Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Norvec polisinin hatasi türk kadini öldürdü.

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

Red said:
örneklere takılıosun.benimde sapık orneğime takıldın

asıl konudan uzaklaşmak için çımbızla laf alıosun

Örneklere takılmaktan ziyade, öyle bir örnek verebilen bir adama cevap vermenin anlamsızlığının altını çiziyorum.

Sen de örnek verdin, sonra "Geyiğine yazdım" dedin geçtim o konuyu, düzgün cevap verdim.

@idilik; hiçbir şeyden emin değilim. "Öyleyse böyle olması normal" "Böyleyse normali budur" şeklinde cevap veriyorum sürekli. "Dayak" konusunda parantez içine yazdığımı okumadın sanırım, nefs-i müdafaa bile olabilir, bilemiyoruz. Fakat polisi tahrik edip sözlü saldırıda bulunursan gözaltına alınırsın, karşı koyarsan da zor kullanmaları gerekir ki bu da ses olmadan kamera görüntüsüne baktığında dayak gibi görünebilir. Benim baştan beri karşı çıktığım fikir "Vah yabancı memlekette Türk ölmüş, kesin ecnebilerin suçu! Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur!" yaklaşımı.

@pekaziz; açık açık söyleyemediklerin içinde kaldığından hararet bastı sanırım seni, Tenekeadam'ı da alın da bir hava alıp gelin, açılırsınız.

@Nil; 7 kişinin 2 kişiye saldırdığı nerede yazıyor? Polisin ilkyardım eğitimi aldığını nereden biliyorsun? Hadi aldıklarını varsayalım, kalp krizine ne yapmasını bekliyorsun adamların? Muhtemelen olayı araştırması için gönderilmiş ekip için "adamlar sonradan da göz altina alinabilirdi, acelesi yoktu." demek ne kadar sığ bir düşüncedir?

Yani öyle bir anlatıyorsunuz ki olayı, sanki oraya giden 7 polis "Kalp krizi geçirmiş bir kadın varmış, alın bu iksiri içirin kendine gelecek" diye gönderilmiş, oraya gidip "Lan salla kadını, şunları bi dövelim" demiş de adamlara dalıp kadını da çıkarken boğazlamışlar.

Annenin bu şekilde öldüğünü düşünsen reröre, geçiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

pekaziz said:
Kadın, adam vs. ne yaparsa yapsın polisin birinci görevi ambulans yoksa alıp hastayı hastaneye götürmesidir. Ondan sonra ne halt edeceklerse ederler.

Amiri filan da değil, direk o polisler sorumlu kadının ölmesinden. İnsanların can ve malını korumakla yükümlüler,ötesi değil.

Nerede yazıyor bu bana bir kaynak gösterir misin?

Yolda ambülans var, polisi oraya bambaşka bir sebeple göndermişler, sen yoldaki ambülansı hiçe sayıp kadını polis arabasına atıp hastaneye götürmeye çalışacaksın.

Birincisi, oraya gönderilme amacını aşacaksın, ikincisi, sen o kadını götürürken yolda kadın ölse bunun sorumluluğu üzerine kalacak.

Tam Türk mantığı işte.

Seni Norveç polisine emanet etmek lazım :D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
7 kişinin 2 kişiye saldırdığı nerede yazıyor? Polisin ilkyardım eğitimi aldığını nereden biliyorsun? Hadi aldıklarını varsayalım, kalp krizine ne yapmasını bekliyorsun adamların?

7 kisi 2 kisiye saldirmiyor, 7 kisi gitmisler oraya o biliniyor.
avrupada bu tür mesleklerde ilk yardim egitimi almak sart, bundan da eminim. ehliyet almadan önce bile 10 saatlik ilk yardim kursuna gitmek ve bir kazaya karisildiginda ilk yardim yapmak zorunlu ise, polislerin yapmama zorunlulugu sacma olmaz mi?
onu gectim ilk yardim yapmalarindan bahsetmiyordum zaten, arabayla hastaneye yetistirilebilirdi.

said:
Muhtemelen olayı araştırması için gönderilmiş ekip için "adamlar sonradan da göz altina alinabilirdi, acelesi yoktu." demek ne kadar sığ bir düşüncedir?

olayi arastirilmasi icin gönderilen bi ekip yerine ambulans gönderilseydi ?
olayi arastirana kadar kadin ölmüs iste, hala ne diyorsun ?
kadin öldükten sonra hala ''adamlar sonradan da göz altina alinabilirdi, acelesi yoktu.'' düsüncesine sig diyebiliyorsan, insan caninin senin gözündeki önemini anlamis da oluyoruz ayni zamanda sevgili Emre.
arastirma yapmalarini insan sagligina tercih etmek asil sigliktir.

said:
Yani öyle bir anlatıyorsunuz ki olayı, sanki oraya giden 7 polis "Kalp krizi geçirmiş bir kadın varmış, alın bu iksiri içirin kendine gelecek" diye gönderilmiş, oraya gidip "Lan salla kadını, şunları bi dövelim" demiş de adamlara dalıp kadını da çıkarken boğazlamışlar.

