BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 abi tedas ve teias ole alo abi 3 faz war mi diye arancak yerler deil bi elektrikciyle gorusse yeter
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Biz öğrenciyiz diye mi o kadar yardımcı oluyorlar o zaman? Ödev oluyor, normal vatandaşın giremeyeceği yerlere falan giriyoruz gayet rahat. Garipmiş valla.
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 SeaGle said: abi masraf kısmı elektrik hattını çekmek değil, trefaze elektiriğin harcadığı kw a karşılık ödenen fatura o aletler fazla güç yer, o yüzden harcanan kw artıyor işte, sanayi tipi aboneliklerde birim kw ücreti ev tipi aboneliklere göre ucuz iyide abi trefaze caliscak aletide sen bana monofaze yap diyemessin ole 15 dakkalik 2 kabloyu sontliyimle olcak bisi deil bu aaa bu arada aklima geldi lan her binada mecbri tri faze cekilen bi yer war asansor asansor hatti trifaze ordan cekerler kofraya bile gerek yok
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Cassiline said: Biz öğrenciyiz diye mi o kadar yardımcı oluyorlar o zaman? Ödev oluyor, normal vatandaşın giremeyeceği yerlere falan giriyoruz gayet rahat. Garipmiş valla. stajyer misin
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 abi sana ozetle onerim git bi elektrikciyle hatta mumkunse kompanzasyondan felan anlayan bi adamla gorus masraf hesabi cikarttir
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 BonePART said: Cassiline said: Biz öğrenciyiz diye mi o kadar yardımcı oluyorlar o zaman? Ödev oluyor, normal vatandaşın giremeyeceği yerlere falan giriyoruz gayet rahat. Garipmiş valla. stajyer misin Yok abi, bildiğin öğrenciyim, TEİAŞ'la alakam yoktu geçen güne kadar. Grup halinde gittik, 1.5 saat adam gezdirdi anlata anlata.
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 nasi yane selam biz gezmeye geldik mi dediniz?
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Cassiline said: Aynen öyle ahahahaha elektirk muhendiside deilsiniz yane?
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyiz abi işte. "Elektrik Tesisatlarında Güvenlik" diye bir dersimiz var, hoca sunum istedi, biz kararlaştırıp gittik.
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 lan tamam bende diyorum lise orencilerini trafoya sokan adam kim wauhwa hangi okul?
kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 BonePART said: kithnoss said: Peki bu 380 V lik sisteme - yani sanayii elektriğine geçmeni şartları nelerdir - Gerçi geçmek pek mantıklı değil sanırım benim icin , dukkandaki diger 220 V lik aletler çalışmıcak heralde bu seferde ? En iyisi makinenin motorunu normal ev elektriğine göre ayarlatıp öyle sipariş vermek. not : Bu bir meyve doğrama makinesi ve dükkan tarzı bir yerde kullanılacak. ayrica adama hade bakalim 220 yap makineyi demekle olmaz guclu makineyse calistiramassin 220 voltla Adam yaparım diyor , yok yapamazsın mı diyelim ? Demek ki oluyormuş. Altı üstü bir makine çalışcak diye o faza geç , bu faza gel . tesisat işleriyle uğraş gerek yok gibi.. Harıl harıl üretim olmıcak sonuçta , tek faz iyidir gibi duruyor
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 BonePART said: lan tamam bende diyorum lise orencilerini trafoya sokan adam kim wauhwa hangi okul? Sütçüimam zuzuzu
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 abicim adam yaparim diyosa eyvallah yapamaz dedigim su dizayni war bu isin teknolojisi war adam yaparim eyvallah diyosa ok al kullan ole bi urunu warsa ama sen bana gelip bugun al bu 380 volt motoru 220 yap dersen olmaz iste diyorum
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 oyle ekleyesim geldi.. blade serverlar varya, aha onlarda trefaze lanet seyler.. kablolarinin tedarik sureci de 3-6 hafta peeehhhh
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 BonePART said: SeaGle said: abi masraf kısmı elektrik hattını çekmek değil, trefaze elektiriğin harcadığı kw a karşılık ödenen fatura o aletler fazla güç yer, o yüzden harcanan kw artıyor işte, sanayi tipi aboneliklerde birim kw ücreti ev tipi aboneliklere göre ucuz iyide abi trefaze caliscak aletide sen bana monofaze yap diyemessin ole 15 dakkalik 2 kabloyu sontliyimle olcak bisi deil bu aaa bu arada aklima geldi lan her binada mecbri tri faze cekilen bi yer war asansor asansor hatti trifaze ordan cekerler kofraya bile gerek yok abi zaten direk kabloyu birbirine bağlayarak yapmayacaklar onlar da, vardır aparatı, yükselticisi falan
Manve_13 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 yok o iş öyle yükselteçle falan olmaz. 3 fazlı bi makinenin dizaynı ile tek fazınki farkli olmasi gerekiyor
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 adam çinliymiş yaparım demiş. hala dizayn filan diyosunuz.
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Manve_13 said: yok o iş öyle yükselteçle falan olmaz. 3 fazlı bi makinenin dizaynı ile tek fazınki farkli olmasi gerekiyor aynen ole abi su an usenmesem anatiyimda yaw olay su 3 tane sinus dalgasi war 120 derece farkli tek fazda birini alip sifirla karsilastiriyosun aradaki fark voltaj dierinde bi fazla dier fazin farkina baiyosun
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 barnacle said: adam çinliymiş yaparım demiş. hala dizayn filan diyosunuz. haci iste eger uretiyosan yaparsin uretmiyosan 1 tane yapcam diye uretmessin
Manve_13 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 yok hani bunlar çinli bunlar nolur nolmaz diye kesin 110-220-380 e göre 1000tane yapmişlardir zaten =)
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 abi sonuçta var yani bi aparatı bi yükselticisi adamlar ihrac ettiği için, ve dünyada da bikaç tane elektrik sistemi olduğu için elbet çözüm bulmuşlardır yani tabi tek bitane üretmeyecekler :D
Öne çıkan mesajlar