Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox Homebrew ve bla bla

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Ya simdi soyle bi soru sorucam.

Ben Xbox a homebrew yapmayi dusunuyorum, bu konuda gorusu olan nedir. Birde live falan oynanmiyomus, ama zatne ben hic live de oynamadim, 5 oyun falan oynadim, 2 oyun bitirdim. 1.5 sene falan oldu sanirsam alali.

O yuzden live cok takmiyorum ama yinede sunuda sorucam, live 'den uzaklasinca konsola bisi olmuyo dimi, yani yine oynuyon single player. Ikincisi homebrew yapinca wave 5 wave 6 cikinca ne oluyo?vs, nedir bu konuda bilgisi olanlar?)

Au'da yasal oldugu icin modding guncelleme vs sorunu cekmem, bulurum bi yer illa da, homebrew konusunda bilgisi olanlar ne diyo?
Sosyal ağlarda paylaş

homebrew yapıcam derken firmware attırıp rip'lenmiş oyunları çalıştırmaktan bahsediyorsun sanırım?

öyleyse: bir kez makinanı götüreceksin SATA kablosu ile hd-dvd'ne bağlanıp firmware yenileyecekler..

sonra indirdiğin oyunları double layer disclere yazıcaksın ve wave 6 wave 7 olduysa ya firware'ini yeniletmeye götüreceksin veya indirdiğin oyun iso'sunu patchleyip kendi wave'ine düşüreceksin..

varsa sorun cevaplayayım
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle, homebrew un tek derdi, live'dan banlanmaktır.
Yeni de bir olay çıktı, banlananların hddsi de gidiyor diye, ama bir yandan da eğer hddnin kablosu varsa pcye bağlanan (ki dealextremede 2 dolar bişey) kurtarıldığı söyleniyor

Şimdi gelelim homebrew ile gelen pluslara;
Korsan oyun oynamayı geçtim, live arcade oyunlarını bile oynayabiliyorsun eğer hdd'en ve bağlantı kablon varsa. Banlanmadığın yani fark edilmediğin sürece livea girebiliyorsun ve banlansan bile konsola zarar gelmiyor.

Wave olayı da şudur, yeni oyunlar çıktıkça, livedan banlanmamak için stealth mevzusuna yeni dalgalar geliyor. Daha doğrusu MS yeni oyun güncelleme serisi ile geliyor, mesela Wave3 geldi, Wave2yi çalıştıran firmwarelerimiz yetersiz kaldı, biz de güncellettik.

Güncellettik diyorum çünkü evde yapılması zor ve tehlikeli iş. Bir bilene yaptırmak en temizi. Lehimlerin kırılmasından tut da, romu satadan pcye bağlamak flashlemek falan çok hassas işler bilirsin yani nedanko.

Şimdi wave4 oyunları var ve açılmaları için bu wave4 oyunlarının, 1.6 fw kullanılıyor, ve her seferinde aktivasyon dvdsi takılıyor, biraz bekleniyor, çıkarılıyor ve oyun takılıyor. Başka şekilde görmüyor oyunları. Eğer ki az oyun oynayan bir adamsan gerek görmüyorum homebrew a hem livea da için rahat gönlün rahat girersin. Ha ama diyosan ki oynayacağım ben, live çok derdim değil, homebrew işiyle de uğraşırım ve yaptıracak yer var, yaptır gitsin, livedan banlanana kadar da takıl. Ama şu aralar girme derim livea gene de, deli gibi banfest var.

Bir de bir kaç livedan banlanmama mevzusu; regionın dışında indirdiğin oyunları oynama, steathsız isoyu kullanma, saçma sapan bi eu bi amerika live prepaidi alma, hiç bi oyunu hemen çıktığında indirip oynama.
Sosyal ağlarda paylaş

@kertenkel

homebrew firmware olayi degil, xbox a linux vs yukluyosun, mame oyunlari oynayabiliyosun, oyunlari harddiskten calistiriyosun, ayrica Devokai nin dedigi gibi arcade oyunlarinida oynayabiliyosun.

