balon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Hayırlı uğurlu olsun tüm ülkemize ve Avrupa'ya. İmparatorlukların başkentine yakışır bir kutlama yapıldı. Taksim,Sultanahmet ve Haliç'te konserler sürüyor. Haliç yarım saat ışıl ışıldı.Müzik eşliğinde tüm Haliç havaifişekler altındaydı.biraz önce gösteri bitti,gerçekten çok güzeldi.
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konser vermekle Avrupa başkenti olunsaydı Wacken başkentlerin kralı olurdu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Konseyi midir nedir, son 9 ayda bir kere bile toplanmamış. Yine göz boyuyorlar milletin parasıyla saçma sapan adamları çağırarak.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 ben de trt1den takip ettim, cidden süperdi. orda olmak istedim. hayirli olsun. bu sayede istanbulu daha da güzellestirirler umarim, bakim ve onarim konusunda. aldigi title'i haketsin.
HavaliKorna Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 böylelikle olayımızı tamamlamış olduk. Artık tam bir kültür başkentiyiz...
balon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 said: Konser vermekle Avrupa başkenti olunsaydı Wacken başkentlerin kralı olurdu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Konseyi midir nedir, son 9 ayda bir kere bile toplanmamış. Yine göz boyuyorlar milletin parasıyla saçma sapan adamları çağırarak. dünyanın hiç bir yerinde herhangi bir vesileyle şaşalı bir kutlama görmedin sanırım.Üzgünüz kültür başkenti olunca ağlamadığımız,durumumuz içler acısı,gelin bizleri kurtarın demediğimiz için. Sonuçta bu bir tanıtım ve reklamdır. İnsanlar da dünyanın en güzel şehrini insanlara tanıtabilmek için ellerinden geleni yapıcak. Ayrıca çalışmalar son derece koordineli gidiyor,herkesin yapacağı iş planlı programlı. Ayrıca çoğu Avrupa şehrine göre İstanbul çok daha temiz bir şehir. suç oranı ve trafik oranı da 15 milyon'a göre son derece normal.Çoğu Avrupa şehrine gayet 5 çeker. Paris,Anvers,Berlin ve Brüksel'i gördüm ben.Yani eline su dökmeyi bırak yanından geçemez İstanbul'umun. Tabi leş yerleri var, bu konularda da çalışıcaklar proje üretecekler ve kalkındıracaklar. bi 15 sene önce şehrimizi bok götürdüğünü ve karbondioksitten dolayı kış günleri nefes alamadığımızı, çöplerimizin toplanmadığı günleri tüm İstanbul'lular bilir. En azından şöyle vesilelerden dolayı kıskançlığınızı kendinize saklayın.Boş siyaset yapılıcak şeyler hiç değil çünkü.
HavaliKorna Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 balon said: said: Konser vermekle Avrupa başkenti olunsaydı Wacken başkentlerin kralı olurdu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Konseyi midir nedir, son 9 ayda bir kere bile toplanmamış. Yine göz boyuyorlar milletin parasıyla saçma sapan adamları çağırarak. dünyanın hiç bir yerinde herhangi bir vesileyle şaşalı bir kutlama görmedin sanırım.Üzgünüz kültür başkenti olunca ağlamadığımız,durumumuz içler acısı,gelin bizleri kurtarın demediğimiz için. Sonuçta bu bir tanıtım ve reklamdır. İnsanlar da dünyanın en güzel şehrini insanlara tanıtabilmek için ellerinden geleni yapıcak. Ayrıca çalışmalar son derece koordineli gidiyor,herkesin yapacağı iş planlı programlı. Ayrıca çoğu Avrupa şehrine göre İstanbul çok daha temiz bir şehir. suç oranı ve trafik oranı da 15 milyon'a göre son derece normal.Çoğu Avrupa şehrine gayet 5 çeker. Paris,Anvers,Berlin ve Brüksel'i gördüm ben.Yani eline su dökmeyi bırak yanından geçemez İstanbul'umun. Tabi leş yerleri var, bu konularda da çalışıcaklar proje üretecekler ve kalkındıracaklar. bi 15 sene önce şehrimizi bok götürdüğünü ve karbondioksitten dolayı kış günleri nefes alamadığımızı, çöplerimizin toplanmadığı günleri tüm İstanbul'lular bilir. En azından şöyle vesilelerden dolayı kıskançlığınızı kendinize saklayın.Boş siyaset yapılıcak şeyler hiç değil çünkü. Ya çok afedersin ama "Kültür Başkenti" etkinliklerinin, gönüllü programı dışında tek işe yarar hareketini gösterebilir misin? Bak işte Sulukule sana.. ancak onu yapabilirler.. Yok o şehir, bu şehir demeyeceğim ama.. gerçekten suç oranı-trafik gibi mevzularda bu kadar kanaatkar olman şaşırttı... Bu organizasyonları yapmasınlar vık vıklanmasını yapmayacağım ama 2010 kapsamında para verilmiş projelere bir bak.. bakma hatta göz gezdir şöyle..
balon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 o projeleri tartışabiliriz .daha güzel nasıl olmalı,ne gibi olmalı diye hep beraber fikir yürütebiliriz,yürütülebilinir.Ayrı mesele. Fakat İstanbul ne ya , ne kültür başkenti geçiniz havaları beni bitiriyor.
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 http://www.google.com.tr/logos/istanbul10-hp.gif
HavaliKorna Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 yerel yönetimlerin hayatları boyunca yapmadıkları bir iş olan "proje" 2010 yılı için ilk gündemleri oldu. Eee tabii proje demek bir bütçesi olması demek. "Bütçe var abi tamam" diyenler "Proje ne ola ki la?" diye bir soru sordular kendilerine. Kimilerini bir bilene sordu, kimileri "Evet bu piroje olabilür" diyerek iş yapmaya başladılar. istanbul'un olmaz dediğin yerlerini bu projeler düzeltecek işte. -Hemde nasıl düzeltecekler- acayip süper...
GEd Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 7 tepe değilde 100 tepe olsaymış adı, şehrin her yeri tepe, yokuş...
Gaap Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Avrupa Cacık Başkenti seçilse daha manalı olurdu.
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 bu niyetle konser, sinema, tiyatro vs. beleşe yakın bir ücrete tabi tutulsa ne güzel olur.
fede Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 lan istanbulu kültür başkenti yaptılar ya
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 balon said: said: Konser vermekle Avrupa başkenti olunsaydı Wacken başkentlerin kralı olurdu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Konseyi midir nedir, son 9 ayda bir kere bile toplanmamış. Yine göz boyuyorlar milletin parasıyla saçma sapan adamları çağırarak. dünyanın hiç bir yerinde herhangi bir vesileyle şaşalı bir kutlama görmedin sanırım.Üzgünüz kültür başkenti olunca ağlamadığımız,durumumuz içler acısı,gelin bizleri kurtarın demediğimiz için. Sonuçta bu bir tanıtım ve reklamdır. İnsanlar da dünyanın en güzel şehrini insanlara tanıtabilmek için ellerinden geleni yapıcak. Ayrıca çalışmalar son derece koordineli gidiyor,herkesin yapacağı iş planlı programlı. Ayrıca çoğu Avrupa şehrine göre İstanbul çok daha temiz bir şehir. suç oranı ve trafik oranı da 15 milyon'a göre son derece normal.Çoğu Avrupa şehrine gayet 5 çeker. Paris,Anvers,Berlin ve Brüksel'i gördüm ben.Yani eline su dökmeyi bırak yanından geçemez İstanbul'umun. Tabi leş yerleri var, bu konularda da çalışıcaklar proje üretecekler ve kalkındıracaklar. bi 15 sene önce şehrimizi bok götürdüğünü ve karbondioksitten dolayı kış günleri nefes alamadığımızı, çöplerimizin toplanmadığı günleri tüm İstanbul'lular bilir. En azından şöyle vesilelerden dolayı kıskançlığınızı kendinize saklayın.Boş siyaset yapılıcak şeyler hiç değil çünkü. Boş siyaset yapan sensin, çünkü yazdıklarımda ne demek istediğimi bile anlayamamışsın. Konserler dışında İstanbul'a hiç gitmedim, suç-trafik durumu nedir bilgim yok, dolayısıyla ifadelerimde bu konularla ilgili yorum bulunmuyor. Ben İstanbul'u 2010 Kültür Başkent'i yapacak olan organizasyon/kurum/birim vs. her neyse son 9 aydır bir kere bile toplanmadı, medya da bu olayı eleştirdi diyorum sadece. Kusura bakma ama 9 aydır bir araya gelemeyen adamlar iş şova gelince saflarımızı geçtim, aklı başında olanları bile kandırabiliyor demek ki.
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 oyalansın halkımız. bu arada kültür başkenti olan istanbulda basılan kitapların ortalama satış rakamlarının başkentin nüfusuna oranı kültürümüzün seviyesini gösteriyor. maşallah çok kültürlendik.
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 http://www.porttakal.com/haber-ibb-de-istanbul-2010-skandali-615904.html http://www.gercekgundem.com/?p=246115&com=all http://www.habercem.com.tr/IBBde-Istanbul-2010-skandali_89983.html
patrickstar Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Gaap said: Avrupa Cacık Başkenti seçilse daha manalı olurdu. al işte ..
balon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Başka bir grup ya da oluşum altında toplanılabilip çalışmalarını da gayet sürdürmeleri mümkün. Ya toplanmayı da geçtim,bir belediyenin Kültür Başkenti hedesi ile ilgili hiç bir projesi olmaz mı böyle bir saçmalığa mı inanmamızı bekliyorsun bizden ? gercekgundem.com'dan(ki neye hizmet ettiğini dileyen araştırabilir bakabilir) buraya haber getir , biz de İstanbul'ın Kültür Başkenti hedesi için hiç projesi yok diyecez. Peki.
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Yahu geç onu bunu biliyoruz ayaklarını. Adam soruyor niye toplanmıyoruz diye, gelen cevap “Görevimiz ve işlevimiz ne hiçbirimiz bilmiyoruz”. Bundan sonra kurumla ilgili hiç bir savunman beni ikna edemez kusura bakma.
midye dolma Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 beyler çok da mühim bi title değil bu, her sene birine veriyorlar. abouk subuk şehirler bile aldı sıra buraya anca geldi
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 O da doğru. Geçen sene de Melih Gökçek sağolsun, Ankara'yı AB'nin en büyük başkentlerinden birisi yapmıştı.
aente Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Üyesi Metin Sözen, projeler ilerlemediği için kuruldan dört kişinin istifa ettiğini açıkladı. İstanbul Kültür Turizm Müdürlüğü`nün her yıl bastırdığı İstanbul Kültür Turizm isimli kitabın yapımı bu defa Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından Crea vizyon isimli bir şirkete veriliyor. Daha önceleri 15-20 bin TL. arasında bütçelendirilen 4 bin adet kitabın bütçesi bu kez 105 bin TL. +KDV. hani biz de matbaayla iş yapıyoruz, 105bin+kdv nedir 4bin adet için ? tavuk mu z... İşte Nobel ödülü almış Avrupa`nın ve Türkiye`nin en çok kazanan büyük yazarı Orhan Pamuk da İstanbul`un Çukurcuma semtinde eski bir apartman dairesini `Masumiyet Müzesi` adıyla müzeye dönüştürme masraflarına katkı olsun diye `İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti` için toplanan paradan 754 bin TL almış. İBB 2010 Avrupa Kültür Başkenti Komisyonunun işlev ve görevinin ne olduğunu komisyon üyeleri olarak bilmediklerini ve işlevlerinin ne olduğunu sorduğu soru önergesinde cevap verilmediğini söyleyen CHP’li Afacan, “ Yani biz komisyon olarak bir kez dahi toplanmadık. Ajans yetkilileride komisyonumuza hiçbir bilgi vermedi, hiçbir yetkili ile de tanışmadık. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 37 sayfalık raporu var. Rapora göre eski başkan Nuri Çolakoğlu ve ekibi kendi isteğiyle istifa etmemiş, istifa etmek zorunda bırakılmış. Yine aynı rapora göre aynı kişilerin yürütülen birçok projede birtakım usulsüzlüklere karıştıklarını ve projelerin manipüle edildiğini öğrendim. blaa blaa blaa... arasak daha neler bulunur, son birkaç aya kadar aralarında Topkapı Sarayı'nın da bulunduğu pek çok proje başlanmamıştı bile. aman ne güzel halloluyor herşey.
Öne çıkan mesajlar