Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Yılbaşında format atmadan önce çoook uzun süre(yıllarca) kullandığım ve tık demeyen Windows, artık birazcık yavaşlaması sebebiyle format atmamdan sonra birkaç kez ses sürücüsünü kafasına göre silmeye kalktı. Yani silmeye kalktı dediysem, uninstall edilişi falan gözükmüyor. Bilgisayarı kapatıp açınca bir bakıyorum ses gitmiş, saatin yanında ses simgesi falan yok, tekrar kuruyoruz. Ara sıra da modemi(USB) görmüyordu. Dün sonunda yapacağını yaptı ve internete bağlanamamam sonucu ilk önce modemi "configre" edeyim derken karşıma "error loading newdev.dll" gibi bir mesaj çıkardı. Neyse dedim kaldırıp tekrar kuralım, yine aynı mesaj, hadi dedim cd'yi takıp oradan setup.exe'yi çalıştıralım yine aynı mesaj. Şu an elimi kolumu bağladı, interneti kitledi resmen. Verilen hata mesajında adı geçen dosya ile ilgili bir bilginiz var mı, ne yapalım, tek yol format mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Format az kalır, fdisk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 ayni cd ile daha önceden format atmis miydin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 vaperon said: Format az kalır, fdisk... ? vaniLLe said: ayni cd ile daha önceden format atmis miydin ? hayır o ilk atışımdı. bugün öğlen formatı atıp windows'u kurdum şu an sorun yok gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 harddiskte bad sector oluşmuş gibi harddiskin üretici firmasının sitesindeki ilgili modele ait tool vardır onu çek cdye filan yaz boot et ve full tarama yaptır bak bakalım harddisk sorunsuz mu. sector sector tarasın 5-6 saat belki daha fazla sürebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 hadi ya bunu tahmin etmiştim aslında. ola ki bad sector varsa yeni HDD yolu mu gözüküyor? software'ı buldum. bakalım deniyicem sonucu yazarım? bu arada bad sector bulunursa o an yapmam gereken birşey var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Zero fill çekmeyi deneyebilirsin ama tam çözüm olur mu bilmiyorum. Yinede denemeye değer bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 zero fill nedir biraz açıklar mısın? programın adı mı yoksa bütün bit'leri sıfır yap falan mı demek istiyorsun? hani hiç bilmeyen birisine anlatır gibi anlatırsanız daha iyi olur :) bu arada hdtune ile tarama yaptım bir sorun çıkmadı ama tarama da baya kısa sürdü yani 1 saat bile sürmedi. bu bilgisayardan cd yazamadığım için HDD software ile cd'yi ancak sabaha hazırlayıp tarama yapabileceğim. başka bir tavsiyeniz var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Öncelikle kusura bakma bu topici unuttuydum ben :( Zero Fill dediğim olay Low Level Format(LLF)'ın yeni adı denilebilecek bir olay aslında. Eski hddlerde LLF özelliği vardı. LLF'nin en büyük avantajı; manyetik olarak format attığından aslında fiziksel olmayan ama normal formatla kurtarılamayan bad sectörlerin düzeltilebilmesi. Bazı alanlar çok yoğun kullanıldığında o alana gelen veriler kaybolabiliyor. Buna yazılımsal Bad Sectorde deniyor. Bu bad sectörlerin çoğunluğu normal format işlemi ile giderilebilirken bazıları için LLF şart oluyor. Bu gibi durumlar için LLF şarttı. Herneyse Zero Fill bir yazılım harddsikinin web sitesine girersen orada olması lazım ücretsiz oluyor genelde bu programlar. Yeni hddler LLF özelliğini desteklemediğinden oradan indreceğin program ile bahsettiğim işlemi yapabilmen mümkün. Yanlız bunu yapabilmek için yanlış hatırlamıyorsam o hdd üzerinde çalışmıyor olman gerekli yani windows yüklü bir hdd üzerinde çalıştırman ve hedef olarak ekstra taktığın kendi hddni göstermen gerekiyor. **Eğer kendi harddiskinin websitesinde bulamazsan google'a Zero-Fill Utility yaz ordan uygun bir şekilde indir. Ben şimdiye kadar birkere uyguladım o yüzden çokta inciğini cinciğini bilmiyorum ama umarım yardımcı olabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Beyt teşekkür ederim. HDTune ile de denedim bir sorun çıkmadı. Bir süredir de sorun yaşamıyorum ama bir sorun çıkarsa dediklerini denerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar