Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngilizce'nin içinde var olduğu düşünülen gizli cinsiyet belirteçleri hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sana puanım 9kanka diyorlar sadece.. ama yazılı bişivermiyorlar :D

valla erkek kız olayında adamların ne düşüneceğini düşünüğ söledim

yoksa bana göre fork erkek.. sert bi kere kelime.. ama standart bi düşünce ile yaklaşırsan hem şekil hem de işlev itibari ile erkek demişlerdir dedim..

pepper kulağa sert geliyor.. ford tamamen marka imajı :D
Mesaj tarihi:
DoruK said:

yalnız ingiliz adamın verdiği cevapla türkün verdiği cevabın sebepleri farklı olur. bi kere ingilizler doğduklarından beri o kültürle yaşayıp ister istemez dillerinin kökünden gelen bu olayı benimsiyorlar. yani bir alman çikolataya kadın der ingiliz adam der bunlar tamamen o kelimelerin dile ilk olarak nasıl girdiğiyle ve o milletin düşünce yapısıyla alakalı.

Evet mesela şeyi duyunca çok şaşırmıştım ben. Gece / Gündüz e baktığında bize göre gece kadındır mesela, Türk'e sorsan yani, hani gizemli, tehlikeli, kadın gibi. Gündüz belki "güneş" in erkeksiliğinden "ay"ın dişiliğinden dolayı erkek olarak kabul edilir.

Ama mesela Ruslarda tam tersi Gündüz kadın Gece erkek olarak nitelendiriliyormuş
Mesaj tarihi:
barbu said:

yannız sallamadı he qos. ciddi bi soru olarak sormustum. hani notlandırılması zor bi konu cunku. kıllık cıkartıp dusuk not verebilir vs. bi standartı var mı bu isin diye.

neyse canım sagolsun

üstte yanıt verdim canım alınma :)
zaten bunu hocanla beraber yazıosun, beğenmediği bişi olursa değiştiriyo falan filan.

bi de doğru/yanlış ne abi, test değil ki bu, bilimsel bi makale :)
Mesaj tarihi:
said:
Everyone(herkes) kelimesinden sonra he(erkek) şahıs zamiri kullanılması gibi)

Ben bunu anlamadım?

Bir de sadece nesnelere cinsiyet açısından verilen değerler dışında genel olarak dilin kullanımında kelimelere yüklenen anlamlara da bakabilirsin.

Mesela "seks yapmak": argoya dönüştürüldüğü zaman tamamen erkeğin aktifliği ve kadının pasifliği üzerinden gider.
Mesaj tarihi:
sesu said:

said:
Everyone(herkes) kelimesinden sonra he(erkek) şahıs zamiri kullanılması gibi)

Ben bunu anlamadım?

Bir de sadece nesnelere cinsiyet açısından verilen değerler dışında genel olarak dilin kullanımında kelimelere yüklenen anlamlara da bakabilirsin.

Mesela "seks yapmak": argoya dönüştürüldüğü zaman tamamen erkeğin aktifliği ve kadının pasifliği üzerinden gider.

Sesu'cum everyone şeysi şöyle:

"Everyone should respect his teacher" diye kullanılıyormuş mesela. Gramer kurallarını yaparken öyle yapmışlar.

Ama feministlerin itirazlarından sonra "his/her" kullanımı yayılmış, ama aslında "their" olması gerekir cinsiyet bilmiyoruz orada diyorlar.
Mesaj tarihi:
küçükken yapılan "güneşin selamı var, altımda az terlemedi" esprisi bende çocukluk travması oluşturmuş olacak güneşi ve aydınlığı hep kadın olarak düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
@ sesu

bu arada örneğin için teşekkur ederim.

baya farklı bi boyut getirdi :)

Araştırmaya daha yeni başlandım. Milyonlarca şey var kafamda uçuşan zaten.

Güneş/Ay mevzusuna yorum bekliyorum :)

Bi de mesela din konusunda, Tanrı özellikle Hristiyanlık'ta erkektir. Baba/oğul/kutsal ruh hepsi "he"
Bizde de "Allah Baba'dır" mesela, hiç düşünmemiştim ama bir erkek figuru anlamlardırması orada bile var.
  • Yeni Oluştur...