di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Abi gercekten su yukarida yazdiklarim benim psikolojimle mi alakali sence ? Yani inanirsam Turkiye'de de olur mu bu is diyosun ? =) Hani oluyorsa kalayim cidden. Az sayida da olsa sevdigim/beni seven insani geride birakmayayim. Beklentilerimi asagi cekmek olur o sadece. Ne oldugunu zaten bildigim vasat bir yasasm olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 en son bi işe girmiştin ne oldu o da mı hayal kırıklığı oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Isim genel olarak oldukca rahat esasen fakat benden istenenler sacma sapan ve benim alanima girmeyen seyler olmaya basladi. Bu sebeple hem beni huzursuz ediyorlar hem de iste kalabilirligimi tehlikeye atiyorlar. En basit ornek benden tasarim istenmesi. Tasarimci degilim ben. Oyle bir yetenegim yok. Itirazima karsilik gelen cevap ise "kalem kagitla cizsen de olur" seklinde. Bu benim isim degil ve yapabilecegim birsey de degil maalesef. edit : Bu arada olayin bu sekilde olmasi tamamen patronun "alinan elemana nasil daha fazla is giydiririm" kafasinda olmasindan ve ".NET yazilimcisi almistik, o fotosop biliyor bunlar niye bilmesin" mantigindan kaynaklanmakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 inovasyon yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 di said: O sureyi yaptigim her isi pic eden patronlarla ve her ise comak sokan bir hukumet ile harcamak ve isimi sansa birakmak istemiyorum. Bence bu gitmek için yeterli bir sebep, bende düşünmüyor değilim valla. Eğer gidersen diplomasız nasıl iş buldugunu anlatır mısın di bende hemen kaçıp geleyim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 moralini bozmak gibi olmasında lise mezunu cok zor. burda durursanda 1.5 yıl askerlik yapacaksın. maddi durumun varsa burada bir özel üni de IT ile ilgili bir bölüm oku. Zaten barajı gecsen gireceğin bir sürü özel üni. var. Ama okul bittiğinde 30 olursunki asker 29 da alıyo seni. lisansı 29'a kadar bekliyor biliyorum ben. Genede bi araştır değişmiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 benzer bir rota icindeyim bende acikcasi.. Calisma iznine giden yollar bir kac secenekte toplaniyor diploma eksikligi gibi bir durum varsa.. +Sponsor olacak bir sirket..ki ince bir dipnotu var encülüzlerin, yaptigin meslege dair basvurdugun ve sponsorluk istedigin sirketin, senin vasiflarinda ve senin yetilerine sahip standart bir ingiliz vatandasini bulamiyor olmasi (mini uzmanlik denebilir)..diploma olursa tabiki daha kolay sirketle anlasabilemn devlete beyan edebilmen icin, eger yoksada sirketi ikna edip aciklayici bir sponsorluk belgesi almak..ardindan varolan vizeyi calisma vizesine cevirmece.. +Okul guzel bir opsyon..kendi dalimdan örneklemem gerekirse, dünyanin 'en' baba sanat okullarindan bir kaci ingilterede bulunmakta, fiyat olarak ise zavallidir ki , Ist. Bilgi üni ile ayni fiyatlar gecerli..(ciddiyim:) ). Okul parali olarak orta seviye yada eh-meh dereceli bir yere parasini verip sertifika yada full diploma için (baçelors degree oluyordu sanirim) basvurabiliyorsun. Ingilizce yeterlilik (IELTS) sinavi disinda okullarin istedikleri bölümler arasi degisiyor..ama kabul ettirdikten sonra, part time calisma iznine sahip oluyorsun..E okul kabul eder mi? eh-meh gibi bir okul en azindan sertifikaya kabul eder...parayi bastiran dünyanin her yerinde düdügü calabiliyor. hele açık kontenjanlari varsa eh-meh degil gayet buyuk okullarda supriz yapabiliyor. Burs için tabiki zorlayici kosullar gerek..ama