Nosfe Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Merhaba, bilgisayarımda 1gb ram var ve artırmak istiyorum. Çok bir oyun oynadığım yok, işletim sistemim XP ve genel performans artırmak için alacağım. Tercihim 2gb'a çıkartmak ve olabildiğince ucuz halletmek. İnternetten araştırdım ama açıkçası kafam karıştı. Şimdi elimde iki adet 512mb ram var. Dual mual bişeyler demişler bi kere onu anlamadım. Bendekiler dual çalışıyor herhalde biri 1. yuvada diğeri 3. yuvada. Sorularıma gelirsek: -Elimdekileri çıkarıp iki adet 1gb ram taksam mı daha iyi olur yoksa boş olan 2 slota 512mblık iki ram eklesem mi? Fiyat performans açısından tabi. -Aşağıda anakart ve ram bilgilerini koydum. Uyum sorunu çıkmaması için neye dikkat etmek gerekir. Sadece mhz'ye mi bakıyoruz? -Farklı marka ramler arasında uyum sorunu olur mu ve marka olarak ne tavsiye edersiniz? -Ram fiyatları ne ara bu kadar fırladı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 2 tane daha 512mb alırsan dual çalışabilir de çalışmayabilir de. Risk. En sağlamı onları sat 2*1gb al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2010 Peki 1gb ram alıp taksam yani 4.slot boş kalsa ne olur. Bu dual olayı nedir onu da anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 öle yap ya o kadar önemli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Performans çok değişmese bile uyum sorunu çıkar mı diye kafama takılıyor çünkü eski ramlerimin markasından bulamıyorum. Bu arada çok soru sordum ama kormayın birini cevaplasanız yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 ucuza halletmek istiyorsan 1gb al yeter. dikkat etmen gereken sey 1gb yi alip barzo gibi direk bos buldugun yere sokmamamk. 512 leri bi kanala topla, diger 1gb yi diger kanala tak. onlarda anakartin destekliyorsa dual calisirlar. ama su anki takili olanlarin yanina direk takarsan bi tarafta 1.5gb diger tarafta 0.5gb olur. insallah anlatabildim , neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2010 Neyse sağolun 1gb alıp takmaya karar verdim. KHaRoN said: dikkat etmen gereken sey 1gb yi alip barzo gibi direk bos buldugun yere sokmamak. :D ne yalan söyleyeyim şunu okumasam küt diye takardım boştaki bi slota. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar