dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 sana puanım 9kanka diyorlar sadece.. ama yazılı bişivermiyorlar :D valla erkek kız olayında adamların ne düşüneceğini düşünüğ söledim yoksa bana göre fork erkek.. sert bi kere kelime.. ama standart bi düşünce ile yaklaşırsan hem şekil hem de işlev itibari ile erkek demişlerdir dedim.. pepper kulağa sert geliyor.. ford tamamen marka imajı :D
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 barbu said: evet. neye göre değerlendirilecek tezin ne kadar tez verdiğine göreymiş jkötü espri yattım kaçtım by
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 DoruK said: yalnız ingiliz adamın verdiği cevapla türkün verdiği cevabın sebepleri farklı olur. bi kere ingilizler doğduklarından beri o kültürle yaşayıp ister istemez dillerinin kökünden gelen bu olayı benimsiyorlar. yani bir alman çikolataya kadın der ingiliz adam der bunlar tamamen o kelimelerin dile ilk olarak nasıl girdiğiyle ve o milletin düşünce yapısıyla alakalı. Evet mesela şeyi duyunca çok şaşırmıştım ben. Gece / Gündüz e baktığında bize göre gece kadındır mesela, Türk'e sorsan yani, hani gizemli, tehlikeli, kadın gibi. Gündüz belki "güneş" in erkeksiliğinden "ay"ın dişiliğinden dolayı erkek olarak kabul edilir. Ama mesela Ruslarda tam tersi Gündüz kadın Gece erkek olarak nitelendiriliyormuş
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 barbu said: evet. neye göre değerlendirilecek tezin ehuehu araştırma bu yani, eğer fikrimi düzgün bi biçimde savunursam iyi not alırım, zaten not için değil, adam gibi yapamazsam mezun olamam :)
barbu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 . tamam sallamıs. kotu is ama öle soyut seyler
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 barbu said: yannız sallamadı he qos. ciddi bi soru olarak sormustum. hani notlandırılması zor bi konu cunku. kıllık cıkartıp dusuk not verebilir vs. bi standartı var mı bu isin diye. neyse canım sagolsun üstte yanıt verdim canım alınma :) zaten bunu hocanla beraber yazıosun, beğenmediği bişi olursa değiştiriyo falan filan. bi de doğru/yanlış ne abi, test değil ki bu, bilimsel bi makale :)
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 geceleri erkek avına çıkan hatunları yüzündendir o
sesu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 said: Everyone(herkes) kelimesinden sonra he(erkek) şahıs zamiri kullanılması gibi) Ben bunu anlamadım? Bir de sadece nesnelere cinsiyet açısından verilen değerler dışında genel olarak dilin kullanımında kelimelere yüklenen anlamlara da bakabilirsin. Mesela "seks yapmak": argoya dönüştürüldüğü zaman tamamen erkeğin aktifliği ve kadının pasifliği üzerinden gider.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 bu arada bana da gece erkek gibi gelio. gündüz kelime olarak değil de düşünce olarak kadın gibi.
barbu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 bana da nedense tam tersi..gece kız, gunduz erkek gibi geldi. hatta eminim öyle
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 gündüz erkek abi.. hatta sadece erkek değil aynı zamanda sarariman sabah adam kalkar işe gider.. gün boyunca can verir..
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 sesu said: said: Everyone(herkes) kelimesinden sonra he(erkek) şahıs zamiri kullanılması gibi) Ben bunu anlamadım? Bir de sadece nesnelere cinsiyet açısından verilen değerler dışında genel olarak dilin kullanımında kelimelere yüklenen anlamlara da bakabilirsin. Mesela "seks yapmak": argoya dönüştürüldüğü zaman tamamen erkeğin aktifliği ve kadının pasifliği üzerinden gider. Sesu'cum everyone şeysi şöyle: "Everyone should respect his teacher" diye kullanılıyormuş mesela. Gramer kurallarını yaparken öyle yapmışlar. Ama feministlerin itirazlarından sonra "his/her" kullanımı yayılmış, ama aslında "their" olması gerekir cinsiyet bilmiyoruz orada diyorlar.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 küçükken yapılan "güneşin selamı var, altımda az terlemedi" esprisi bende çocukluk travması oluşturmuş olacak güneşi ve aydınlığı hep kadın olarak düşünüyorum.
barbu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 gece diyince akla bu gündüz diyince de bu geliyor
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 @ sesu bu arada örneğin için teşekkur ederim. baya farklı bi boyut getirdi :) Araştırmaya daha yeni başlandım. Milyonlarca şey var kafamda uçuşan zaten. Güneş/Ay mevzusuna yorum bekliyorum :) Bi de mesela din konusunda, Tanrı özellikle Hristiyanlık'ta erkektir. Baba/oğul/kutsal ruh hepsi "he" Bizde de "Allah Baba'dır" mesela, hiç düşünmemiştim ama bir erkek figuru anlamlardırması orada bile var.
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 DoruK said: ay dede zaten. Mesela ay bizde "dede" antik yunanda bildiğin hatun olarak resmediliyor.
barbu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 evet. ay dede var, güneş için karar veremedim ama. teletabiyzdeki bebeğin cinsiyetini öğrenmek lazım
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 çok sıcak olduğunda ne deler bilirsiniz, o yüzden güneş she
Öne çıkan mesajlar