yaşıma başıma ne okul verecekler diye düsünme..yaş konusuna takilmiyorlar egitimde..yani insan olarak basvuruyorsun herseyden once...onlarinda her okul gibi doldurmasi gereken bir kontenjanlari var..telefon ile acip üsenmeden konusmani oneririm. tabi egitim sistemi farkli oldugu icin bir gaip diploma sistemleri var onlari ogrenmeli ama once..yok bacheleor degree, yok honor degree, vbvb. +Yabanci dil kursu ile 7 aylik gibi uzun bir kurs ile gitmek gibi bir secenek daha var, o süre boyuncada part time calisma iznine sahip oluyorsun.. e ama ingilizcem cok iyi ama benim dersen, esas nokta part time da olsa calisma iznini almak amac diyecegim.. +Bir de ankara antlasmasi gibi bir durum var ama tam detaylarini ogrenme asamasindayim eksik bilgi vermeyeyim henuz. ha part time calisma izni neye yariyor? baslangic icin bir sirkete paspasci olarak da junior olarak da asistan olarak da basvurabilmeni sagliyor tabiki..yani dil kursu orneginde, sirf calisma iznini almak icin o parayi çöpe atan arkadaslarim da mevcut...7 ay icinde bir sponsor bulup, bir sirkete girip full time calisma vizesine cevrilebiliyor mesela.. acı gercekler, bu sene itibari ile sistemlerini sömüren Hintli, Cezayirli ve Asyali (kabul edelim, hatta ihtimal verelim) Türkiye vs kökenli göcmenlerin, calısan nufusun hayli buyuk bir kismini olusturmasindan sonra, işleri daha sıkı tutuyor Ingiltere artik... ama genel olarak (tu) diyorum bende..kolay işler degil ama bu yaş araliginda..alinabilecek, almaya deger riskler olarak goruyorum, eger şartlar dedigin gibiyse.. bende benzer bir rotadayim valla görecez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Yok dogru biliyosun. 29'una kadar rahatsin askerlik acisindan. Sonrasinda yuksek lisans yapmak istersen 2 sene daha tecil hakkin oluyor. Benim 4 senem kalmadi ne yazikki. Bu arada es/aile durumundan esimle birlikte gidip sonrasinda "belli sartlar altinda" calisma izni alabiliyormusum Kanada'da ama henuz okumaya firsatim olmadi o belli sartlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 valla bugune kadar uni diploması olmayıp da yurtdısında calısma olanagı gordugum tek program var o da traineeship, abd'de. ama bugune kadar yapan birini gormedim, arastırırsan belki bulursun. programın detayları soyle. uni mezunu isen bulundugun alanda en az 1 yıl is tecrubesine sahip olmak, değilsen 5 yıl is tecrubesine sahip olmak. 6 ay 1 yıl 18 ay gibi secenekleri var. ama tabi is bulmak mesele. firmanın sana sponsor olması gerekiyor her ne kadar programın adı staj da olsa turkiye'deki stajlar gibi değil. 1200$ civarlarında aylık gelir elde etmek mümkün. is tecrubesinin yanında senden ingilizce seviyeni kanıtlayan seyler de isteyebilirler, toefl olabilir ya da herhangi baska bisi. bu programla ilgili aracı firmalarla konus bence. bi faydası dokunabilir ama abd'de is bulmak baya zor ve oradaki masraflarını gelecek para karsılayamayabilir. en pahalı olan sey konaklama, gerisi turkiye'den cok farklı değil, hatta aslına bakarsan ucuz bile. sadece okuyup arastırdıgım kadarını yazdım. tecrube etmedim ya da eden biri ile gorusmedim. bu arada kanada en rahatı, kanada'ya gidin diyenler nasıl gidecegimiz konusunda bilgi sahibi mi? yani git konsolosluga basvur sonra 5 sene bekle nedir abi? gitmek mesele değil zaten al turist vizesini git. nasıl is bulacaksın da gideceksin. benim kanada'da calısmaya izin veren bildigim tek program dil egitimi + staj. ne kadar uzun sure dil egitimi aldıysan devamında aynı sure kadar calısma imkanın oluyor. 