Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karanlık Sular


fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Fazla bir yorumda bulunmayacağım, son yıllarda izlediğim en kötü filmdi...

Yani 24 saat içinde önce Bir zamanlar Meksikada fiyaskosu arkasına birde bu tanrım günahım neydi dedirtiyor. Film öyle kötüydü ki Bir zamanlar Meksikada bile bunun yanında Oscara aday gösterilebilinirdi, daha ne diyim...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o filmi film festivalinde görmüştüm. bence başarılı ama rahatsız edici bi film. korku-gerilim filmlerinde küçük çocukların yer alması klişesinin bi örneği daha.
eğer film ingilizce seslendirmeli izlense çok daha başarılı bulunur bi çok kişi tarafından muhtemelen. japoncanın insanda yarattığı garip bi psikoloji var sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RogueNoir, 06 January 2004 21:19 tarihinde demiş ki:
ringu'nun yönetmeninin filmi diilmi bu?
küçük kız çocuklarından korktuğum için gitmemiştim.[hline]improper dancing in the middle of the street

büyüyüp de baba olduğunda kız çocuk olursa ne yapcan? :)[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
Aynı isimle bir Türk filmi de varmış. Japon yapımı olanında bahsediyorum: honogurai mizu no soko kara

Klişelerle doluydu öncelikle. Bu yönetmen/senaristin bir tarzımı bilemiyorum ama hakikaten bunaltacak kadar çoktu.

Film masum olarak gördüğümüz objelerin, korku objeleri şeklinde karşımıza sürülmesi üzerine kurulu. Su, ev, anne-baba-çocuk ilişkileri, korkunç küçük kız vs.. Milyonlarcası arasından sadece su hoşuma gitti (fikir olarak sadece, kullanım şekli berbattı), gerisi 80'li Amerikan filmlerinin derlemesi olmuş. Ayrıca uyuz "rin-tin drin tin rin" şeklindeki japon halk müziği de olaya geci katkıda bulunuyor!

Bir başka problem de, korku filmi izlemek için perdenin karşısına oturup, ikinci yarının yarısından sonra bir drama ile karşılaşmaktı kanımca. Spoil edicem ama annenin, öcüyü bağrına basması, kızını kurtarmak için ölümü (yada başka bişey) seçmesi ve bunların ağlamaklı, hüzün dolu sahnelerde tasvir edilmesi yardı geçti! Filmin sonuna doğru salondan yükselen "ayy ayyy ayy yazııık kıza bak" şeklindeki nâralar korku filmi modunuzu yerle bir etmeye yetiyor zaten. Hayır, seyircileri suçlamıyorum: Aynı sözleri ben de sarfettim! Dayanılacak gibi değildi ki!![signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.


[Bu mesaj Qui tarafından 19 Temmuz 2004 22:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...