Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Code Düzenleme

vimpir

Öne çıkan mesajlar

Ne açıdan düzenleme? Indentation düzeltmek ya da belli kod stillerini uygulamak otomatik olarak yapılabiliyor. Ama bunlar görünüş düzelten şeyler. Yani gerekli tabları, boşlukları, hizalamaları ve benzeri şeyleri düzeltiyor. Pek .NET kullanmadım ama Visual Studio'nun o tür şeyler yapabilmesi lazım.

Ha binlerce satır kod iki metoda tıkıştırılmışsa, değişken isimleri i, j, x ve superman olarak konulmuşsa kolay gelsin diyorum şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

kod düzenlemekten kastınız sadece boşluklar ve satır aralıkları mı?

halbuki kod düzeni demek en başta fonksiyonların, değişkenlerin anlaşılabilir adları, açıklayıcı commentler, düzgün sıralanmış initializationlar, doğru yapıda dosyalara bölünme demek

birtek boşluk ve satır aralığı sıkıntıysa buraya konu açmaya bile gerek yok zaten. Elle space-enter ve yön tuşları kombinasyonu ile 10 dakkada 1000 satır kadar düzenlersin herhal.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

kod düzenlemekten kastınız sadece boşluklar ve satır aralıkları mı?

halbuki kod düzeni demek en başta fonksiyonların, değişkenlerin anlaşılabilir adları, açıklayıcı commentler, düzgün sıralanmış initializationlar, doğru yapıda dosyalara bölünme demek

birtek boşluk ve satır aralığı sıkıntıysa buraya konu açmaya bile gerek yok zaten. Elle space-enter ve yön tuşları kombinasyonu ile 10 dakkada 1000 satır kadar düzenlersin herhal.

Senin dediğin re ordering değil re factoring. Re ordering IDE ler yapar, okunabilirliği arttırır.

Benim ve diğerlerinin anladığı re ordering sorulmuş, cevap verilmiş vs. Yığınla trivial soru gelirken buda gelmiş, gereksiz açılmış demek yersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...