toggie Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 abi bocek gene iyi, cerez gibi falan. kaplumbaga yiyolar yahu. karfur (kasamıycam simdi fransızcasını) alısveris seysine girdik baya filenin icinde degisik bi cins kaplumbagalar vardı. dokunduk boyle daha son nefesini vermemis olanlar vardı. onu da gectim hic tanımlayamayacagınız canlılar da var yiyecekler arasında. bildigin yaratık, hl'de zombilerin kafasını kemiren seyler varya onlar gibi. cok acaip ya gercekten. insan dısında yasama kabiliyeti olan herseyi yiyoruz demislerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 uzak doğu, atalarımızdan sebep kan çekiyor tabi. alışılır alışılır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Vatikan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Abi benim sorum kaynadi ya arada asda, di bi bakarmisin sana zahmet gözunu sevem :P Buarada thailand super lan saka maka. Yasamasanda bi gitmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 ne sordun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Abi senin pek kacarin yok gibi =) Yani ya senenin 6 ayini disarida gecireceksin surekli ki 1000 gunu doldurmak icin 6 sene yapman gerek bunu. Ya da 3 sene kalip doneceksin. Gerci soyle bisey var bak, sorman gerek ama bunu. 29 yasina kadar okul sebebiyle tecil ettirebilir diyor kanun. Onceden universite biritmis olman etkilemiyorsa durumu acik ogretim yazip 29'una kadar o sekilde uzatabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Olmuyormus maalesef; said: Dikey geçişle lisans öğrenimine hazırlık programına kayıt yaptıranlar ve ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler askerlik tecil işlemlerinden yararlanamazlar. http://www.anadolu.edu.tr/aos/buro/aof_buro_hizmet.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Penthesilea said: Amerika anca esin vasitasiyla olur bence, isci vizesi cikmasi asiri zor cunku su an. Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor, normalde kotasinin 3 kati kadar olan isci vizesi basvurusu bu sene hala kotayi dolduramadi bu yuzden. Bi de diploman olmamasi isi iyice zorlastiriyor isci vizesi konusunda. Hatta imkansiz kiliyor acikcasi. Bende boyle biliyodum, da bi arkadasim gecen daha fol yok yumurta yokken, ya ben baydim Amerika'ya gidicem dedi. Arkadaslari vardi SF'da , B1 vizesi mi nedir ona basvurdular, 1 haftada aldi vizeyi ve gitti, ehuueh benim ogrenci ve oturumla ilgili tum vizelerimin aylarca surdugunu dusununce , insan sinirleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 B1 ticari vize, B2 de turist vizesi iste, cat diye cikar canim bunlar, oturma izni zart zurt zor is :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 yok yok, h1b vizesi cikti iste 1 haftada.. calisma izni aldi bi kac senelik iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 oha, arkadasinin sirketi ve sirketin iyi avukati varmis demek ki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 yok arkadaslarinin sirketi var sf'da ondan, onlar direkt cikardi zaten.. 1 hafta da yine komik ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 arkadaşlar kimse bahsetmemiş ama seks durumları nasıl oralarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Adam evli lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 hazır konu açılmışken bekarlara sordum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Penthesilea said: Amerika anca esin vasitasiyla olur bence, isci vizesi cikmasi asiri zor cunku su an. Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor, normalde kotasinin 3 kati kadar olan isci vizesi basvurusu bu sene hala kotayi dolduramadi bu yuzden. Bi de diploman olmamasi isi iyice zorlastiriyor isci vizesi konusunda. Hatta imkansiz kiliyor acikcasi. gazeteye ilan veriyosun soyle soyle eleman ariyorum diye, sonra aradigim elemani buldum aha bu adam diyosun, sonra vizeye basvuruyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Di, konuyu okudum simdi, diger ulkeleri bilmiyorum ama au hakkinda konusayim. Birincisi tr den is bulup gitmek cidden zor, web developer isen referanslarin elinin altinda oldugu icin yine olabilir, web developer olarak da is bulmak daha kolaylasiyor acikcasi, ama o ulkede oldugunda isler daha kolay. Ikincisi, islerin buyuk bolumu Dunya'nin her yerinde oldugu gibi networkden geciyo. Blue chip sirketlerinden birinde calisan biriyle tanismistim, Avustralya'ya gelince dandik dundik, skillerinin cok altinda iste calismak zorunda kalmis bir, sure cunku lokal deneyim yoksa cok sallamiyolar. Standartlarinida dusurceksin ilk is icin. Yine dedigim gibi web dev. de iyi isler cikabilir. Benim alanim sistem yoneticiligi oldugu icin, ne part time is oluyo, olan islerde de adamlar koca sistemi emanet etmekte zorlaniyolar. Ama network yaptiktan sonra isin cidden kolaylasiyor. Web dev olarak saati 40-70 dolardan is bulman mumkun mesela.. (au dolari, o da yaklasik 50-80 ytl eder sanirim) Diploma olmadan yine isler zor, bogazicinden de mezun olsan cogu sirket icin bogazici ile, harran universitesi arasinda bi fark yok. Alanin olmayan bi bolumde okuduysan o da garipseniyor, sonucta buralar isteyenin istedigi bolumu okuyabildigi ulkeler. Biz de ki gibi bi sistem yok. Bir arkadasim kalici oturum izni aldi, makine muhendisi ve alaninda cidden iyi. Ama su an is bulamiyor, ki butun Avustralya'da bakiyor, sadece bi sehirde degil. Tabii yine buralar tr gibi degil, ticaret yapmak istersende iyi kazanabilirsin. Bir arkadasim ogrenciyken Van aldi, delivery yapiyodu, onu satip buyugunu aldi vs, simdi 6 bin kazaniyo. Baska iki tane Turk kiz arkadasimiz var, onlarda taki satiyorlar, altlarina Porsche cektiler, oldukca iyi yasiyolar.. Ama butun bunlar icin o ulkede bulunman sart. Au ornegi vereyim, onbinlerce insan ayni durumda evinden is bulup vize alip gelmeye calisiyor, siyrilmak zorlasiyor. Imkansiz demeyeyim ama inanilmaz zor. Ama hele yine au gibi bi ulkeye gidersen, ya da kanada da ayni, yani nufusu az gelismis ulkelerde, siyrilman cidden cok daha kolay. Cunku iyi adam az zaten, e ulke gelismis adama ihtiyac var. Ama o iyilikte bir derece yine onu belirtiyim. Alaninda belli noktayi gectiginde tr den bi farki yok. Tr de de aninda ise giriyosun, burada da. Maas yonunden de tr de 7-10 milyar aliyosun, burada vergiden sonra (bizde hep vergiden sonra kalan soylenir zaten) 10-12 bin dolar aliyosun, ayni para oluyo genelde yani (sonucta harcamalarinda daha cok diger tarafta kira vs) Yurtdisina kalifiye eleman olarak para icin cikilmaz zaten bence. Daha farkli bi yasam, ve ya kendini gelistirmek icin cikilir. Cunku para yonunden tr de de sikinti cekmiyorlar onlar, is bulma sikintisida. Yine baska bi arkadasim gecen tr de tak diye cok buyuk bi firmaya girdi. 1 senedir calismiyodu, cepten yiyodu, hadi gireyim dedi girdi mesela. Zaten ornegin 1970 lerde yurtdisina cikanlara bakin, (o zamanlar yurtdisina cikan aileleri olanlar alinmasin, genelleme yapiyorum), ornegin Avustrallya selam vereni aliyomus. Yani oyle isci ariyolarmis. Anlatiyolar, yolda yururken ceviriyolarmis, fabrikada eleman lazim diye. Hic bizim uni mezunlarimizdan cikan yok. Ben 200 turk tanidiysam au da yasayan, bi tane yok 70-80 lerde gelipte uni mezunu olan. (siyasi sebeplerle gelenler var tabii onlar ayri) Gelen adamlar kyounde bile basarisiz adamlar. Yani irgat bile gelmemis, irgat olamayan gelmis, birak uni mezununu. (biraz ezdim ama yani cidden eziklermis tr de, dalga gecmek icin soylemiyorum) Simdi sartlar degisti uni mezunlari geliyo ama kalifiye adam icin ayni seyler gecerli, belki 15 yil sonra bu devlet onlarida o kategoriye sokacak, ama su an icin durum bu. (kalifiyeden kastim cok kalifiye) Topliyim artik konuyu, web dev olarak bence isin kolaylasiyor. Benim gordugum o, ama biraz ugrasman gerekicek, evli bi cift olarak bir de isler daha da zorlasiyor. Benim kiz arkadasim bugun telefon acsam desem ki hadi donuyoruz, sorgusuz sualsiz ziplar doner yani. Tek kisiyken isler cok daha kolaylasiyor, cekiyosun ama senle ayni heyecani yasamayan biri varsa, isin zorlasiyo. Ornegin sunu dusun sen is buldun mutlusun, kiz arkadasin halen is bakiyor. Kimse yok konusacagi evde oturuyo. 1 ay bile dayanamaz yani diyim. Cikipta eger iikinizden biri istedigi gibi is bulamazsa isler cok zorlasir. Bulursaniz zaten kolay.. hadi bunlarda benim iki kurusum olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 10-12 bin dediğin aylık mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 eed.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 nedanko said: yok arkadaslarinin sirketi var sf'da ondan, onlar direkt cikardi zaten.. 1 hafta da yine komik ama.. h1 ole cat diye ha babam cikarilcak vize degilki, ekim ayni beklemesi gerekiyo yani, simdi basvursa bidahaki ekime kadar alamaz h1 ini mesela ben ole biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 aquila said: Penthesilea said: Amerika anca esin vasitasiyla olur bence, isci vizesi cikmasi asiri zor cunku su an. Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor, normalde kotasinin 3 kati kadar olan isci vizesi basvurusu bu sene hala kotayi dolduramadi bu yuzden. Bi de diploman olmamasi isi iyice zorlastiriyor isci vizesi konusunda. Hatta imkansiz kiliyor acikcasi. gazeteye ilan veriyosun soyle soyle eleman ariyorum diye, sonra aradigim elemani buldum aha bu adam diyosun, sonra vizeye basvuruyosun. benim biladere bu taktikle green kart aliyolar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 yes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Nedanko super aciklamis, sartlar isvectede farkli degil. Bide daha bunalim memleket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2010 reyou said: nedanko said: yok arkadaslarinin sirketi var sf'da ondan, onlar direkt cikardi zaten.. 1 hafta da yine komik ama.. h1 ole cat diye ha babam cikarilcak vize degilki, ekim ayni beklemesi gerekiyo yani, simdi basvursa bidahaki ekime kadar alamaz h1 ini mesela ben ole biliyorum.yok benimkini de 3 haftada cikardilar yeni, kota dolmadi bu sene, istedigim zaman basvurabiliyorsun. normalde direk kota doldugu icin o sekildeydi nisanda basvurmak gerekiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2010 Cesaretinizi kirmak gibi olmasin ama, her ne kadar istediginiz hayat standartini tuttursaniz da eksik kalan birseyleri hissedebilirsiz... Nerede mutlu olacaginizi iyi dusunun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar