Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tr'nin üniversiteleri sıralaması

yav

Öne çıkan mesajlar

beklenen bir sıra herkesin ilk altıya koyacağı üniversite ilk altıda zaten (gebze yüksek teknoloji garip gelebilir ama arkadaşınız varsa ordaki araştırmaların iyi olduğunu görmüş olabilirsiniz). sadece sıraları kişiden kişiye değişir. bilkentlilerin okul fanatikliğinden dolayı bu listeyi yakmasını bekleyebiliriz. Onun dışında bölümden bölüme de değişir tabi. Boğaziçinde fizik (hatta boğaziçit teorik fizik diye daraltabilirim) ilk 3ten aşağı düşmemeli bence. başka hangi fizik bölümünde "lie algebra and differential equations", "group theory", "geometric apparoach to mechanics", "field theory" gibi dersler açılıyor :p aynısı bilgi matematik için de geçerli. bunlar dikkate alınmayınca vasat bir liste oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

yav said:

"nutella yerim" said:

yav said:

valla kusra bakma çok hakettin :P

iyi de ogrenci sayısının dogrudan puanla alakası yok mu,30 kontenjan acan ortalama bir bolum dusuk puanlı olmaz zaten

doğru diyosun, gsü'nün o yüzden çok yüksek öss puanları ama bunun bu konuyla ne ilgisi var ki şimdi. hiç anlamadım valla:D

kriterler arasında ogretim uyesi basına dusen ogrenci kon.

hee pardon yanlış anlamışım,
amma velakin bir üniversitede az öğrenci fazla öğ.görevlisi varsa bu otomatikman üni'nin kalitesini yükseltir ki zaten?
9 tane kriterden 1 tanesi olmaya hakkı olan bir durum bu neticede direkt kalitesini gösterir demiyorum bak
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

"nutella yerim" said:

yav said:

"nutella yerim" said:

yav said:

valla kusra bakma çok hakettin :P

iyi de ogrenci sayısının dogrudan puanla alakası yok mu,30 kontenjan acan ortalama bir bolum dusuk puanlı olmaz zaten

doğru diyosun, gsü'nün o yüzden çok yüksek öss puanları ama bunun bu konuyla ne ilgisi var ki şimdi. hiç anlamadım valla:D

kriterler arasında ogretim uyesi basına dusen ogrenci kon.

hee pardon yanlış anlamışım,
amma velakin bir üniversitede az öğrenci fazla öğ.görevlisi varsa bu otomatikman üni'nin kalitesini yükseltir ki zaten?
9 tane kriterden 1 tanesi olmaya hakkı olan bir durum bu neticede direkt kalitesini gösterir demiyorum bak

elbet yukseltir de kazın ayagı tam olarak öyle degil
örnegin itü de kac tane prof var kaçı derse giriyor,derslere hep asistanlar giriyor,gorusmek istesen 15 gun sonraya randevu verenler var,kagıt uzerindeki rakamlar gerci yansıtmaz
Sosyal ağlarda paylaş

bir de o var. acaba dergilerin "ağırlığını" dikkate almışlar mı?
"physics letters" gibi bir dergiye göndereceğin bir makaleyi 10 bölüp türk fizik dergilerinde 10 makale halinde yayınlayabilirsin. ya da üstüne para versen "physics letters"a kabul ettiremeyeceğin makalelerle burda profesör olabilirsin gibi bir çok kombinatorik problem mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

agzımı bozacam

ya soyle zikzok seyleri kriter alacagına akademisyenlerin / ögretim arastırma gorevlilerinin yayınladıgı makale sayısı,ogrencilerin katıldıgı/basarılı oldugu/odul aldıgı proje sayısı ne bileyim bu gibi konuları kıstas alsa,yok oss puanı yok hede yok hödö,su adamı acıp okuyanlar var bir de

öss puanlarını baz almak nedir ya? Tamamen katılıyorum Nutella'ya olması gereken nerde bunların baz aldıkları nerde...
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

beklenen bir sıra herkesin ilk altıya koyacağı üniversite ilk altıda zaten (gebze yüksek teknoloji garip gelebilir ama arkadaşınız varsa ordaki araştırmaların iyi olduğunu görmüş olabilirsiniz). .

Gebze yüksek teknoloji ne ? Bunu bilmiyordum, gecenlerde siemens gebzede araştırma merkezi açtı demek buda etken faktörmüş?
Sosyal ağlarda paylaş

araştırma üniversitesi. eğitim kalitesi biraz düşük sanırım o yüzden (yani oraya giden hocalar genelde eeh ne uğraşacağım öğrencilerle araştırma yapayım diye gidiyor olabilir belki) ama deneysel alanlarda ciddi projeler alan bir okul. amma velakin matematik gibi bölümleri de var.
Sosyal ağlarda paylaş

talep neden bir bölümün ismi genetik olunca artıyor, bu insanlar ne düşünerek giriyor, girmeden önce bölümün hocalarına bakıp hocaların hiç birinin genetikçi olmadığını görmüyor mu? gibi cevapsız sorular var tabi ama sığ sularda dolaşacaksak sorun yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...