Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben Kaçar :/

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

hadi bakalım sen git yavaş yavaş şimdiden günde 2 saat kasarsan koçtasın aslanım[signature][hline]
Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür
Sosyal ağlarda paylaş

herşey denmiş.banada son ve en sosyal öğütü vermek kalır

dersanede karşı cinsle ilişkilerini sağlam tut.[signature][hline]The next time you're having a bad day imagine this;
You're a Siamese Twin.
Your Brother,attached at your shoulder,is gay
You're not.
He has a date coming over tonight.
You have only one **s
Sosyal ağlarda paylaş

Söyleyecek fazla bir şey yok, kolay gelsin.

Ben de girdim bu sene ve iyi geçti, şimdi sana şöyle şöyle yap dersem olmaz çünkü ÇOK zor bir yıl geçirdim. Hatta geçmek bilmedi. 3. aydan itibaren "yeter ya, yarın olsun razıyım!" demeye başlamıştım.
Zaten vereceğim tavsiyeler sana uymayabilir, bünye çok farkettiriyor.
Ne kadar çalışırsan çalış, kazanmayı birazcık bile düşünüyorsan 3-4 ay sonra gına gelecek, o yüzden başlangıçta çok çalış, yanına kar kalır.
Ben başlangıçta çoğu arkadaşımdan daha çok çalıştım ama hepimiz aynı gün baydık. Belki birbirimizi etkilediğimiz içindir, orasını bilmem.
Bir de aşık olmamak lazım. (İlk 3-4 ay olabilirsin, sakıncası olmaz sanırım :-P)

Makineyi kapatın. Ne olursa olsun kapatın. Kendinizi kontrol edersiniz belki, günde 1 saat şeklinde mesela. Ama bir süre sonra (3-4 ay :)) ders çalışır gibi yapmaya (anne / baba gelip de "ee çalışmıyorsan yoksana paticik maticik!" demesin diye) başlayabilirsiniz.
Ama bilgisayar zaten kapalıysa, çalışır gibi yapmaktansa hiç çalışmazsınız, en azından kimseyi kandırmamış olursunuz, anne / babanız da dersaneye gidip "ya bizimki hiç çalışmıyor ne lan bu!" der, siz de zorla da olsa çalışırsınız. (Zorla çalışmak işe yaramaz demeyin, yarıyor, tembellerin bahanesi bu :-P)

İlk 3-4 ay kendinizi aşırı derecede gaza getirmek lazım. Bunu da şöyle yaparsınız: İstediğiniz böülümü kazandığınızı düşünün. Boğaziçi'nde. Muhteşem olur, kimsenin itirazı yok değil mi? Sonra da kazanmak için ne yapmanız gerektiğine karar verin, zaten biliyorsunuz. Buna değeceğine inanın, çünkü değer.

Son 1-2 ay da dersanede sabahlayın (eheh hiç unutamayacağım bir olay: Okulu bırakmıştık artık, bizim dersane de küçük bir yerdi, sınıflar 10 kişiyi geçmiyordu, akşamüstü 6'dan sonra kimse kalmıyordu. Sekreter ve stajyer vardı sadece. Ben de sınıfın birinde sessiz sedasız deneme çözüyordum, 7.30 gibi bitti, bir baktım kimse yok, kilitlemişler beni içeri! :) Bir iki telefon, kurtuldum 15 dakikada.)
Neyse, son 1-2 ay "Hurraaa!!" diyerek deneme çözmek lazım. Her gün bir deneme kesin lazım son "dönemde". Bu son dönem ne zaman olur bilmiyorum ama son ay kesin 2 deneme çözmek lazım.

Bir de, kendinizi nasıl şartlarsınız bilmiyorum ama çözdüğünüz soruların cevaplarını kontrol ederken (özellikle denemelerde) sürekli aşağılayın kendinizi. Ama biraz dalga geçerek aşağılayın, sonra sakata gelmeyin.

Son 180 soru, 180 dakika için tavsiyem: Rahat olun. Gireceğiniz okulun bahçesinde saat 09.00'da kapılar açıldığı zaman kalabalığın içinde konserve gibi beklemeyin, gerilirsiniz. Zaten sınavdan önce kesin heycan olacak ama greginlik olmamalı. Arkadan girin, ıslık çalın, şarkı söyleyin.

Bir tavsiye daha: "Kazanamazsam seneye bir daha girer miyim acaba?" "Kazanamazsam hebele hübele" "Kazanamazsam lfjdhskld" demeyin. Ne olursa olsun, sakın böyle düşünmeyin, rüyanıza falan girer. Gerçi belki tırsıp daha çok çalışırsınız ama ben bu riske girmedim, siz de girmeyin. Korkuyla değil aşkla çalışın. (hmm imza yapılır bundan.) Dediğim gibi, kazanırsanız ne kadar muhteşem olacağını düşünün.

En önemlisi: Sınava şapkayla girin! At gözlüğü gibi, görüş alanı azaldıkça dikkatinizi daha iyi toplarsınız, denenmiştir. Yalnız "devlet dairesine başın kapalı giremen!!" diyebilirler, o yüzden üzeri açık tenis şapkalarından edinin bir tane.

Edit: Oha, bir dakika ya! "Söyleyecek fazla bir şey yok." "tavsiye vermiyim!" dedim, aa bu yazı ne böyle? Neyse uygulayın, kazanın, mutlu olun.

Peace, man! [signature][hline]Işığa uçar bütün pervaneler.
Ateşe giderken ne şahaneler!

[Bu mesaj Eraq tarafından 19 Temmuz 2004 00:57 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

kötü bişi benimde bu yazının benzerini yazdığım bi gün gelcek nayır izin vermicem buna ben başlıyorum çalışmaya ağustosla beraber[signature][hline]Here I'll stand on the firing line
Here I'll walk through the field where I died
I will fight and let the voice ring true
I am the ghost.Standing next to you
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eraq, 19 Temmuz 2004 00:50 tarihinde demiş ki:
Söyleyecek fazla bir şey yok, kolay gelsin.

Ben de girdim bu sene ve iyi geçti, şimdi sana şöyle şöyle yap dersem olmaz çünkü ÇOK zor bir yıl geçirdim.

önemli olan burayı yazmak angelfire :)[signature][hline]The dreams in which I`m dying are the best I`ve ever had...
Sosyal ağlarda paylaş

sydneye gitmemiş olsam şu an senin yazdığın yazıyı bende yazıyor olacaktım 1 sene erteledik bu günü
netcez ben şimdiden sağlam basiyim
bu sene inanılmaz saldım oh gez toz dolaş mantalitesinde[signature][hline]Here I'll stand on the firing line
Here I'll walk through the field where I died
I will fight and let the voice ring true
I am the ghost.Standing next to you
Sosyal ağlarda paylaş

Evet deep, sen de geldin yolun sonuna. Belki bir sene uzun gibi geliyor ama, bir bakmışın hayatının her bir senesi gibi gelip geçmiş. Arkana baktığında üzülmemek, pişman olmamak, "keşke çalışsaydım" dememek için, yaptığın "bilgisayar kaldırma eylemini" desteklediğimi söylemem gerekir öncelikle. Ha ben olsam yapmazdım o ayrı ama, seni yapabildiğin için tebrik ediyorum.

Hayatının bu senesinde belki bilgisayarı açıp saatlerce icq da takılamıcaksın, belki paticiğe bakarken kolanı yudumlayarak tembellik yapamıcaksın, belki öglen 3 e kadar uyuyamıcaksın ve hayatını biraz değiştirmen gerekicek ama emin ol ki buna değecek.

Öncelikle herkesin yaptığı gibi "bu uzun görünen kısa yolda" sana "yoldan hiç sapmamanı" ve hedefine ulaşmanı diliycem. Ayrıca da ne olursa olsun bazı hobilerinden vazgeçmemeni ve hayattan tam manasıyla kopmamanı önericem. Unutma ki çok çalışan da az çalışan da başarıya ulaşamaz. Önemli olan ne kadar çalışman gerektiğini ve eksiklerini bilmek. Bence sen de bunu anlayabilcek ve gerektiği kadar çalışıp gerektiğinde dinlenicek dengeyi sağlayabilecek bir insansın.

Tüm bu nedenlerden dolayı, başaracağından bir an bile şüphen olmasın. Bir gün tereddüte düşersen, yazın sonuçları aldığında ne kadar mutlu olacağını düşün ve tekrar çalışmaya başla. Yine de çalışamazsan, beni ara ben çalıştırıcak gazı veririm ;).

1 sene sonra yine burada, zaferini kutluyor olmak dileğiyle...
Görüşmek üzere dostum. İrtibatı koparmayalım he ;)[signature][hline]A timeless word, the meanings changed
But I'm still burning in your flames,

Sosyal ağlarda paylaş

Demek sıra sana da geldi. Hadi bakalım.

Herkez burada iyi niyetle tavsiyede bulunur da en doğrusunu yine sen bilirsin. Yani kullanmaman gerekiyorsa kullanmazsın bilgisayarı. Yok arkadaş ikisini de bir arada götürürüm dersen götürürsün.

İyi çalış ve başarılı ol da seneye açılacak olan kim nereleri kazandı konusunda seni de görelim.

May the force be with you...[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

gidin bakalım hayat daha başlamıyor bile öss ci gençler[signature][hline]
Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür
Sosyal ağlarda paylaş

Walla kesinlikle makineyi kapat genelde kaptırıp hayda... 4 saat geçmiş 2 saatinde mat çalışıcaktım şindi nolcak deme..
Hatta şansın varsa dershaneyi hiç terketme ordaki hocaların beyinlerini son damlalarına kadar süpür :D eehehhehe yok ya çok kasmana gerek yok aslında bi plan yapmanada gerek yok ama Konuları listele şöle Hangisinden açığın var falan diye çok yardımı oluor.[signature][hline]Like Chef Says.
O yeah...
Sosyal ağlarda paylaş

abi oss de eer full cikarmayi dusunuosan hic bi zaman ben bu konuyu biliorum bunun uzerine fazla soru cozmesem de olur die dusunmiceksin. bol bol deneme cozuzeksin. zamani cok ii yettirip sinavdaki butun sorularin uzerinden 2. ye geciceksin cunku her seyi cok ii bilio olsan da 180 sorunun 180 ini de bi seferde dooru yapamassin. ha bi de butun denemeleri ciddiye alicaksin yani denemelerde yok ben felsefeyi simdi salliim nasi olsa calismakla olmuo falan oss aninda yaparim demiceksin cunku o zaman felsefe sorularini yapabilicek olsan da okurken cook feci bayiyosun(bizzat denenmistir sozelin 89. sorusunu 7 defa okudum ve hala annamamistim once 90 i yapip sora 89 a geri dondum)[signature][hline]My Command is Your Wish
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...