3 ay dil kursu + 3 ay calısma gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bence de kesinlikle bi şekilde diploma almaya çalış abi çünkü diploma almassan iş bulsan bile geleceğin yer belli bi seviyede olur atiorum bilgin ii olsa da yine de ii bi şirket diploma isteyecektir, dier şirketler de sen lise mezunusun die düşük maaşta çalıştırmak isteyecektir. böle bakın etrafta bu tarz programlara vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Kanada'ya gittikten sonra ya da karsimda sirket olarak bir muhatap bulduktan sonra is bulmam hic zor degil gercekten. Turkiye icin de ayni sey gecerli, herkes mezun ariyor ama ben basvurdugum her 3 sirketin en az 1'inden onay aliyorum su halimle ki oyle tirt yerlere basvurmuyorum. Hani karinca gibi caliskan bi tip degilim ama kendimi yenileyen sinir konusunda dur durak bilmeyen biriyim. Cok degil daha gecen sene is ogreneyim diye yeni yetme ciraklar gibi surundugumu bilirim en basitinden. Benden 5 yas kucuk veletler "yeni eleman cami kapatsana" muhabbeti cekiyorlardi =) Uc ay sonra durum degisti ama. Her yerde de yakalarim bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 zor ya hayat zor ^_^ kaçabilirsen yurt dışına kaç, deneyimlerini bizle de paylaş biz de kaçalım olmadı hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Ben 1.5 sene önce Kanada Konsolosluğu`na gittim, göçmenlik başvurusuyla ilgili görüşmek için. İş tecrübem doğru dürüst yoktu, daha doğrusu kendi meslek alanımda yoktu. Bana git en az 1 yıl çalış bu alanda, sonra gel dediler, eş, dil, üni, bölüm açısından avantajlarım olmasına rağmen bana dönmeleri 1.5-2 yılı bulurmuş. Şurdan da 67 almak gerekiyor bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Lise mezunu secince alamiyorum iste sorun orda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 said: Bu baglamda aklimiza gelen ilk ulkeler Amerika, Ingiltere, Isvec ve Kanada oldu. Oncelikle bu konuda tavsiye rica edecgim. programcilar / web developerlar ingilizce bildikleri surece gittikleri yerin dilinden bagimsiz olarak is bulabiliyolar genelde. o yuzden cok dert degil ulke, diger kriterlere gore secin. ama kriz mriz hala uzuyo baya, o biraz etken olabilir. onceden is bakmakta yarar var durumlar nedir diye. said: Ikinci olarak ise vize ve yerlesim olaylari devreye giriyor. Bu konuda merak ettiklerim biraz daha fazla; * Yukarida listelenen ya da tavsiyelerinizle sececegimiz bir ulkeye en kolay yerlesim nasil olur ? her yer icin asagi yukari gecerlidir diye tahmin ederek anlatiyorum, ama degisebilir tabi: - gitmeden once is bulun, sozlesme imzalayin, hersey hallolsun. - sana calisma izni cikaricaklar, onunla vize basvurusunda bulunuyosun. - vizen cikinca gidip calismaya basliyosun. - sonra ulkenin sartlarina gore x yil calisip y ve z ogrenip bilmemne sinavlairna girip vatandas falan kasicaksin artik. said: * Buradan gitmeden is ayarlayabilir miyiz ? evet, hatta oyle yapmani tavsiye ederim. said: * Iki kisi oldugumuzu varsayarsak gidip yerlesmek ve ilk 3-4 ayi atlatmak icin ihtiyac duyacagimiz maddi imkan ne duzeyde olacaktir ? ulkeye cok bagli, bisey diyemiyorum. said: Ucuncu konu ise askerlik durumu. Ben baska bir ulkeye yerlesmek istedigimde bunu ne sekilde bildirmeliyim ? Basima gelebilecek ters bir durum var midir ? 