Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Problemlı Kopegım


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

evet daha once bahsetmişimdir belki ama benım bır kopegım var ve son derece problemlı nasıl başlasam
şimdi bu kopegı sırkten atmışlar galıba cunkı bulan cocuk bunu buldugunda kopek egıtımlıymiş ve baya degerlı bır kopekmiş neyse bunu bulan arkadaş az bıraz ezıyet ettıgı ıcın kopegı bıze verdıler kopek ustu cıplak olanlardan ve gıtardan anormal korkuyor neyse bu 1 yaşındaydı geldıgınde cok sessız sakın bır kopektı benımde hayalımde ılgılenebılıcegım bır kopek vardı hep ama bu cok az oyun oynayan bır hayvan cıktı neyse zamanla eve fılan alıştı ama cok sıkı bır dısıplınden lacka ortama geldı ılk geldıgınde ıstedıgımız zaman sevebılıyorduk yada azda olsa numara fılan yapıyordu sonra bu koltuklara bıle cıkmaya korkuyordu yavas yavas alıstı alıstıkcada huysuzlaştı ve 1 sene sonra annemın yanına benı yaklastırmamaya basladı her odaya gırdıgımde saldırmaya ısırmaya calıstı 1-2 defa nefsı mudafadan tekmeyı gecırdım cunkı tum bacakalrım yara ıcınde kaldı fılan ama genede aradabır sevdırıyordu fılan sonra bu kopek ıyıce delırdı sızofren oldu eve gelen tum erkek mısafırlere saldırıyor bayanları ıse tacız edıyor (erkek kopek) ve benı her gordugunde hırlıyor eger harıket halındeyse ısırmak ıcın ustume saldırıyor hatta evde en sevdıgı kısı annemdı onu bıle hatur hutur parcalıyor ayaklarını sılerken bıle ısırmaya basladı artık ve her sartta bagırıyor ısırınca baya derı fılan kaldırıyor fecı bısey yanı tabı ne oyun oynuyor nede oyle onu sevebılıyoruz sevmeye calısmaktan 2 yıl once vazgectım cunkı yaklastıgım anda saldırıyor ama bı bana degıl herkese yapıyor bunu fark en cok bana saldırması bazen ısırınca sopayı yıyor mecburen (tabı ayagımı savuruyorum o sınırle artık ısabet ederse sopa dedıgım o yanı saıdst fılan degılım kı ıcınde oldugum durum sadıst eder adamı :() ıste yıyınce sopayı 2-3 hafta hıc saldırmıyor uzak duruyor sadece havlayıp hırlıyor kı bu ıkısını benı her gordugunde yapıyor kopek annemde ben kopegı o evde yokken essek sudan gelene kadar dovuyorum o yuzden kopek benden nefret edıyor sanıyor ama yok ole bısey hala bu sızofrenıye ragmen kopege bısey olsa cok uzulurum baya sevıyorum ama dedıgım gıbı kopek delı bıde hıc cıftlesme fırsatı olmadı cunkı dıger kopeklerden baya ufak bıde saldırıyorda baska kopekelerede yanı anlıycagınız ıyıce basımız belada bu kopekle her allahın gunu gezdır dolastır ı kabul edıcem ama ıpını baglarken bıle ınsanın elını paramparca yapıyor eve getırınce sılerken parcalıyor evdekı bezlerın yarısı paramparca zaten sılmeye calısırken el dıye parcalıyor bezlerı hatta bazen oyle sapıtıyorkı ustune ortu atıp yakalıyoruz ve cıdden pozıtıf hıcbır yanı yok kopegın sadece cok sevımlı cok sevıyoruz o kadar onun dısında fecı problemlı sızofrenık bır kopek

benım sıze danısacagım (muhakkak bır anlıyan vardır burda) bu kopekele ne yapıyım duzelebılırmı 3 seneden fazla bır suredır bızımle ama hep daha kotuye gıdıyor veterıner onla konusun ıyı davranın fılan dıyor ama zaten ıyı davranıyoruz ısırıp paramaprca etmesıne ragmen cınnet getırtmedıkce fıske bıle vurmuyoruz hayvana cok ıyı tatlı sozle konusuyoruz yok bırısı pası-flora sakınlestırıcı ılac verın dedı ama denemeye korktum bısey olur kopege fılan dıye veterınere sordum hıcbızaman tatmın edıcı bır yanıt almadım hep ıyılıkle duzelır dıyolar ama ıyı davrandıkca ıyıce sımarıyor ılk geldıgınde her yemegı yerdı sımdı ıse et olmayınca gunlerce ac duruyor etten baska bısey yemıyor yanı ıyıce sımardı bu kopek lutfen yardımalrınızı beklıyorum[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
anlıyorum seni. ona daha fazla yüz vermemelisin. çünkü çok daha fazla yüz verdikçe şımaracaktır. et yemesi gerekiyorsa bırak aç kalsın aç kaldıktan sonra mamasını kesinlikle yer. köpeğin cinsi neydi bu arada?
onu biraz disiplinli yapın komutlarınıza uysun. şuan o köpek biraz şımarmış sayılır..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen yemeğini koy 2 gün aç kalsın sonra yer. bize veteriner öle demişti mamaya alıştırmaya başladığımızda :)

bu arada onu başka bir veterinere de götürün bence. belli ki o veteriner olayı fazla sallamamış. ne demek iyi davranın yahu. eğer bir problemi varsa uyutulabilir. hasta hasta yaşıyorsa hem kendine hem çevresindekilere işkence olur.

[Bu mesaj Raid3r tarafından 17 Temmuz 2004 06:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok işte evde kıyamayan ve sırf boyle onerılerı kopege ıskence etmek ıcın soyluyorum sanan bır annem var o şımartıyor mısal mısafırlere gosterı olsun dıye kucagına alıp bana saldırtıyor fılan kopekte saldır dıyınce dırek charge yapıyor ustume mama olayını denedık yemıyor mamayı hatta numara olsun dıye yemeklerın arasına karıstırdık boyle tek tek kenara dızıyor mamayı yemegın kendısını yıyor bıde cok narın bır hayvan devamlı ıshal veterıner havuc koyun dedı yemekelrıne havuc koymayınca anında ıshal oluyor ve cok sık hastalanıyor bıde soyle bır olay var cok fazla asabı oldugu devamlı havladıgı ıcın gırtlagından sorunu var kusucak gıbı oksuruyor tıkanıp kalıyor bazen
sımatma konusu dedıgım gıbı ben yuz vermıyorum sımarmasın dıye ama annemı paramparca edıyor aradan 1 saat gecıyor annem gene şımartmaya başlıyor cok sevıyor kopegı ama kopek ıyıce sansını zorlamaya başladı ve ınatla kopegın problemlı oldugunu kabul etmıyor sen ona ezıyet ettın o yuzden senı sevmıyor dıyo kendısını ısrınca bıle hep hatayı kendınde goruyor yanı bana kalsa klasık her ısırdıgında ceza versem terbıye olucak mantıgı ıle hareket edıcem ama ızın vermıyor ıste ve gun gectıkce kopek daha cok saldırganlasıyor ama saldırganlıgı bı bıze bız yokken evde arkadasa anahtar verdım hırsızmış gıbı eve gırdı kopek dırek yatagın altına saklandı bız evdeyken yaptı aynısını kopek dırek saldırmaya basladı bana gore kopek cok cesaret almıs annem hep onu koruyo dıye efelık taslıyo arkasında bırı varken mısal bana saldırıyor o sırada annem odadan cıkıyor annemın cıktıgını farkedene kadar saldrımaya devam edıyor sonra dırek onun pesınden kacıyor yanı delı bıraz[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


kopek bu kımısı terrıyer ıle sosıs kırması dıyor kımısı rus fınosu ıle sosıs kırması dıyor cozemedık gıttı hayvanın ısmıde yok yanı bıze geldıgınde cool ısmıne alışıktı cool dıye alıştım bende ama annem begenmedı ısmını degıstırelım dıye lucky dedı ona alıstırdı o ısmıde ben sevmedım ama kopek sevdı bahanesıyle ısmı luck oldu ama kopegın cool ısmınden oncede buyuk ıhtımal baska adı oldugu ıcın (3. sahıbıyız bız) kopek ıyıce abandone oldu ne dıye seslenırsek bakıyor hatta ben bır ara gollum dıye cagırıyodum :)[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

minik birşeymiş yav :)

anneni birşekilde ikna etmen gerek başka bir veteriner için eğer hakkaten bir sorunu varsa hayvanın kendine işkence yaşaması. bunu alzeimer insanlar gibi düşünmek gerek ben açıkçası öyle bir duruma gelsem ötenazi isterdim. tabi hayvanda bir sorun varsa bunlar diyorum ona da veteriner bakması lazım iyi davranın hoş davranınla olacağını sanmıyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yorkshire terrierine benziyo.Bizde de vardı buna benzer bi şey.Evde kardeşimle boğuşmaya başlayınca ya da yuksek sesle konuşunca hemen saldırı moduna geçerdi.Gerçekten asabiydi oyle durumlarda.Yemek seçme durumu da aynıydı.Ama ilerleyen zamanda senin kuçuya benzeyebilirdi diyor içimden bi ses.Belki cinsine has bi şey diye duşunuyorum.Daha fazla bilgi veremiyecem çunku kopeği başka nedenlerden dolayı vermek zorunda kaldık.Fazla inceleyemedim ama benzerlik var seninkiyle.Adı da Lucky'ydi:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehehhe lol bende okurken mevzubahis yaratık bir köpek sanmıştım, süs bitkisi çıktı :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buyuk kopeklerde bu gibi problemler olmuyor pek, bu sus kopegi sinifindaki kopeklerde sikca rastlanilan bir durum. kendilerini korumaktan aciz olduklarindan dolayi gereginden fazla saldirgan oluyorlar. ayrica sahiplerinin yaninda cok farkli bir kisilik gosterebiliyorlar. ve de kucuk olduklari icin seytan olsalar bile evdeki birisi tarafindan mutlaka zavalli bebek muamelesi gordukleri icin cok simarik oluyorlar.
kangal sahibi edi'den kopek egitimi tuyolari: (gerci senin hayvan biraz yasli ama denekete fayda var yine de)
1) yemek konusu: ac birak. hicbir kopek ortamda yiyecek birsey varsa acliktan olmez. mutlaka yiyecektir verdigin yemegi.
2) terbiye konusu: kopege elle vurulmaz, sakin elle vurma, kivrilmis gaste en iyi cozum. hem hayvanin cani acimaz hem de ses ciktigi icin korkar + sartli reflex olur elinde kivrilmis gaste gorunce yanlis bisey yaptigini anlar
3) yemek saatleri: ayni saatlerde ver yemegini hep, yemezse kaldir, ortada birakma yemegi.
4) ailece fikir birligi icinde olmaniz lazim. annenin yaptigi cok yanlis, kopegi ailedeki diger kisilere dusman ediyor. bu gasteyle vurma teknigini annenin de uygulamasi lazim. yani annen de kopege kizinca gasteyle dovsun, sen de gasteyle dov. boylece tek bir ceza yontemine alisir kopek.
5) gezmeler: gezmelerde deli gibi kostur hayvani, iyice yor, evde sakin olur. oyle iki adim yurumeyle birakma. hem hayvan acisindan yararli hem de sizin :)
6) tut, kap, getirler: bunlara alistir, yani evde mumkunse canli olmayan bir dusmani olsun. mesela bi bez bebek gibi. parcala vs diyince onu parcalasin. ayrica kendi esyalarinla tut kap getir yapma. sonra senin ustunde gorunce yine kapmaya calisiyorlar.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok tesekkur ederım tıyolar ıcın mama konusuna ıkna olmuyor annem guya veterıner mama vermeyın kopege zararlı ev yemegıyle besleyın demiş koşturarak yorma işini yapıyorum zaten gece rahat dursun dıye tut getır yapmıyor kesınlıkle eskıden yapıyordu ama şimdi bişeyi tut dıyınce donup bana saldırıyor gaste olayını bıze ılk verenlerde tavsıye ettı ama sımdı normal okumak ıcın elıme gaste alsam bıle gasteye saldırıp paramparca edıyor yanı
cok ufak gozukebılır ama ısırınca genellıkle derıyı kaldırıp et cıkarabılıcek kadar guclu dıslerı var kısın ancak ısırınca o dısının kuvvetınden gunlerce kan oturuyor onun dısında cıplak etı ısırırsa yuzde yuz parcalıyor derıyı[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orc_lord, 17 Temmuz 2004 06:39 tarihinde demiş ki:
şuan o köpek biraz şımarmış sayılır..


ehe iyimser alan yetkilisi, hayvan sevgisi dolu insan orc =]

said:
Viktor, 17 Temmuz 2004 06:54 tarihinde demiş ki:
annem var o şımartıyor mısal mısafırlere gosterı olsun dıye kucagına alıp bana saldırtıyor fılan kopekte saldır dıyınce dırek charge yapıyor ustume


Köpeğin bir suçu yok gördüğüm kadarıyla.[signature][hline]Emaleth, 04 Temmuz 2004 21:27 tarihinde demiş ki:
...kaliteli adult forum olacaksın...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre tek çare, köpeği hoşlanmadığın bi arkadaşına hediye etmek. :D

-Abi baksana, ne şeker di mi? Bi kaç gün sizde kalsın, çok seveceksiniz.[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bır ara tatıle gıderken bır tanıdıgımıza bıraktık adamı karısnın yanına yaklastırmamış adam farklı odada yatmış 1 hafta az daha boşanıyorlardı kopek yuzunden mecburen bır hafta erken donduk tatılden ve kopegı dırek kafamıza attılar bıdada evlerıne bıle sokmadılar[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh yuva yıkan köpek ha :) Bence de tek çare köpeği terbiye etmek ve bi an önce annenin de durumu farketmesini sağlamak.
Baktın olmuyo halen annen şımartıyo bu kez de sen saldırt köpeği annene :)
Ha son bişey daha: olm ne izin veriyon (pardonnn->) z.k kadar köpek ne demek oramı buramı parçaladı?! yapıştır bi tane burnuna sağlam sağlam bak nası tırsıyo.Ha eğer söz konusu köpek o arkadaşın sevimli köpeği olsaydı çözüm farklı olurdu ama bu kadar bi köpeği de terbiye edemessen...yane şu an kontrol köpekte bence...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...