QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 İngilizce bilen arkadaşlar bilirler ki, İngilizce'de Almanca veya Fransızca'da olduğu gibi cinsiyet (gender) belirten belirteçler yoktur. İsimler yalnızca a/an/the ile nitelendirilir. Ancak tezimin de konusunu oluşturan "Gender in Language" araştırmalarında, İngilizce'nin de "gizli" cinsiyet belirteçleri taşıdığı öne sürülüyor. (Mesela "ship"(gemi) kelimesinin she olarak adlandırılması, Everyone(herkes) kelimesinden sonra he(erkek) şahıs zamiri kullanılması gibi) Bu bağlamda, ingilizce konuşan insanlar için ufak bir test hazırlanmış. Ben de sizlere bu soruları yöneltmek istedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlar bana aşağıdaki İngilizce kelimelerin onlara bir dişi/erkek çağrışımı yapıp yapmadığını ve yapıyorsa hangisini dişi hangisini de erkek olarak düşündüklerini yazabilirse çok memnun olurum. Kelime çiftleri şöyle: Knife/fork Ford/Chevrolet Salt/Pepper Vanilla/Chocolate Teşekkürler şimdiden. Edit: Neden böyle düşündüğünüzü de kısaca belirtirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 ford erkek olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 nasıl bir araştırma bu yahu? ingilizcede de var tabii ki diğer benzer dillerde olduğu gibi. sadece cümlede kullanılmıyor ve zamanla unutulmuş. hiç mi şarkı dinlememiş şiir okumamış bu araştırmayı yapanlar? böyle şeylerin kuralı olmaz zaten, halkın diline nasıl yerleşmişse öyle telafuz edilir. artikel 101. ayrıca Knife(he)/fork(she) Ford(he)/Chevrolet(she) Salt(she)/Pepper(he) Vanilla(she)/Chocolate(he) bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 dasaaa said: ... çok naziksin, araştırma yapmayı ben de biliyorum. Ben buradaki insanların konu hakkındaki görüşlerini öğrenmek istiyorum sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Knife/fork: knife daha ince "she" çağırıştırdı bende. Ford/Chevrolet: Fordcu kelimesinden dolayı Forda "he" dedim. Salt/Pepper: Tuz daha sert bence "he" olur. Vanilla/Chocolate: Vanilla zaten dişi çağrıştıran bir kelime "she" olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 DoruK said: nasıl bir araştırma bu yahu? ingilizcede de var tabii ki diğer benzer dillerde olduğu gibi. sadece cümlede kullanılmıyor ve zamanla unutulmuş. hiç mi şarkı dinlememiş şiir okumamış bu araştırmayı yapanlar? böyle şeylerin kuralı olmaz zaten, halkın diline nasıl yerleşmişse öyle telafuz edilir. artikel 101. yok telaffuz ve cümle içinde kullanmak değil mesele. İnsanların bilinç altında bu kelimeleri nasıl anlamlandırdıklarını ele alan bir araştırma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 tamam işte editle ekledim mesaja onları da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 "Tatar Ramazan" said: Knife/fork: knife daha ince "she" çağırıştırdı bende. Ford/Chevrolet: Fordcu kelimesinden dolayı Forda "he" dedim. Salt/Pepper: Tuz daha sert bence "he" olur. Vanilla/Chocolate: Vanilla zaten dişi çağrıştıran bir kelime "she" olur. çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 DoruK said: Knife(he)/fork(she) Ford(he)/Chevrolet(she) Salt(she)/Pepper(he) Vanilla(she)/Chocolate(he) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Vanilla/Chocolate ikisi de şi bunların.. he olanı bread... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Madem gerçekten değer veriyorsun bu araştırmaya, Ford'daki trollememi de düzeltmek isterim. Chevrolet pala bıyıklı 1950'leri canlandırdı bende ve düzeltip Chevrolet'e "he" demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 evet çikolaya she gibi aslında biri erkek diğeri dişi diye he koydum ben de ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Biri erkek biri dişi olacak kelime çiftlerinin, hangisi olurdu diye sormuşlar aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Abi chocolate bildiğin he yaw, hele ki vanilla ile karşılaştırınca direk he yani, yapmayın etmeyin araştırmayı yannış yöne sürüklüyenzi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 2 kelime içün she yada he düşünüyosak nolucak? she she - he he gibi hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 barbu said: DoruK said: Knife(he)/fork(she) Ford(he)/Chevrolet(she) Salt(she)/Pepper(he) Vanilla(she)/Chocolate(he) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 adam cikolataya appiah gibi dedi. bu saatten sonra she diyen cıkmaz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Knife/fork yok Ford/Chevrolet pipi/kuku Salt/Pepper pipi/kuku Vanilla/Chocolate kuku /pipi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Abicim c/p yapmayın yaw, faydanız olsun işte azıcık özgün olun pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 vanilla beyaz hatun çaklıt zenci.. beyonce gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 çikolata o kadar erkek ki bence,çok erkek yani, öyle böyle deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 FromTheHell said: barbu said: DoruK said: Knife(she)/fork(she) Ford(she)/Chevrolet(she) Salt(she)/Pepper(she) Vanilla(she)/Chocolate(she) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 irin said: çikolata o kadar erkek ki bence,çok erkek yani, öyle böyle deil zencü işte ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2010 http://img.aujourdhuilinde.com/media/Axe%20Dark%20Temptation%20-%20Hombre%20Chocolate.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar