Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psikoloji okuyan arkadaşlara...

Nebuch

Öne çıkan mesajlar

dostlarım, sanırım kişilik çatışması denilen şeyi yaşıyorum. İstanbul da yaşıyorum ve tatil için Aksaray a geldim. Burada bir işte çalışıyorum. Çalıştığım işte gördüğüm muamele çok kötü ama sorun bu değil. Bildiğim ve sevdiğim herşeye karşı çıkan insanlar arasında yaklaşık günde 10-11 saat duruyorum ve etkilenmeye başlıyorum. Sonra kendime kızıyorum ve "Böyle biri değildim" diyorum. Bu insanlar doğulu kültürü ile büyümüş ve beni istemediğim bi adam haline getiriyorlar. Bilgili ve düşünen bir adamdım... Şimdi ise Ferdi Tayfur dinleyip, düşünmeden cevap veren bir adam olmaya başladım. Bundan nasıl kurtulurum? Çok stresli bir dönem geçiriyorum ve bunu engelleyemiyorum. Yardımcı olun lütfen....[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

çalıştığım yerde kitap okumam yasak ve konuşmazsam beni ustalar bir yere çekip "sorun ne gülüm, gel sen Ferdi dinle." gibi laflar söylüyorlar.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

Ferdi Tayfur dinlemeyip düşünerek hareket etmeni tavsiye ediyorum sana..
Başkalarından ( ki bu baskalarını sevmiyormussun bak kendin sölüyosun) etkilenmeni gerektiricek bir ortam varsa mümkün oldugu kadar o ortamdan elini ayagını cekmeye calış yani muhabetlere girme. ne bilim kendi tarzına dön..[signature][hline]BonePART, 05 Temmuz 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
kraldan cok kralcı olmayın bi insan bişi sorduysa yardımcı olun search t hede hodoo diye baırmayın sozluk deil burası forum,insannar konusmak icin acc alıyo..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 18 Temmuz 2004 14:54 tarihinde demiş ki:
"sorun ne gülüm, gel sen Ferdi dinle." gibi laflar söylüyorlar.
ya iş yapıom ondan konuşamam de ne ferdisi gidin ben çalışıom falan de :)

abi kitaplara evinde oku akşam üstü[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Bense Ötesinde Bir Av Yaparım .
Grandmaster zgrw
[Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 18 Temmuz 2004 15:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

nebuch sen bizimle dalga mı geçiyosun ? yoksa cidden öyle bi yerde çalışıyo musun ?

eger çalışıyosan valla diyebilecegim tek şey başına gelecek herşeyi hakediyosun[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 05 Haziran 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
ustumu basimi yirta yirta sokaklarda kosturmaya basliycam simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ferdi dinleyip antin kuntin adamlarla birlikte olmakla karakterde degisikligin ne alaksi var ? senin karakterin gene her zaman bildigin karakterdir eminim ama muhabbet edecek kendi capinda bir adam bulamamissin sanirim oralarda , isinden de memnun degilsin gibi geldi bana . seninkisi olsa olsa can sIkIntIsIdIr . belki biraz depresyon . korkma insan oyle kolay kolay degismez .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

dalga geçmiyorum tamam mı? burada neler yaşadığımı en yakın dostlarım bile anlamıyor. Popeye yapıcı konuşmaların gözümü dolduruyor (gerçekten dolduruyor.) Sadece Psikoloji okumuş ve okuyanlar yanıtlarsa sevinirim. Topic Başlığında okluyanlar dedim çünkü sanırım okumuşlara bu soruyu para vermeden sormam ağırıma gitti.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

ya koyunu güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.ortamda kendi kişiliğini onlara benimset ''ben buyum'' de fazla samimi olma.(mümkün olduğu kadar)dialoga girme.işten ayrıl diyebilirim ama durumunu bilmiorum.benimde başıma geldi bi süre uzaklaş hayal dünyan da takıl.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 18 Temmuz 2004 15:06 tarihinde demiş ki:
isinden de memnun degilsin gibi geldi bana . seninkisi olsa olsa can sIkIntIsIdIr . belki biraz depresyon . korkma insan oyle kolay kolay degismez .

çalıştıgı yer hakkında[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 05 Haziran 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
ustumu basimi yirta yirta sokaklarda kosturmaya basliycam simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

haftalık 5 milyon
bir ayda 4 hafta var
5 * 4 = 20 milyon
lan bu ne
günde 10 saat
30 * 10 = 300
pazarları sayma hadi 300 - 40 = 260
260 saat calısıp 20 milyon mu alıyosun
cok sinirlendim lan şimdi ben
ne biçim yer orası basıcam gidip[signature][hline]BonePART, 05 Temmuz 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
kraldan cok kralcı olmayın bi insan bişi sorduysa yardımcı olun search t hede hodoo diye baırmayın sozluk deil burası forum,insannar konusmak icin acc alıyo..
Sosyal ağlarda paylaş

sorun aslında onlar değil ben. yeniliklere açık bi insan sayılmam ama burada nedense değişimeye başladım. Galiba kişiliksiz bir adamım neyi görsem etkileniyorum. Bir kaç gündür stresten, yüzyüze kimseyle konuşamıyorum. Yoksa bağırıyorum çağırıyorum elimde olmadan.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

çalıştığım yerin ortamını konuşmuştuk. Yardım etmenizi beklediğim yerde beni ezmiştiniz. Sorun o değil. tekrar söylüyorum:
Sorun psikolojim.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

insan yaşadığı veya bulunduğu ortamdan etkilenmeye gayet müsaittir ve etkilenmeyen insan yoktur, kabuğuna çekilip sosyal bağlarını koparmadığı sürece.
başkaları bence seni özellikle değiştirmek istemiyor, sen onlara ayak uydurmaya çalışıyorsun, eğer ömür boyu orada çalışacaksan ortama ayak uydurman daha mantıklı.
kendine şu soruyu sor.
ben nasıl birisi olmak istiyorum? nasıl bir sosyal çevrede hangi statüde bulunmak istiyorum?
işte ardından amaçlarını falan da bulman lazım eğer şu anda çalıştığın iş senin değerlerinle uyuşmuyorsa o zaman bırak.
başka bir topicte bırakamam annem üzülür diyorsun, ama bak sen mutlu değilsin.
şöyle düşün: annen şu anda orada çalıştığın için mutlu, ama sen günden güne istemediğin bir şey oluyorsun, eninde sonunda bu annenle veya başkalarıyla olan ilişkilerine ciddi anlamda yansıyacak, ve o zaman annen belki daha da üzülecek.
annen ile açık açık konuş bu durumu zaten para vs açısından gayet yetersiz bir iş.
kendi isteklerini söyle hayallerini olmak istediğini söyle.
olmak istediğin gibi olmaya çalışmazsan, bunun için çabalamaz isen hayat seni oradan oraya sürükler, kişiliğin daldan dala konar.

ve son bir şey daha, sen asla başkaları için yaşamıyorsun her zaman kendi isteklerin mantık çerçevesindeyse öncelikli gelmek zorunda. yoksa hayat, senin hayatın olmaz, keyif alamazsın, mutlu olamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

herhangi bir hastaneye gidip gerekli bölümdeki doktorlarla görüş hemen. eziyosunuz diyosun, o konuda herkes senin iyiliğin için, sana acıdıkları için yardım etmeye çalışmışlar, sen bu boyuttaki büyük bir problemini gelip buraya yazıyorsan sende sağlam bir sorun var demek, git görün muayene ol aklı yerinde olan bir insan orada o şartlar altında çalışmaz, buradanda problemini çözecek bir söz kelime bekleme.
Sosyal ağlarda paylaş

işte son paragraf o can alıcı nokta.... Ben başkaları için yaşamıyorum. Bunu kendime bir türlü kabul ettiremiyorum Thore. Eğer kabul ettirseydim, şimdi annemle kavga etmiş ve ben de işten çıkmış olurdum. sadece bu yaz bu işte çaışıcam. Kendime dediğin gibi soruyorum. "Ne istiyorum." diye. Sanırım cevap yine başa döndürüyor beni... "Kabul edilmek istiyorum." diyor içim. Bu da kısır döngüye sokuyor beni ama bunların asıl önemli noktalr olduğunu sen öğrettin şimdi. Bunlar üstünde yoğunlaşacağım.

son olarak: Beklediğim yardım buydu. Sağol.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".
Sosyal ağlarda paylaş

mukus benim aklım yerinde. Tekrar belirteyim. Sorun Çalıştığım yer değil. buraya yazıyorum çünkü kendim gibi insanlarla konuşmak için sadece burası var. Aksaray ne yazık ki İstanbul kültründen çok uzak.[signature][hline]Sizin sayenizde Bay Anderson, ben hayatın anlamını bulmuş bulunuyorum. Hayatın anlamı "sona ermektir".

[Bu mesaj Nebuch tarafından 18 Temmuz 2004 16:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya da çok zorundaysan, bunu bir oyun haline dönüştür.
yani ne bileyim bunu kendini geliştirecek bir fırsat olarak görebilirsin.
farklı bir kültür farklı değerler, bu değerleri anlamaya çalışabilirsin, hayata onların gözünden bakmayı öğrenebilirsin.
tabii bunları yaparken kendi değerlerini de bilmen gerekiyor.
kendi değerlerinden emin değilsen de onların değerlerini hemen alıp içine sindirmek yanlış.
seni kabullenmiyorlarsa kendi fikrini söylemek zorunda değilsin.
tabii bunlar durum çok vahim ise kendini kıyısından köşesinden kurtarmak için.
yoksa diğer mesajımda dediğim gibi ayrıl, yani para sorunsa gel ben vereyim her hafta 5 milyon.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...