di Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Selam, Vergi mukellefiyeti olan biri olaraktan, yine gider > gelir olan bir ayda %25 stopaj ve standart vergilerimi oduyorum sevgili devletime. Bir ise yaradigini, olmasi gereken yere gittini bilsem icim yanmacak yine. Helali hos olsun diyecegim ama ne yalan soyleyeyim diyemiyorum. Gelir > gider oldugu takdirde de kazancinizin yaklasik %40'ini devlete veriyorsunuz her ay. Ne guzel memleket. Icimi bi hos ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 iyiki bi para vedin devlete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Aldigim her urunde devlete vergi veriyorum zaten ? Sacmaladin cidden. Bir de benden odedigim kira icin vergi alirken, su yeni "bu banka odemesidir" seklinde bir secenekle benzer vergiyi mal sahiplerine de gecirmeye calisiyor. Iki taraftan birinden almak nasil bi mantiktir ? Vergi alinmasina degil, yapilan cakalliga ve vergi oranlarina biraz da isyanim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lesstroud Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 En çok sinirlendiren de vergi affı denen zırva. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 şaka didim tabiki haklı olduğun yönler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 abi ocak iğrenç bir ay. birsürü vergi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Financial Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 kaçırmak lazım bazen bazı şeyleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunkulak Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 hem bu kadar özelleştirme yapılırken hemde bu kadar vergi verilen başka bir ülke varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 siz ne ödediğinizi öğrenin önce sevgili andavallar.. ödediğin şey vergi değil.. o kolay olurdu.. ödediğiniz şey VVVVVVVVEEEEEEEEEEEEEERGGGGGGGGGİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ!>>> >>> kısmı size ilk saplanan kısmı.. şimdi eğilin ve saplanın pardon ödeyin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Alan yetkilisine bak yarebbim =) Vergilendiresim geldi seni dasaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 vergilendirmeyen bi sen kaldın zaten.. ama sıraya geç. sonra da ben bi vergilendireyim.. vergi vicdan görevi.. bu da devam filmin adı olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 vergi hukuku filan okurken hayattan sogudum ben su turkiyedeki vergileri ilkogretimde de filan herkese ogretsen yemin ediyorum bu ulkede ic isyan cikar bir islem ustunden develtin 3 kere vergilendirdigi filan oluyor, kimsnein haberi yok veya bilmiyor oldugu gibi kabul ediyorlar hayir anlamadigim zamaninda KITleri b esliyoruz bu vergilerle filan diye gakkuk edilirdi ozellestirme ile bu kadar seyi sattilar vergi yukunde bir degisiklik olmadi aksine artti yiyiceklerdeki KDV dususu haric gecici vergilerin hepsi kalici oluyor burda, istanbulda deprem olsa bayram edicekler vatandasin cebine daha rahat tecavuz etme bahanesi geldi diye bunun a parisi b partisi ilede alakasi yok vergi yukune deginen bir tane siyasetci gormedim simdiye kadar, bi dolayli yoldan cem uzan mazot 1 ytl geyigine girdi o kadar populer bir konu dgeil tabiki, bizde vatandas 1. numarali onceliklerine ve hayat sartlarina gore degilde ideolojiye oy verdiginden boyle oluyor sandikta gider oyunu verir, sonra herhangi bir protestoya cagir bagirir hukumet istifa diye sonra gider gene oyunu ayni adamlara verir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Evet abi ciddi feci batiyo insana, yani vergiden kacan biri degilim ama vergilerimiz cok fazla. Ha diger ulkelerde coook dusuk degil yine, yillik 180 bin dolar maas alan biriysen ornegin 60 bin dolari vergi diye aliyo ulke Avustralya'da.. Turkiye'de daha kotusu su, ornegin abi sen ugrastin didindin bi site yaptin. 1 milyon dolara sattin diyelim 400-500 bin dolar vergi veriyosun tr de.. Zaten giderde gosteremiyosun 3-5 kurus disinda, butun giderlerin faturasiz vs oluyo genelde.. Gitti yarisi iste :) Ama yine soyle bisi var buyuk sirketler vergi vermez yani Dunya'nin hic bir yerinde.. O yuzden kucuge daliyolar ya. Yine canli tanik olarak biliyorum, daha once de demistim, 400-500 bin dolar vergi vererek kadikoy bolgesinde vergi rekortmenleri arasina giriyosun, sertfika silt gibi bisi aliyosun dusun.. Kadikoy sirf, en iyi ihtimalle, Turkiye'nin yarisindan fazla, --tek tek il bazinda- vergi cikariyodur. Oyle bir vergi kacirma savasi var tr'de. Yine donup dolasip kacirilan vergiler