Annenin bu şekilde öldüğünü düşünsen reröre, geçiniz.

pes.
sana söyliyecek laf bulamiyorum cidden.
bu kadar hikaye yazabilcek kabiliyetini, empati yapmaya harcasan, onun icin efor sarfetsen surda tartisiyor olmazdik.
Sosyal ağlarda paylaş

Fesupanallah, sonra cımbızla mesajdan bölüm almış oluyoruz.

vaniLLe said:

7 kisi gitmissin oraya degil mi? 7 kisi iki kisiye dalmak yerine, aralarindan bi kac tanesi bi de hastaya bakiverseydi kadin su anda yasiyor olabilirdi.

vaniLLe said:

Nil insanlar en azından tutarlı mesajlar yazıyorlar da vaktimi alıyorlar, bir mesajın bir mesajını tutmuyor, uzun uzun boşuna mesaj yazdırıyorsun bana.

vaniLLe said:
onu gectim ilk yardim yapmalarindan bahsetmiyordum zaten, arabayla hastaneye yetistirilebilirdi.

Polisin sorumluluğu değil bu. Ambülans yoldayken aklı başında bir polis memuru bunu yapmaz. Çünkü ambülans 2 dakika içerisinde oraya gelebilir ve kadın o şekilde kurtartılabilir. Öte yandan sen arabana alıp 10 dakikalık yolda hastaneye yetiştiricem diye kadının ölümünden sorumlu olabilirsin.

vaniLLe said:
olayi arastirilmasi icin gönderilen bi ekip yerine ambulans gönderilseydi ?
olayi arastirana kadar kadin ölmüs iste, hala ne diyorsun ?
kadin öldükten sonra hala ''adamlar sonradan da göz altina alinabilirdi, acelesi yoktu.'' düsüncesine sig diyebiliyorsan, insan caninin senin gözündeki önemini anlamis da oluyoruz ayni zamanda sevgili Emre.
arastirma yapmalarini insan sagligina tercih etmek asil sigliktir.

Selam! Müthiş yeni bir olayla karşınızdayım! Ambülans yollanmış zaten! Evet, gerçekten yollanmış! İnanması zor değil mi? Haydi heceleyelim; Am-bü-lans-Yol-lan-Mış! Ne kadar kolay değil mi? Ü'yü U'yla da değiştirebilirsin, zevkine kalmış.

Olay çıkmış orada, polisin görevi asayişi sağlamak. Okuduğum kadarıyla akrabalar polis arabasına falan vurmuşlar, polis de en doğal tepkiyi verip adamı gözaltına almış. Ölüm tehdidi vs. gibi şeyler de yazıyor da kesin bir şey yok o konuda. Sonuç olarak gözü dönmüş bir akraba topluluğu varken ortada kimse gidip de kadınla ilgilenmez.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
vaniLLe
7 kisi gitmissin oraya degil mi? 7 kisi iki kisiye dalmak yerine, aralarindan bi kac tanesi bi de hastaya bakiverseydi kadin su anda yasiyor olabilirdi.

vaniLLe

Nil insanlar en azından tutarlı mesajlar yazıyorlar da vaktimi alıyorlar, bir mesajın bir mesajını tutmuyor, uzun uzun boşuna mesaj yazdırıyorsun bana.

ulan
olay orda kimin kac kisiye daldigi degil. NE YAPTIKLARI.
o yüzden BASTAN SAVMA yazmis olabilirim evet, kabul.
orada sölenmek istenen, 7 polis gönderiliyse, yedisi birden ne yapiyordu ?
insan caninin agirlik bastigi su konuda, böle ufak detaylara takiliyorsan da cidden cimbizla laf cekiyosun sdf.

digerlerini de okumadim tartismaya gerek yok.
sen takil o düsünceyle, güzel bi bakis acisi.
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo said:

sacma olan polisin ambulansdan once gelmesi. karakol yakin bile olsa adam 7 kere aramis ustune birileri de polisi aramis ambulans hala yok ortada. bu arada ambulans ulasabilmis mi oraya.

Hah işte bak bu mantıklı bir mesaj.

Şimdi öncelikle, 3 kere aramışlar. Ambülansın bu kadar geç gelmesi asıl sorun bence. Polis 20 dakika içerisinde ulaşmış, sonra takviye kuvvet çağırmışlar arbede yaşanınca. Ambülansın gelmesi 40 dakikayı bulmuş, ortalık da karışık olduğundan hemen müdahale edememişler zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Ne olursa olsun polise rererö yapmamaları gerekirdi.

Saçmalama, tabii ki evden fırlayıp polis arabasına girişmek daha mantıklı böyle bir durumda.

vaniLLe said:

iyi ki ufak bi hatamizi gördün simdi 5 sayfa üzerine demagoji yapabilirsin, inaniyorum sana.

Mesaj atmaya devam etmen yeterli, benim çaba harcamama gerek kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

oha onu atlamisim ben.
iyi de oturma müsadesi verilmedigi zaman, sinir disi edilmiyor musun?
o hakka sahipler diye biliyorum ben.
ne davasi hala ?

Davan surerken seni sinirdisi etmezler, sonucu alana kadar ulke sinirlari icerisinde bekleme hakkin var. Almanya ile cok farkli, norvec isvec falan, buralar avrupa aslinda. Ben her almanyaya gelisimde, Turkiye'nin biraz daha modern bi versiyonuna gelmis gibi hissediyorum kendimi.

pekaziz said:
Kadın, adam vs. ne yaparsa yapsın polisin birinci görevi ambulans yoksa alıp hastayı hastaneye götürmesidir. Ondan sonra ne halt edeceklerse ederler.

Amiri filan da değil, direk o polisler sorumlu kadının ölmesinden. İnsanların can ve malını korumakla yükümlüler,ötesi değil.

Yanlis, iskandinav kulturune ve kurallarina hosgeldiniz, kural 1, kurallar neyse o yapilir, o anda hasta ölsede kimse arabaya karga tulumba atip hastaneye göturme gibi bi sorumlulugu ustune almaz. Adamin görevi zaten o degil, bu dedigin ancak turkiyede olur. Bi ulkenin kanun ve kurallarini bilmeden atip tutmanin hic anlami yok burada kim hakli kim haksiz. Avrupa birligi = butun kurallar ayni demek degil, ki zaten norvec avrupa birliginde bile degil.

Olayi okumadim, izlemedim, butun topic'i okudum.

Öncelikle polis ASLA ama ASLA sebepsiz yere siddet kullanmaz, kullanamaz. Sizi gereksiz yere itelese polisin hayatini kaydirirlar burda. Amma velakin, zorluk cikarirsaniz, atar yaparsaniz, polisin uyarisini dinlemeyip daha ustune giderseniz aninda yere yapistirirlar.Vuramazlar, ama kelepceleyip falan yere yatirirlar, buyurse olay alirlar iceri. Almanya gibi degil o konuda dedigim gibi, coplayiverirler almanyada, turkiye gibi.

Ayrica isvec norvecte kimseyi kolay kolay polis yapmazlar, her turlu psikolojik egitimi alir polis, ayrim-irkcilik yapamaz. Gecenlerde polisin birisi bi dogma buyume isvecli bi gence kara kafa dedi diye sorusturmalar acildi, millet ayaga kalkti.

Benim tahminim polis gittiginde aile kalp krizi mevzundan dolayi galeyana gelip atar yapti muhtemelen. Yoksa polis asla durduk yere karsilik vermez. Arkadasinda dedigi gibi zaten akrabalari falan arabaya vurmuslar, taskinlik cikarmislar, ki ozaman aninda mudahale etmisler rage gecirenlere. Belki adi gecen hastada ölmus olabilir hali hazirda, o yuzden aile rage'e girmiste olabilir polis geldiginde. Veyahut zaten gelmeyen ambulanstan dolayi aile mahalleyi birbirine katmis, komsular aramis ve polis oyuzdende gelmis olabilir. ve Eminimki ilk saldiran ailedir, yoksa polis ne olursa olsun asla durduk yere karsilik vermez, veremez, sabrini ciddi zorlamak lazim polisin(zorladim ordan biliyorum eheahe).

Polis veya ambulans yada santral burada göcmenmis falanmis ayirmaz, "yolladiklari ambulans yabanci bunlar diye gitmemistir" denirse cidden gulerim, en önemli sey insan hayatidir burda kim olursa ne olursa olsun, ayriyeten her vatandas esittir burada devlet icin, renginin irkinin önemi yok. Ha ama bi gece klubune gidersin yada bi is basvurusunda bulunursun ozaman belki secicilik yapabilirler, ona bisey diyemem.

Olaki kalp krizi geciren bi norvecli olsaydi, ambulans gelmeseydi, ailesi kalkipta polise saldirmazdi. Buda bi gercek. Burda öngordugumuzden cok daha farklida olabilir olay, tartismanin sonu gelmez, bizede bisey kazandirmaz, hadi iyi gecelerx.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

yetistirebilemezlerdi, yasak zira

'polisin gorevi degil, ister yapar ister yapmaz' degil olay: yasak

taksiciyle karsilastirmak anlamli degil bu bakimdan; cunku taksici birey, senden bendn farki yok, yakini arabasina atip hastaneye goturdu diye laf edilemeyecegi gibi taksiyl goturdu diye de edilemez. lakin polis memuru dedigin adam resmi gorevli, ve bunu yapmasi yasak, yassah

kaldi ki mantikli da degil zaten, cunku polis ambulansin ne zaman gelecegini bilemez. belki adamlar evden ciktiktan 2 dakika sonra ambulans ve icindeki saglik gorevlileri ulasacak olay yerine, boku bokuna yolda olecek kadin o polisin denyolugu yuzunden, ustune bir de isinden olacak polis -hos denyo oldugu icin haketmis oluyor o durumda

ortada ihmal oldugu acik polis ambulanstan 20 dakika once geldigine gore, ama bu polisin hatasi olacak birsey degil. iki ayri olay var benim anladigim kadariyla su ana kadar; ambulansin gec gelmesi + polisin sert mudahalesi. kadinin olumunu nasil polise bagladik onu anlamakta hakikaten zorlaniyorum ama
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

avrupada ne olaylar oluyor türklere karsi, cogunuzun haberi bile yok yani.
almanyada tvlerde bile göstermiyolar bu tip seyleri.
adlari sirf naziye cikmasin yine diye.
cidden avrupa yasanilcak yer falan degil.
cektigin muameleye degmez.

+1
ama türk dahil olmak üzere kimse umursamıyor türke yapılanı.. tam tersi tr'de norveçliye yapılsaydı "ahanda türk polisi! vurun, saldırın!" olacaktı..

türk olanı kötüleyin mafyasının standart ve artık feci baymış geyikleri bunlar..

polis eve ambulans çağıranı dövüyor ha.. e bravo..

şey olsaymış, şöle bişi olsaymış mesela daha komik olurmuş "rahatsızlanan ve apandisitten şüphelenilen felçli kadın için eve ambulans çağıran koca kafa travması ve bacaklarındaki kırıklar sebeiyle hastaneye kaldırıldı"

levent kırca parodisi gibi ama:

sağlık için ambulans çağırın, polis yollayalım siz de hastanızın yanında yatın. üstelik şimdi bir arayana 2dayak bedava. darptan ezilmeden, yamulmadan, kırılmadan bırakmıyoruz!

evropai hizmet bre!
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sopadan geciriyor nedemek lan, ne sopasi. Polis yumruk bile atamaz burda, dalmaya calisin polise, herif yumruklarini tekmelerini geri cevirir sana yumrukla falan karsilik veremez. Yere yatirip kelepceler enfazla polisin yapabilecegi budur burda.

Ayrica ben mesela almanyada hollandada polisin herturlu ibneligiyle karsilastim. Durduk yere pasaport sormalar, ust aramalar, gereksiz supheli dusmanca bakislar, surekli bi kacak muamelesi yapmalar falan, özellikle almanyada.

Ama isvecte daha bana ne 1 kere pasaport sordular ne bikere kimlik sordular, gecenin bi köru yolumu kaybettim herifler evime kadar arabayla biraktilar, polis budur buralarda. Siddet uygulayamaz, ki zaten 2-3 kisi gelmislerdir takviye gelmis deniyo. Ailenin rage gecirip saldirmasi olay, baska bisey degil, ve bu durumda da hakli degiller, cunku ne olursa olsun sen polise saldiramazsin, onu ambulans gelmedi diye sorumlu da tutamazsin. Evet hastalik, aileden birini o an kaybetmek cok kötu bisey, kimsenin basina gelmesini istemem, ama polisin sucu ne?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...