@Devokai

Hmm o hdd olayini bilmiyodum bi arastirayim. Ya modding konusunda da cok korkmuyorum gerci, elektronige amator duzeyde ilgiliyim, ilk xbox i da kendim homebrewlemistim mesela. Firmware guncellemek icinde Cin'den xbox tool seti aldim, bi tek via board kaldi alicak. Cok karmasik olmadigi surece kendimde soldering falan yapiyorum yani (ki normal firmware guncellemde soldering vs yok, ama homebrew de gerekebiliyomus sanirim).. Ama dedigim gibi karmasik bile olsa ben bile yapmasam, burada cok dukkan var yasal oldugu icin, kolayca yapan birini buluyosun..

Ya homebrew i sundan istiyorum, hem mame oyunlari oynamak, korsan olan oyunlarimi diskten calistirmak, ve ustunde gentoo linux oldugundan kendim de baska toolar embed edip gelistirmeye calismak hobi duzeyinde. Ornegin eski xbox hayatimda gordugum en kaliteli medya centeri haline geliyodu. Homebrew daha cok yeni bi olay xbox 360 da bi de bazi kernellar sdece oluyo, bi exploit var, onu kapatmis ms'de, benim kernelda desteklediginden bari yapayim diyorum. Ustune bi ton sey embed edilir yani linux oldugundan..

Live'ide sundan soruyorum, hani bi gun olur arcade den vs bisi almak isterim, girdik ucurulduk diyelim, toptan xbox olmez di mi derdindeyim. Yoksa online hic oynayacagimi sanmam, oynasam bile xbox a gelene kadar pc oyunlari var oynamak istedigim, o yuzden oncelik listemde degil hic..
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam şimdi eğer dediğin gibi yapabiliyorsan dert değil, o zaman keyif bile alırsın. Homebrewlar'ın çıkarabileceği dert livedandır zaten, o da dert değilse hem firmwarei hem homebrew aplikasyonlarına aban derim ki homebrew için zaten fwletmen gerekiyor diye biliyorum. Ama zaten mame oyunları oynamak ve linux falan yüklemek istiyorsan wave'ler seni çok alakadar etmeyecektir. Torrentleech'te arcade oyunlarının neredeyse hepsi var, eğer yarın öbürgün ban yersem benim de yapacağım bir toolkit alıp hddyi pc falan da bağlayıp aleti tamamen opensource biçime getirip development olacaktır.

Bu arada linux hakkında da bir not, linux da yasal değil xbox üzerindeki, ps3teki gibi yasal sanma, bu da bir ban sebebi parantez içinde.

Bir parantez daha, Hdd olayını 4chanin chat roomuna giren microsoft developerından duymuştum ben de, format atarsanız düzelir falan filan diyordu, büyük ihtimalle virüs gibi bişey sokuyorlar yani ki tamiri var ordan aklıma geldi, aratmanda kolaylık olabilir bu bilgi.

Son parantez, eğer ki adam gibi bi dev team toplanırsa, Live emulationı olabilir diyorum ben. Çok zor bir şey değil, (tamam çok kolay da değil) çünkü xbox ın oyunlarının onlineları hep p2p sistemli. Hadi bunu geçtim, online olarak homebrew oyunları oynamak için bile bir live emulationı olabilir. En azından banlanan aletin ethernet girişine yazık olmasın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yok iste, homebrew yapinca firmware e falan hic gerek yok, hatta orjinal dvd rom bile durabilir. Wave sorumda ondandi, biraz arastirdim ama cok bilgi kalabaligi var ondan sorayim dedim burada.. Yani firmware guncellemiyosun bundan emin gibiyim, ama iste o zaman homebrewledigin xboxinda bi guncelleme vs gerekicek o zaman ne oluyo yeni wave ciktiginda.. Doyurucu bilgi bulamadim bunla ilgili.. Yoksa homebrew in dvd romla, veya ustunde ki firmware i guncellemekle alakasi yok. Direkt yukledigin yazilimda duruyor onlar bi sekilde..