benden senden cikiyo iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Buyuklerde vergi veriyor ama yararlanabilcekleri bir ton kanun var. Vergilerin yuksekliği konusunu tartışmak zaten manasız. Gelir alabilecegi üretim yapıp kazanabilecegi herseyi satan bir hukumetin tek para kazanma kaynagı halkından asırı vergi almaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 vergilendirilmiş kazanç kutsaldır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Verginin çok olmasını felan geç de vergimi binlerce politikacı ve onların on binlerce küçük minion'larının yemesine inanılmaz sinirleniyorum. Kanada'da vergi çok fazla ama en azından Türkiye'yle kıyaslanamayacak şekilde vergiyi verimli bir şekilde harcıyorlar. Ha bir de şeffaf bir şekilde vergilerin nereye gittiğini nasıl harcandığını artık açıklamaları lazım, halkında bunu talep etmesi lazım ama zaten vergi kaçırdıkları için pek bi alakaları yok olayla =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Cons said: vergilendirilmiş kazanç kutsaldır Mesele de orda basliyor iste. Kazancim falan yokki ? Hani var da zarar gosteriyorum da degil. Yok cidden. Ne geliyorsa haricen calistigim maasli isimden geliyor su siralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Yüksek oranların yanında, işin fantastik yönü herşeyin farklı farklı tonla vergisi olması; su içtin vergi b.k sıçtın vergi. Yeter lan, kazanırken vergi, harcarken vergi, hatta bankada biriktirirken ayrı vergi. Acaip kutsal bir milletiz, yani üç kuruşun 30 kere vergisini veriyoruz. Beri yanda kayıtsız ekonomiyle milyarder olanlar ve vergi kaçırmada rekor kıranlar voleyi vuruyor. Üstüne ülkenin doğusu ülkenin elektriğinin yarısını beleş olarak kullanıyor falan filan tonla gariplik. Az bişi ilerlemiş Afrika ülkesi gibiyiz, biz mi AB'ye girecez lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 dasaaa said: siz ne ödediğinizi öğrenin önce sevgili andavallar.. ödediğin şey vergi değil.. o kolay olurdu.. ödediğiniz şey VVVVVVVVEEEEEEEEEEEEEERGGGGGGGGGİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ!>>> >>> kısmı size ilk saplanan kısmı.. şimdi eğilin ve saplanın pardon ödeyin..ahahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 mükellefiyeti ne demek lan? vergi mükellefiyim desene. bide ne demek istiyosun anlamadım ki vermeyelim mi vergi? çok veriyoruz bizde ayda en az 10bin 3 aya bi alınan bi vergi daha var senede 150-200bin tl vergi vermek güzeldir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Financial Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 vergi devletin kırbacıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Fistan said: mükellefiyeti ne demek lan? vergi mükellefiyim desene. bide ne demek istiyosun anlamadım ki vermeyelim mi vergi? çok veriyoruz bizde ayda en az 10bin 3 aya bi alınan bi vergi daha var senede 150-200bin tl vergi vermek güzeldir ya Bazen cok kasiyorsun be Ozcan. Mukellefiyet = mukellef olmakla sorumlu olmak. Vergi mukellefiyim derim, vergi mukellefiyetim var derim. Farketmez. Gayet acik ayrica ne demek istedigim. Para kazanmadan para kazanmis gibi vergi oduyorum diyorum. Ayni vergiyi birden fazla kere alip cakallik yapiliyor diyorum. Elindeki para havadan gelmese pek guzel anlarsin da su halinle zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 valla turkiyedeyken 1 yil boyunca zaten sistemci bir adam olarak mecburen asgari ucrete ok demistik (is yok piyasada baska :/) ve 700 liranin 200'unu her ay devletime vergi olarak verdim. O vergiler de gemiciklere falan gidiyor, buna deliriyorum en cok :( Danimarkada 45% vergi var mesela ama okul, saglik hizmetleri bedava. Bir suru daha faydali faaliyet, program var vatandas icin ve en guzeli de sirf halk uni okusun diye universiteye gitme bonusu mu ne var, para aliyorsun ayda bilmemkac yuz euro, sirf uniye gittigin icin. Bu arada Arabistanda da su an 0 vergi oduyoruz, o da ayri bir ilginclik. Ne KDV var, ne gelir vergisi var, hic bisi yok... dunyadaki ulkeler arasindaki ekonomik dagilim beni benden aliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 her aldığımız ürüne %18 veriyoruz. bana kalırsa bu vergiler bile genel ihtiyaçlar için yeterli olur. birde üstüne gelir vergisi vs ödüyoruz. hepsini bırak 3.6 lık benzinin 2.44 ü vergiymiş yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 di said: havadan gelmese pek guzel anlarsin da su halinle zor. günde 6 saat ayakta duruyorum ne havadan gelmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar