Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lokum gibi tavuk izgara

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bu aralar hatunum pek yogun. Eve gec geliyor. Dedim yemekleri ben yapayim bu seferlik. Ara ara yapiyorum boyle seyler lakin fotograf cekmeye usendigimden ilk ve muhtemelen son anlatimla karsinizdayim efenim =P

Malzemeler :

- Sade schnitzel. Harca bulanmamis hali yani. Et park tarzi yerlerden alabiliyorsunuz. Bulamazsaniz gogus(bonfile) alip kendiniz de kesebilirsiniz.

- Kozlenmis patlican. Hazir alabilirsiniz ya da kendiniz yapabilirsiniz. Ben hazir almayi tercih ediyorum, zahmetsiz oluyor.

- Yogurt.

- Taze kirmizi biber.

- Salatalik / domates.

Bunlarin tamamini 10-12 TL gibi bir paraya alabiliyorsunuz.

Yapilisi :

- Grill'de/tost makinasinda/teflon tavada ya da uygun bir pisirme araciyla tavuklarinizi ve kirmizi biberleri asagidaki gibi dizin. Lakin dizmeden once tavuklarin altina birer parca tereyagi koymanizi tavsiye ediyorum. Tereyagi kullandiginizda gayet leziz ve beklenenin aksine yumusacik, lokum gibi etleriniz oluyor pistiginde.

- Aldiginiz/yaptiginiz kozlenmis patlicani istediginiz miktarda yogurt ile karistirin.

- Son olarak etleriniz ve biberleriniz pistiginde sekilde gibi tabak hazirlayip servis ediyorsunuz.

Bu arada 10 TL ile asagidaki kadar yemeginiz oluyor. Ben biraz abarttim tabaklari, o yuzden iki kisilik gibi gorunuyor. Corba ve kola gibi bir icecek eklediginizde 4 kisiyi tika basa doyuruyorsunuz. Topu topu 15-20 dk suruyor ustelik.

Afiyet olsun.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...