatanla, bayrakla, ulus olmakla işleri yok zaten anca pislik yapsınlar. Direk düşmanlar bu değerlere hatta faşist diyip dururlar direk aklı başında vatansever adama. Çünkü istedikleri din ağırlıklı devlet ve ÜMMET kavramına ters bu kavramlar. Hayalleri eski Osmanlı'yı canlandırıp İslam alemi lideri olmak, şu an ortalıkta dönen her dolap ve davalar falan dahil bunun bir parçası, temelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 @mani said: ' KUVAYİ MİLLİYE '' oyunumuz, istiklal marşına, mehmet akif ersoy a, milli değerlere eleştiri ve hakaret, saçma gerekçesiyle, ... Bunları korumak ulusalcıların görevi değil miydi? Dincilere ne oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Financial Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 O da öyle aksaklık var fln demeseymiş türkiyede olduğunu unutmuş heralde . ZaugnaKhaldunun bloğunda bir röpörtaj vardı haluk bilginerle yapılmış . Orda atatürkü biz yorumlayamayız insanlar tepki gösterir diye objektif olamayız kötü yanlarını yansıtamayız tarzı birşey yazıyodu uzun zaman önce okumuştum şimdi hatırlamıyorum . Bu da bunun gibi . Ülkemizde düşünce özgürlüğü birşeyleri dile getirme özgürlüğü tarzı şeyler yok arkadaşlar bunları unutmayalım . Belirli tabulaşmış şeyler konusunda kendi düşüncemizi dile getirirsek kırbacı vururlar belimize belimize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Rock said: @mani said: ' KUVAYİ MİLLİYE '' oyunumuz, istiklal marşına, mehmet akif ersoy a, milli değerlere eleştiri ve hakaret, saçma gerekçesiyle, ... Bunları korumak ulusalcıların görevi değil miydi? Dincilere ne oluyor? Nazım bu değerlerin hangi birine saldırmışta birileri koruma durumuna geçmiş ? Dinciler Nazım Hikmet'i anlayamadıklarından, anlamak için düşünce yetilerini kullanamadıkların dolayı her fırsatta saldırırlar. Bunu mu göremiyorsunuz anlamadım. Bi dinci dedim summon oldun hemen enteresan tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Yanlış anladın yada benim yazım biraz eksik oldu. Ben Nazım Hikmet bir takım değerlere saldırdı demiyorum. Demek istediğim böyle istiklal marşını, Atatürk'ü vb. tabu konulardaki en küçük eleştiriye karşı ulusalcılar ayaklanırdı, ardından eleştirenlere davalar ve linç girişimleri gelirdi. Dinci olarak adlandırılan diğer kişilerde uzaktan "Özgürlük düşmanları, faşistler" gibi yorumlar yaparak bıyık altından gülerlerdi. Bu seferki atağın dinci olarak adlandırılan bir gruptan gelmesinin ilginç olduğunu belirttim sadece. Nazım Hikmet'e veya bu oyunu oynayanlara bir dediğim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 dincilik veya ulusalcilikla alakasi yokki olayin hangisi daha populistse onu kullaniyor ideoloji icinde bogulmus zihinler solcuyum diye gecinenler adolfun ruhunun anisina saygi durusuna geciyor, seriatci birden pro milliyetci kesiliyor, iki gun once turk ordusuna kibrista isgalci diyen adam kibris bizimdir diye miting yapiyor, hizli komunist fasist diktayi alkisliyor, kendine ataturkcu diyen beni tabulastirmayin diyen ataturku tabulastiriyor, laikim diyen laiklikle bagismiyan islere girisip elalemin din ve inanc ozgurlugune karisiyor kassam dahada devam eder bu sonucta nasil islerine gelirse ordan yorumliyorlar, hersey carpitilmaya musait sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Rock said: Yanlış anladın yada benim yazım biraz eksik oldu. Ben Nazım Hikmet bir takım değerlere saldırdı demiyorum. Demek istediğim böyle istiklal marşını, Atatürk'ü vb. tabu konulardaki en küçük eleştiriye karşı ulusalcılar ayaklanırdı, ardından eleştirenlere davalar ve linç girişimleri gelirdi. Dinci olarak adlandırılan diğer kişilerde uzaktan "Özgürlük düşmanları, faşistler" gibi yorumlar yaparak bıyık altından gülerlerdi. Bu seferki atağın dinci olarak adlandırılan bir gruptan gelmesinin ilginç olduğunu belirttim sadece. Nazım Hikmet'e veya bu oyunu oynayanlara bir dediğim yok. tamamda ortada ulusalcıların yada milli değerleri savunanların tepkisini çekecek bi durum yok. Kuvayi Milliye Destanı kurtuluş savaşına en ufak laf etmez. İstiklal Marşı nada laf etmez. En ufak bi hakaret ve aşağlama yoktur. Tam tersi Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı kurtuluş savaşını en iyi anlatan eserdir. O yüzden kendini ulusalcı ve milliyetçi kabul eden birisi için gocunacak bi durum yoktur. Ama dinciler farklı. Onlar için milli değer yoktur. Milli değerlerden bahsederler ama asıl demek istedikleri ümmettir. Nazım Hikmet'i sevmezler zaten. Çünkü Nazım milli mücadeleyi anlattığı her eserinde yeşil bayraklıların, yobazların bu ülkeyi nasıl yok etmeye çalıştıklarını çok güzel laflarla tasvir eder. o yüzden bir dincinin suratına Nazım Hikmet de, komunist de sinirden nasıl kıpkırmıza döndüğüne şahit olursun. Saldırmalarının nedenide budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 @mani Okuduğum habere göre, dava açan ve saldıranlarla ilgili bir yorum yaptım. Kuvayi Milliye Destanı veya Nazım Hikmet'le ilgili herhangi bir şey söylemiyorum. Kusura bakam ama hala aynı yerdesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Rock said: @mani Okuduğum habere göre, dava açan ve saldıranlarla ilgili bir yorum yaptım. Kuvayi Milliye Destanı veya Nazım Hikmet'le ilgili herhangi bir şey söylemiyorum. Kusura bakam ama hala aynı yerdesin. aynı yerde değilim. ulusalcıların, milliyetçilerin değilde neden dincilerin saldırdığını açıkladım sadece. E seninde merak edip sorguladığın buydu zaten değil mi ben mi yanlış anladım daha önceki mesajında ? eskiden ulusalcılar tepki gösterirdi, dinciler fikir özgürlüğü, demokrasi diye ulusalcılara laf ederdi diyordun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Victor cevabı az çok verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 basima bisey gelmicekse istiklal marsini cok rerore buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cimaci Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Express derken? Bu rollcuların expressi mi o. Yapmazdı onlar böyle şeyler yau? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 eğitim bir sen dediğin sendika bile değil.Grev kırıcı,güdümlü ufacık adamlardan oluşan bir topluluktur.Hükümet ne derse he diyorlar.Sendika üyelerinin çoğu,bir yerlere atanmak,tayin yaptırmak için o sendikaya giriyor. Sendika aylıklarının devlet tarafından ödenmesi gibi insan onurunu ayaklar altına alan bir kararı aldırıp.Bunu başarıymış gibi anlatan ayak takımıdır. Sendikacıığın içine etmişlerdir. Bu durumda açtıkları davanın,eğitimci kimlikleriyle herhangi bir bağı yoktur.Zira öyle bir kimlikleri yoktur. Hayatlarının büyük kısmını,düşünmeme,sorgulamama üzerine master yaparak geçirdiklerinden eğitimci olmalarının imkanı yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 siyaset yasak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Yok hükümete edilen yada modların beğendiği yazılar siyasetten sayılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Forumda müslümanlar eziliyor lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Orasını bilemeyeceğim. Ben deistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2010 meraba. iki dakka boş bırakmaya gelmiyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar