Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Norvec polisinin hatasi türk kadini öldürdü.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
niye turk polisine laf soyleniyor da buna soylenmiyor diyenlere, cunku bu goruntuler incelenince polisin ceza alma ihtimali var. ama bizde polis milletin agzini yuzunu kirdiginda terfi aliyor. bir olay olduysa ve olay mahalinden sadece geciyorsan bile dagilmadigin icin coook saglam dayak yersin ve bu cok normaldir. o yuzden, onemli olan polis siddetinin varligi degil, bu siddet sonucunda hukuki sistemin zayifi koruyup korumayacagi..
Mesaj tarihi:
Yahu Norveç'i bilen adam mesaj yazdı, hala salak salak mesajlar ahahahah. Hala bir "Kuralların dışına çıktıkları oluyö amaa... Gözardı ettikleri oluyöööö" muhabbeti.

Bak adam yazmış, Norveç Almanya değil, çok büyük farkı var demiş. Benim tahminim de o yöndeydi şahsen fakat benim anlatamayacağım şekilde anlatmış adam bilgisine dayanarak, daha hala "Burda ne olaylar görüyorum ben! Almanya'nın sistemi çok katı! Almanya'da kaç vakaa olmuştur!" diyorsunuz. Olay Norveç'te geçiyor, Almanya'daki tecrübelerinizin bir anlamı yok yani. İki ülke arasında pek bir fark yokmuş hahahaha

Neyse, Sam, ilk mesajımdan beri ortada bir hata varsa, muhtemelen ambülanstan kaynaklandığını düşündüğümü söylüyorum ben zaten. Gerçi halen bilinmiyor o kadar geç gelmesinin sebebi, suçlusu kimdir bilemiyoruz o yüzden. Polisin gelme sebebi hastanenin "Bunlar dalga mı geçiyor ya, bir gidip bakın" demesi de olabilir, bir komşunun "Bu ne gürültü ya?" deyip şikayet etmesi de olabilir, orasını bilmiyoruz. Hastane yolladıysa bile ne sebeple yollamıştır onu da bilemiyoruz. Soruşturmayı bekleyeceğiz artık tartışmak için.

Son olarak, duygu sömürünüzü yerim sizin. Norveç polisinin merhametiymiş. Kadını görmüyor musunuz arkadaşım, kelepçelenen adamı kurtarmak için 3 kişinin üstüne atıyor kendini. Polis "Aa pardon lan" deyip bıraksa mıydı yerdeki adamla kadını? Böyle eğitim mi var? Götünün üstüne oturursun işte öyle.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

ayrica ben yanlis videoyu mu izledim? polis dovuyor filan diyen olmus, benim izledigim video'da dovme namina birsey yoktu. o dovmeli video hangisi?

Bir tane de karakolda var sanırım Müm, bakınayım bir.
Mesaj tarihi:
konuyu tekrar okuyorum, cok enteresan mesajlar atilmis..

Korax said:
Adama yol sorsan "sen nerelisin goc, pasaportunu görem" diyo resmen.

bundan normal de birsey var mi yaw? polis tabii ki de kimlik soracak. adamlarin yasadisi gocmenlerle basi belada, oncelikleri o. kapkac filan gibi bir illetle ugrasmiyorlar ki kapkacci kovalasin. adamlar kacak ariyor, dolayisiyla da kimlik soruyor.
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

hala salak salak mesajlar ahahahah.

Salak mısınız kuzum?

"salak" demek hakerete girmiosa ben de kullanmak istiyorum ya oh ne ala memleket. birisi hangi laflar serbest açıklasın da ben de kullanim canımı sıkanlara
Mesaj tarihi:
polisle vatandaşın karşı karşıya geldiği her olayda prensip olarak vatandaş tarafını tutmak daha sağlıklı sonuç veriyor. Benim gördüğüm bu. Polis gücü elinde olan taraf sonuçta. Bunu almanyası, norveçi veya türkiyesi yok benim için. Bu olayda da madur olan benim gördüğüm, geç hizmet alması yüzünden, türk asıllı aile. Eğitim alan polisin özellikle göçmen alan ülkelerde ona gore eğitim alması lazım. Türk tepkisi ile norveçli tepkisi aynı olmaz bunu beklemekte saçma zaten. bu bekleniyorsa önyargı var demektir.

Türkiye vatandaşı insanların gittikleri ülkerlerde sistemi nasıl sömürdükleri tamamen ayrı bir konu. Burayla da pek alakası yok. Ama evet kötü niyetliyiz.

Olayın ayrıntısını bilmiyoruz. Lokal can kurtarma prosedürünü de bilmiyorum ama önceliklerin evrensel kurallarını biliyorum. herhangi bir can tehlikesi varsa can kurtaran o bölgeye gitmez. polis gider olayı kontrol altına alır. Orada kontrol altına alınması gereken bir olay var mı yoksa polisin tavırları mı bir olay yaratıyor bunu bilmiyoruz. benim anladığım polisin tepkilerinin olayı bu hale getirdiği. olay gerçekten münferit olabilir onu da bilemem.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:

polisle vatandaşın karşı karşıya geldiği her olayda prensip olarak vatandaş tarafını tutmak daha sağlıklı sonuç veriyor. Benim gördüğüm bu. Polis gücü elinde olan taraf sonuçta. Bunu almanyası, norveçi veya türkiyesi yok benim için. Bu olayda da madur olan benim gördüğüm, geç hizmet alması yüzünden, türk asıllı aile. Eğitim alan polisin özellikle göçmen alan ülkelerde ona gore eğitim alması lazım. Türk tepkisi ile norveçli tepkisi aynı olmaz bunu beklemekte saçma zaten. bu bekleniyorsa önyargı var demektir.

Geç hizmet alma başka, polisle çatışmak başka.

Geç hizmet alma konusunda baştan beri diyorum, ya ambülansla ya da ambülansla ilgilenen santralle ilgili bir aksaklık var belli ki. Açıklık olmadığından yorum yapamıyoruz o konuda.

Fakat gittiğin ülkenin eğitimini sana göre değiştirmesini beklemek nasıl bir küstahlıktır ya? Oraya gidiyorsan oranın kurallarına uyacaksın, bu kadar basit. Ondan sonra olay çıkınca "Prensip olarak polise karşı vatandaşı tutmak" Ne güzel işmiş.
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

Bak adam yazmış, Norveç Almanya değil, çok büyük farkı var demiş. Benim tahminim de o yöndeydi şahsen fakat benim anlatamayacağım şekilde anlatmış adam bilgisine dayanarak, daha hala "Burda ne olaylar görüyorum ben! Almanya'nın sistemi çok katı! Almanya'da kaç vakaa olmuştur!" diyorsunuz. Salak mısınız kuzum? Olay Norveç'te geçiyor, Almanya'daki tecrübelerinizin bir anlamı yok yani. İki ülke arasında pek bir fark yokmuş hahahaha

peki senle msnden konustuk buraya da yaziyorum fikrin umrumda degil.
objektif bakiyorsun bu güzel ama ben de o ailenin gözünden bakabiliyorum olaya empati kurabiliyorum.
cünkü ben de sizin tabirinizle ALAMANCI kesime girenlerdenim.
ve olaylarin icindeyim, o insanlarin neler hissettigini ne psikoloji ile hareket ettiklerini, polisin ufacik bi tahrikle bile sirf türk diye önyargi yapip saldirabilcegini bile gördüm.
bi topikte farkli bakis acilari, görüsler olacak.
ama bu sana, kalkip KARSITI OLDUGUN düsünceyi savunanlara SALAK diyebilme hakkini vermiyor.

ha almanyada olmus ha norvecte, sistem farki olabilir.
benim orda kastettigim istisnalarin olabilecegiydi. bunu da quoteladigim mesajdan anlayabilirsin.

cidden objektifligin bokunu cikarmaya gerek yok arada bi cikar o gözlükleri de ne demek istedigimi daha iyi anlarsin.
dedigim gibi farkli acilardan baktik topik boyunca olaya ve bakiyoruz da tartismanin bi luzumu yok.
sen de daha fazla cirkinlesme.
Mesaj tarihi:
Abicim geldi zaten Norveç'i görmüş, bilen insan, yetmiyor, yetemiyor. Adam anlatıyor uzun uzun "Ama Almanya'da böyle" deniliyor, alıntı yapıyorsun "Her zaman polisin karşısında olacaksın" oluyor.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:

bildiğin gibi değil süper iş.

bundan sonra sana böle. sorry.

Gülerken düşünürsün hem;

http://www.bannedinhollywood.com/wp-content/uploads/2009/11/1244703835750.jpg

vaniLLe said:
peki senle msnden konustuk buraya da yaziyorum fikrin umrumda degil.

O zaman bana cevap vermeyi kes lütfen.
Mesaj tarihi:
Vatanımda kendi güvenlik güçlerinden bi ton sopa yiyip ölen mi? Norveç'te polisin hatasından ölen mi?

Güler geçerim hayatın bana gösterdiği troll eylemlere.
Mesaj tarihi:
Dostum sen tartışmaya katılıncaya kadar 8 sayfa tartıştık, asıl hayallerde yaşıyorsun sen öyle?

Olayı ikili tartışmaya çevireceksek ÖM'den gel, MSN'den gel, konu bitmedi henüz zira, yeterince kirlettik.
Mesaj tarihi:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=226354

Genelde sitelerde yazan haber bu. Muhtemelen ajansın tekine verilmiş.

Fedai Uçarlı “40 dakika ambulans bekledik. Bu süre içinde üç kez telefon ettik. Biz kimseyi tehdit etmedik. Kapıya polisler gelince yardım istemek için dışarı çıktım. Ama iki polis beni yere yatırdı. Karda yatarken soğuktan elimin hissini kaybettim” diye konuştu.

Norveç polisi dertlerini bile sormadan Fedai Uçarlı’yı karların üzerine yatırdı ve kalkmaması için üzerine oturdu. Kocasının durumunu görüp evden fırlayan Canan Uçarlı’nın da akıbeti aynı oldu. Canan Uçarlı “Olanlar bizi şoke etti. Eşime bir şey yapacaklar diye çok korktum. Beni montumdan tutum yere yatırdıklarından ayağımda ayakkabım bile yoktu” dedi.

Kim Norveç'e gitmiş, kim gitmemiş umrumda değil.

Birisi acil bir hasta için telefon ediyor ambulans gelsin diye. 40dk geçiyor. Aile sinirleniyor haliyle. Polis geldiği zaman evin erkeği çıkıyor, yardım edin diye bağırıyor. Polis şüphelenip adamı buz gibi kara yatırıyor, üstüne çıkıyor. Ne olduğunu anlamaya çalışan eşi, çıplak ayak bahçeye çıktığında polis onu da alaşağı ediyor. Bu sırada içerideki hasta ölüyor.

Kusura bakmayın ama polisi haklı çıkarmak için atılan mesajlar tamamen insanlık dışı. Orada hasta yakını isterse sinirden polise küfretsin, yumruk atsın; birinci görev hastayı hastaneye yetiştirmektir.

Polis sinirine hakim olamamıştır deniyor. Ulan kendini kontrol edip başkasını sakinleştireceksin, senin görevin bu, maaşı şapka takıp cop taşıyasın diye mi veriyorlar?
Mesaj tarihi:
Dün "Polis kadını öldürdü"ydü, en azından haber başlığında biraz gelişme var. Yalnız tekrar tekrar yazılan kısım şu;

said:
Aile üyeleri evin dışında polis tarafından dövülürken anne içeride son nefesini verdi

Yani video var, insaf, neresinde kimi dövüyorlar ben anlayamadım.

pekaziz said:
Orada hasta yakını isterse sinirden polise küfretsin, yumruk atsın; birinci görev hastayı hastaneye yetiştirmektir.

Yok öyle bir şey işte. Polisin görevi değil o, polis haberde denildiği gibi "Hakaret" iddiası üzerine oraya gönderildiyse zaten temkinli bir halde gitmiştir oraya, üstüne sen küfredip yumruk atarsan (Varsayımsal konuşuyorum bu konuda, polise direkt olarak bir saldırı yok bildiğim kadarıyla) gereğini yaparlar.

"Polis sinirine hakim olamamış" iddiasın girmiyorum, eğer öyle bir olay varsa Korax'ın da dediği gibi burnundan getirirler muhtemelen, savunacak adam çıkacağını da sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
o aciklamanin sakladiklarini okumak lazim bence..

aklimdan gecen sorulari bir nevi tasdikledi bu aciklama. olay soyle gozukuyor ki, bunlar aradilar ambulansi, ne olduysa gergin bir konusma gecti, tehtid ettiler. saglik gorevlileri de biz gitmeyiz, once polis gitsin diyerek polise haber verdiler, polis de adami tevkif etmeye calisti, adam direnince zorla kelepcelediler..

cok da mantikli oldu bak..
  • Yeni Oluştur...