Yasal degil derken bazi ulkelerde yasal degil, dedigim gibi, ben avustralyada yasiyorum su an, burada yasal ornegin modding vs her turlusu.. Korsan oyun satmak oynamak yasak, ama modding linux, chip eklemek vs yasal. Ulkeden ulkeye degisiyor. Buralarda yasal olmasinin sebebi, backup oyunlarini oynamak istersin diye. Ornegin ayni sekilde dvd backuplamak kopyalamakta yasal, kuzey ulkelerinin bazilarinda da ayni yasalar var. Birde su tarafida var, nasil bisiklet alip motosiklet yapma ozgurlugun varsa, o mal seninse xboxia kiirp parcalma chip eklemee serbest, tabii dedigim gibi iyi niyet kapsaminda, korsan yasak yani.. Tr yi bilmiyorum tabii tam olarak, ozunde yasal olsa bile, tr gelismemis bir ulke oldugundan , her gelismemis ulkede oldugu gibi yasalar hep sirketleri korur. Bu ezmeyi elit agziyla yapmiyorum, gercek bu. Tr de bunla ilgili acik bi kanun, ya da emsal dava olmasa dahi, ms vs sen davasinda ms her zaman haklidir. Gelismemis ulkelerin kaderi budur. Biz de gelisirsek belki benzer uygulamalar bizde de olur.

Xbox dev. coook zor is, ayrica ben bile dedigim gibi hobi seviyesinde ugrasicam ayda yilda bi yani gaza gelince. Bende oturup sifirdan bisi gelistirecek kapasitede biri degilim bu konuda, benim yapacagim hazir open source toolari uyarlayip embed etmek olucak, yoksa o dedigin sirf beni baz alsan cok asar yani. Zaten ozunde de kendime developer diyemem amator ve prof. bi cok uygulama gelistirmis olsamda..
Sosyal ağlarda paylaş

Yok canım ben zaten birileri yapsa keşke anlamında dedim o live emulationı için.

Ekstradan homebrewları, (emulatörler gibi) halledebilirsen buraya tutorialını da koyarsan çok sevinirim nedanko. Uzun süreden beri ikinci kol aldık ama oynayacak oyun yok yani yeni çıkanlardan. En azından ps emulatörü yüklerim veya nes emulatörü falan yüklerim bin tane oyun var.

Additional ps: Yasal değil derken, livedan banlarlar acımazlar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk olarak homebrew yapilan alet, firmwareli alet degildir. Bunun ayirt edilmesi lazim. Firmware'li alet firmwareli iken, homebrew alet JTAG denilen bir sistemle kirilir. JTAG ise microsoft icin anlamasi en kolay seydir. O yuzden live'i unutun.

Ikincisi, hard disk banlaninca bozulur dogrudur. Ama bi kerecik pc'ye baglamakla kurtarilmiyo. Lehim, ozel yapim kablo vs ile anakarta baglanip bazi dumplari okumak gerekiyo cunku ban hard disk ile beraber xbox'i da corrupt ediyor. Internette tutoriallari var isteyene yollarim.

Ucuncsu, homebrew'un en buyuk derdi yeni oyunlarin icerisinde gelen updateler. Bazi oyunlar cd icerisinde update ile geliyor ve bunu yukle yoksa oyunu acmam diyo. Bu dashboard updateleri yuklersenizde alet komple yalan oluyor. Ben sirf bu yuzden eski, dvd romu bozuk olan aleti jtag ile homebrew yaptirtmayi duusnuyorum.

Son olarak, firmware ile alakali, LT cikti. Lite On dvd romlari olanlar, eger live oynamak istiyorsaniz LT yuklemelisiniz. LT disinda, ne kadar stealth verified olursa olsun, live den banlanma olasiliginiz cok yuksek cunku Microsoft iXtreme FW'lerin hepsini goruyor artik.
Sosyal ağlarda paylaş

ya disapper soyle biside var, benim bi arkadas var burfada, burali, adam'da benim gibi her seyi kendi yapiyo soldering, modding vs, ilgili bi adam. Ben xbox konusunda onun kadar bilgili degilim adam yemis bitirmis. Adamin bi tane bile orjinal oyunu yok, hepsi kopya ve adam kac senedir bilmiyom ama uzun suredir live'da oynuyo oyunlari kopya oyunlarla. tabii bi ton sey check ediyo abgx vs vs ama hic sorunsuz oynuyo yani, kendi de ozel bisi falan gelistirmis degil, sadece dikkatli ve isi biliyo.. yani ben sunu anliyorum live konsuunda dikkatli ve isi biliyosan oynuyosun (homebrew icin demiyorum tabii, homebrew icin o da diyo ucurulursun kesin)

