Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dip ne kadar derin?

narziss

Öne çıkan mesajlar

idilik said:

gerçekten zormuş durumun...oldukça genç bir yaşta kaldırılması oldukça güç, ağır bir yük binmiş omuzlarına. senin durumuna benzer sıkıntılar yaşayan bir sürü genç var; işte okulu uzayan, derslerle baş etmekte zorlanan, ailesinin güvenini sarsan, ekonomik sorunları olan v.s, ve bu nedenlerle küçük ya da büyük çaplı psikolojik sorunlar yaşayan... ama sana bir de borç olayı fena girmiş gözüküyor.

yapabileceğin en önemli şey, kendini fiziksel ve ruhsal olarak güçlü tutmaya çalışıp, sorunların üstesinden gelebileceğin konusunda kendine inanmak, güvenmek. sorunlarını kısa vadeli olarak çözümlemeye çalış bence. yani birincil amacın kendini fizyolojik ve psikolojik açıdan sağlıklı tutmaya çalışmak olmalı. sağlıklı olduğun sürece sorunları sırasıyla alt etme çabalarına girişebilirsin, sağlığını yitirirsen, sorunları halletmen daha da güçleşir. sağlığın yerinde olduğu sürece mücadelene devam edebilirsin. bunu, hiç kimsenin başına gelemeyecek çok zorlu bir mücadele olarak ta görme. yaşadıklarının benzerini ya da daha kötüsünü de yaşayan sürüyle insan var.

2. etap olarak uzatmalı da olsa okulunu bitirip, işe girmeyi amaçla. bu arada borç olayını çok fazla dert etme. borç olayını ancak okulu bitirdikten sonra sorun etmeye başla, şimdiden kafa yorma onun için. 80.000 az bir para değil ama, şimdiden nasıl ödeyeceğini düşünmenin pek bir yararı yok. okul bittikten ve de bir işe girdikten sonra, taksitle, banka kredisi, aile yardımı v.s ile zor da olsa bir şekilde ödenir o borç. yeter ki sağlıklı, güçlü ol.

sonuç olarak, sorunların hepsini dert ve yük edinme kendine şu an. adım adım halletmeyi hedefle. kolay gelsin... bir de şu andaki avantajlı durumlarını da düşünmeye çalış. örn: bir üniversiteyi bitireceksin (senin yaşında pek çok kişinin üniversiteye girememiş olduğunu, hatta bu konudaki umutlarını tamamiyle yitirmiş olduklarını düşün), sana karşı güvenleri azalmış ta olsa seni seven ve destekleyen bir ailenin olduğunu düşün, senin ve ailenin sağlıklı olduğunu ve sağlık olduğu sürece zor da olsa sorunları üstesinden gelinebileceğini düşün...

Teşekkürler. Aslında söylediğin çoğu şeyi zaten uygulamaya çalışıyorum ama, insan bir noktadan sonra iyice zayıf düşüyor. İnsan zihni zıtlıklarla var olduğundan, eğer ki bir olguya sürekli maruz kalırsa bir süre sonra ona duyarsızlaşıyor (burun ve koku örneği gibi) ama bu olgu gereğinden fazla uzarsa tüm duyuları meşgul ediyor ve insan onun tersini -ki bu benim durumumda herhangi bir iyi haber olabilir- istiyor. Olmayınca da iyice zayıflıyor ve bu zayıflığını dışavuruyor. Ki bu, benim gibi güçlü olduğunu iddia etmeyi hep sevmiş bir adam için iyi bir özellik değil.

Zaten daha çoğunu belirtmedim bile. 9 yıllık arkadaşımın -lise yurt arkadaşı, üniversite yurt ve ev arkadaşı- beni kaldığım evden çıkarmasını mı istersin, aşık olduğum tek sevgilimin benden ayrıldıktan sonra pavyon şarkıcısı olup penisi olan herhangi bir yaratıkla cinsel ilişkiye girmeye çok hevesli bir hale gelmiş olmasını mı istersin?

Şu an kendimden iyice tiksindiğim andır.
Sosyal ağlarda paylaş

@Narsizz

Emin ol kimseye kolay değil hayat. Aslında tam böyle birşey işte yaşam, bu bir devinim aslında bazen dibe vurursun bazende yüzeye çıkar nefes alırsın ve her zamanda böyle olacak ve herkes içinde böyle. Kısaca merkeze kendini al seni düşünmeyenleri sende düşünme. Sığınacak ve yardım arayacak bir yer arıyorsanda ailenden yardım al.

Emin ol bir kaç sene sonra bunları düşünüp güleceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

benden tek farkı bursunu kaybetmiş olması şuanda. ikimiz de aynı durumlardan geçtik. ben 2.5 un az üstüne çıktım şans eseri.

Ulen, açtırma ağzımı şimdi. Bi hatun seni sigaradan terketti diye 2435425 yıldır o bilgisayarın başından kalkmıyon be.

Gelip döve döve kaldıracam seni o bilgisayarın başından, az kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

AHAAHAHAHAHAH

Ben bu fede kişisini, x ile çıkmaya başlamadan önce de tanırdım. Epey böyle muhabbet, geyik, şahane bir adamdı.

.... gerisi fede kişisinin öm'den yoğun yalvarmaları ve tek karakteri olan sanal karakterinin tehlikeye girmesine dayanamayacağı şeklindeki söylemlerinden dolayı tarafımca editlenmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...