2,5 sene kadar daha tecilim var askerlik konusunda. yerlesmeden once yapman gereken bisey yok. gidip calismaya baslar baslamaz calisma iznini ve gerekli belgeleri alip o ulkedeki konsolosluga gidiyosun, onlar bisiler imzalatip yazdirip calisma izninin kopyasiyla beraber askerlik subesine yolluyolar. edit: hmm. uni diploman yoksa bu yazdiklarimin hepsi biraz yas hocam malesef :( hepsi ona bakiyo cunku bu islerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 işi nasıl bulucaz gitmeden once? bi de turkiye'de is tecrubesi onemli mi yoksa yeni mezun olup yeni baslayan olarak bulabilir miyiz? bi de o arama motorlarında yaptıgımız is aramalarında genelde citizen sartı olur. o yuzden sordum isi gitmeden nasıl buluruz diye. hani is ilanını bulup contact adresine cv'yi at bekle ise baya zor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Peki Kanada'ya okul okumak amaciyla gitmek istesem ? O zaman ne oluyor bilginiz var mi acep ? Gidip bir CS bolumu bitireyim orda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 @toggie Yeni mezun olarak direk orada iş bulman zor. Ya burada aracı firmalarla görüşeceksin, ya kendi imkanlarınla şirketlere cv gönderip zorlayacaksın ya da en garantisi bir tanıdığın vasıtasıyla bir şirkete önerileceksin. 67 puan geyiğinde iş tecrübesi min. 1 yıldan başlıyor. @di Bir ülkede çalışmak ya da vatandaşı olabilmek için en garanti yollardan biri öğrencilik. Yeterli parayla yapamayacağın şey yok, hele Kanada ne olursan ol gel ama yanında para getir diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 4 sene oluyo abi iste :) sonra da master oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 benimşu anda 57 puan ediyor ama kanada çok uzak geliyor :( han,i senede en az 2 kere istanbula gelebilmem lazım ama hani gemileri yakıp gidecek olsam oradan bir şirkette iş ayarlayıp giderdim kanada çocuk eğitimi için de 10 numara benimkuzen 45 inden sonra sırf küçük kızınıneğitimi için kanadaya gitti ki istanbulda çok güzel işi vardı abi siz kanadayı zorlayın bence bir kaçkanada şirketine cv yolla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 toggie zaten öyle yapcan :) misal atıyorum lucas ın sitesine girdin joblar var yaklaşık 70 tane, sana uyanı bulup yollayacan cvni, yaklaşık 1-2 ay içinde seçilirse zaten vizeydi oturma izniydi oydu buydu yardımcı oluyor şirketler uni diploması olduğu sürece, x ülkesinde olmanın çok bir farkı yok relocation programına alıyorlar seni genelde zaten. ev bulmana, bankada hesap açmana vb bile yardım edebiliyorlar şirketine göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 di said: Peki Kanada'ya okul okumak amaciyla gitmek istesem ? O zaman ne oluyor bilginiz var mi acep ? Gidip bir CS bolumu bitireyim orda ? abi öğrenci olarak gitmek çok daha kolay ve sornasında en az "vasıflı eleman" özeliğine sahip olduğun için vatandaşı olman da çokrahat en azından benim kuzenin büyük olan 2 sene sonra üniyi bitiriyor şimdiden çalışmalara başlamış galiba ayrıntılı bilgi edinip öm atarım sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 oh negzel. ben simdi londra'ya gidicem 3 aylık. business english ve ielts falan icin de. o sırada bari tasarım yapmaya devam edip protfoliyomu gelistireyim, bi yandan da cv gonderiyim o zaman. bakarsın olur :) olmassa da tın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Bir ekleme yapayım, Kanada`da dahi iş bulmak çok zor. En son 1 ay önce görüşmüştüm bir tanıdığımla, ülke vatandaşı olup boşta çok insan var diyordu. cs tabiki her zaman avantajlı ama önce Kanada`nın Hintlilerden sıdkının sıyrılmasını beklemek lazım, kesin iş bulurum demek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bitir bitir çok temiz olur ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar