Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İTÜ Yüksek Lisans

jacabo

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

jacabo abi tek bisi dicem
eger itulu deilsen
pek hayal kurma
20 kisi kontenjan acip 4 kisi aliyolar
ben elektrikte basvurudm yane oleydi

bide bildigin otur ders calis
basvurdugun bolumlere
cunku 5 6 hoca toplaniyo ve bildigin sozlu sinava sokuyolar

abi ben bu sene girdim aynı kontenjan 20 kişi,
5 kişi aldılar.Dağılım şöyle :

1'i benim 2'si itülü 1'i uludağlı 1'i ege 1'i antepten başka bir arkadaş.
Sorular da çok enteresan değildi ya , iş mülakatı gibiydi.

edit: 6 almışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben takım elbise giymiştim =)
girenlerden 3'ü takım elbiseydi biraz etkilemiştir o.

ya kariyer hedefin ne,neden yüksek lisans yapıyorsun,neden itü,burası olmazsa napıcaksın,ilgi duyduğun alanlar nedir (kendi konunda) falan bunları soruyorlar. İngilizce seviyen nasıldır falan böyle geçiyor yani.

Bence tez konunu çok fantastik şekilde böyle etkileyici anlatırsın, sempatik ve rahat ol, işte dediğim tarz sorulara çalış,biraz yağlayıcı modda ol.Ales ,ortalama falan çok düşük değilse girersin inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw abartmayın. girersiniz itü'ye ben itü'de yl'e yaptım 1sene sonunda ayrıldım. popoyu sağlama almak için itü'de başka bir bölüme başvurdum kazandım. sonra da boun'den de kabul gelince boun'ü tercih ettim daha istediğim bir bölüm olduğu için. ve ben bildiğin berbat ortalamalı, vasat bir öğrenciyim ve yıldız mezunuyum. (hâlâ öyleyim, vasat yani. yl'ye girmek değil bitirmek dert ehuehue)

bitirme teziniz girmek istediğiniz bölüm ile alakalı ise ve yaptığınız şeyler o bölümü destekliyor, almak istediğiniz eğitimdeki amacınızı destekliyorsa paşa paşa alıyorlar.

hiçbirinde de takım elbise giymedim valla. gömlek giydim ama.. kot üstü gömlek gittim.

rahat olun, neden o bölüme girmek istediğinizi anlatın önce bi kendinize. bunun içün neler yaptınız. neler biliyorsunuz. sizi diğer adaylardan ayıran özellikler neler (sıkıyorum makineci adamsan işte topsolid biliyorsundur. catia'da solidworks'te kralsındır. bitirmede de solidworks kullanmışsındır.. falan filan..) bunları anlatıyorsun. tamam? kendimize de inanıyoruz. gidicez bu maçı alıcaz. motivasyon da tam. ahanda mülakata hazırız. üç kulvalla bi elham okuyup giriyoruz içeriye. (bilakis dinimiz amin)

ekleyeyim. benim kuzen de yıldız mezunu. itü'ye girdi. 1sene sonunda bıraktı bölümü. yeniden gitti bir diğer bölümde yeniden itü'ye girdi. şimdi tezini hazırlıyor güzel güzel.. almazlar falan yok abi öle bişi..
Sosyal ağlarda paylaş

ben mülakata gittiğimde ben hariç diğer bütün erkekler takım elbiseliydi
aradan tek başıma sıyrılıyodum, o yüzden ayırt edilmem kolay oldu
aldılar bölüme beni sdf
bir de bölümden bölüme milakat soruları değişiyor
örneğin soru tipleri şu şekilde;
-niçin yl yapmak istiyorsun?
-niçin itü?
-askerliği yaptın mı, yl'ı askerliği ötelemek için mi yapmak istiyorsun?
-çalışıyormusun, çalışmıyorsan geçimini nasıl sağlamayı düşünüyorsun yl yaparken?

bizde bilgi sorusu sormak yoktu mesela, bana bir hoca sordu bilgi sorusu, diğer hoca bu soruyu cevaplamak zorunda değilsin dedi, bilgi sorusu sormuyoruz diye de soran hocayı uyardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...