harddisk konsuunda bilmiyom arastirayim, iyi oldu soylediginiz..
Sosyal ağlarda paylaş

abi o eskidendi. bende abgx ile stealth verify ediyorum. ancak takip ediyorsaniz haberiniz olmali, xbox ilk ciktigindan beri microsoft hep banlari backuplardan anlayarak atmisti. yani stealthsiz oyun oynarsaniz siciyodunuz. fw atip, orjinal oynasaniz sorun cikmiyodu. ama son bir kac aydir microsoft makinanin direk fw'li olup olmadigini anlamaya basladi. yani fw atip, orjinal oyun bile koysaniz anlasiliyodu.

bunu direk microsoft acikladi, iXtreme firmware'ini yazan c4eva'da acikladi. Kac aydir LT dedikleri fw uzerinde calisiyorlardi. Bu kadar uzun sure surmesinin sebebide microsoftun fw icin hangi checkleri atip atmadigini anlamak ve bunlari kapatmakti. alin size team jungle'in (c4eva'nin calistigi ekip) twitter sayfasindan alinti.

said:
All new checks found, all fws (stealth and non-stealth) will fail these checks and get flagged for banning, except LT!

O yuzden tekrar ediyim, iXtreme kullaniyosaniz, eskidendi o dikkatli oldugun surece banlanmassin olayi. butun ixtreme'ler anlasilabiliyo. ha bu demek degilki aninda banlanacaksiniz. ban wave basladiginda ben de oynuyodum, ama hemen cikardim ethernet kablosunu ve o gundur baglanmiyorum (ki 1 senelik live gold alali 1 ay olmustu o ara daha) ve banlanmadim. su anda ilk zamanlardaki kadar aktif tarama yapmiyolar ama her an banlanma riskiniz cok yuksek.

son olarak sunu soyliyim.
jtag = kesinlikle live yok. ayrica ileride oyunlarin icerisinde gelebilecek dashboard updateleri (bkz: mass effect 2) yukleyememek, dolayisiyla yeni oyunlari oynayamamak.

ixtreme = butun backuplari offline olarak sorunsuz oynamak. ozellikle 1.61 ile wave 4 loader disc gereksinimi de kalkti. ama live'de cok sakat.

LT = hem offline hem online backup. (c4eva'ya ve team jungle'a gore)

LT hakkinda ufak bi not: eskiden iXtreme bad backup dedikleri (splitvid olmayan mesela) backuplari acmazdi. direk boot ekraninda takilirdi, ancak artik LT ile bu olay kalkti. backuplarin guvenilir olup olmadigi tamamen kullanicilara birakti, yani lt ile oynayipta abgx'ten gecirmezseniz gene banlanabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sey sorcam genel olarak, simdi eski tarz fw olayiyla devam eden kisiler ban wave'i online olmayarak atlattiklarini dusunseler de; microsoft zaten flaglemedi mi bu aletleri? bazi sitelerde bu flag detect olayi aciklaniyor. Xbox repair request yapmaya calistiginda verdigi hata numarasina gore anlasiliyor. Fw'lenmis ve bir oyun dahi calistirilmamis ancak live'a bu sekilde girmis olan bir cok makina banlandi bile. Bu LT sadece ilk asamada fw degistirilmemis makinelerde mi basarili? yoksa fwlenmis bir makine, LT'ye cevrilip kurtarilabilir mi? Benim de 1 yillik live patladi elimde de ayni sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

flaglenmek dedigin sey sudur. aletin fw'li oldugu ve/veya backup oyun calistirdigi anlasilmistir ama ban bilgisi senin sistemine yollanamadan, makina offline olmustur. ama ne yaparsan yap, online oldugun an makina banlanacaktir. o yuzden LT falan filan islemez. daha detayli yazamiyom, vik ile bone warez hede hodo diye basima eksicek yoksa :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...