Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstri Mühendisliği

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

End. Müh. genel olarak bi arkadaşın söylediği gibi çevreye bağlı. Çevren yoksa, pek de istediğini alacağını sanmam, tabi bu senin kişiliğine göre değişir. Bilgisayar'ı seviyosan, End. Müh. bitirdikten sonra gayet de bi bilgisayar şirketine girebilirsin. Tabi bu senin hobinden gelen ilginin biraz daha gelişmiş olması gerek sadece. Bi tanıdığım SAP'a girdi ve deli gibi de para kazanıyo. (Yıldız End. Müh. mezunu kendisi.) Bi akrabamsa ODTU End. Müh.'ü birincilikle bitirdi ama istediği konuma gelemeyeceğini anladı ilk işe başvurduğunda, sonra Amerika'ya master'a gitti burslu. Şimdi orda mutlu mesut IBM senin yok bilmemne benim çalışıyo. Bilmiyorum Sabancı'nın sistemini bilir misin ama 2 sene standart dersleri verir, 3. sene bölümüne özelleşirsin. End. Müh.'ün yaptığı seni 4. sene sonunda herhangi bi dala özelleşmeye hazırlamak. Bir iş dalı seçip anında adapte olabiliyosun. Ha sürekli daldan dala konarsan ilerleyemezsin elbet ama bi kariyer planı yapıp ilerlersen çok daha rahat edersin.
End. Müh. mantık olarak her şeyi bilen ama bi şey olamamış müh.'tür. Şu an tüm iş dalları gittikçe özele doğru iniyo ve dalında uzman eleman arıyo. Peki sen eleman mı olmak istiyosun yoksa elemanı yönlendiren kişi mi? Elbetteki elemanlar yöneten konumuna yükselebilir, gerekli vasıflara sahipse. (bu durumda kendini tanıman çok önemli. öyle gaza gelip bunu da yaparım şunu da yaparım ben höy löy löy dememek lazım. dürüst bi şekilde düşünmen gerekiyor ki ona göre seçim yapasın.) Ha bu durumda yani her şeyin uyuyosa şunu da düşünmen gerek, End. Müh. olarak eleman vasfında kimse seni işe almaz. (eğer yeterli birikime sahip değilsen.) Düşün program yazacak adam aranırken adam seni mi alır yoksa Bilg. Müh. mü? Bu yönden diğer arkadaşların söylediği gibi End. Müh. enflasyonu yüzünden işsiz kalabilirsin belki. Ama eğer göze almışsan Avrupa'da da Amerika'da da çalışabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Unuttuğum noktalar var tabi... End. Müh. sistem mühendisliği de alır ki en verimli çözümü üretir bu insanlar, diğer mühendislik derslerini de alır ki altındaki eleman napıyo bilsin, ekonomi de alır ki muhasebe hakkında bilgisi olsun... Ya diplomalı bakkal yetiştiriyolar kısaca. Nası daha çakal olup işi büyütebilirsin buna bakıyosun. Ama sorun şu, kendi işin değilse, milletin işini büyütüyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

pf, açıkçası emin olamadım ya.. bilg müh olacam diyodum bütün sene ama onda itü'den sonra 6 puanlık bir düşüş oluyor. ve o düşüşten sonrakilere gitmek istemiyorum. onun için end. müh. bana uygun gözüküyor..
ama işte bilgisayardan kopmak da istemiyorum, aksine geliştirmek istiyorum. yani tek başına olmuyor, çabuk öğrenilmiyor açıkçası :) çekincelerim var yani![signature][hline][email protected] | 6254196
Sosyal ağlarda paylaş

puanınızın yettiği değil, istediğiniz sevdiğiniz bölümü/mesleği seçin. hayatı kendinize zindan etmeyin. aklınız neye yatıyorsa, gönlünüz hanginden yanaysa o tarafa doğru gidin. olmuyorsa yeniden öss ye girin. istemediğiniz bölümdeki her dersin her saniyesi azap olur. seçmek istediğiniz bölümden mezun kişilerle konuşun.

ya bir de puan a göre hayat mı seçilir ya siz iyisiniz mi?? meslek dediğin şey evlenceğin kişi kadar hatta ondan da önemlidir.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Answer: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 22 Temmuz 2004 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 22 Temmuz 2004 00:12 tarihinde demiş ki:

meslek dediğin şey evlenceğin kişi kadar hatta ondan da önemlidir.

lisede bir turkce hocam vardi onu hatirladim bu laf ustune ehehe . adam "insan arabasini begenmez degistirir yeri gelir esini degistirir ama meslegini degistiremez , degistirsede bir daha dikis tutmaz " derdi .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Raid3r, 21 Temmuz 2004 20:30 tarihinde demiş ki:
unity iyi de elektronik veya bilg. müh. e puanları yetmiyorsa nolacak? her zaman bir alternatif sonuçta

abicim hayat bu altili ganyan oynamiyosun. zaten inceleyip seni sarmayan seyi dusunmeyeceksin bile.

ne demek puani yetmiyo.

bu bi rutbe isi degil ha herkesin haberi olsun.

oyle daha iyi bi bolume puanla girince birdenbire hayatta sizden alinamayacak 2-3 mertebe almiyosunuz.

cikinca yapacaginiz iste kasacaksiniz oyle ilerlersiniz anca. isiniz de sizi sarmiyosa 30-35 e dogru anca iste 1.5 milyar maas alan gobek yapmis kafasi kel bir muhendis olarak taksit oduyor bulursunuz kendinizi.

ha beni boyle sanmayin ha. benim durumum baska bir topicdekilere uyuyor.

kesinlikle ana babalarinizin tavsiyelerine gore hareket etmeyin. onlarin bildigi caglar turkiyede 4 universitenin olup da mezun olanin direkt fabrika basina gectigi zamanlardi. simdi oyle degil.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...