Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 beklenen bir sıra herkesin ilk altıya koyacağı üniversite ilk altıda zaten (gebze yüksek teknoloji garip gelebilir ama arkadaşınız varsa ordaki araştırmaların iyi olduğunu görmüş olabilirsiniz). sadece sıraları kişiden kişiye değişir. bilkentlilerin okul fanatikliğinden dolayı bu listeyi yakmasını bekleyebiliriz. Onun dışında bölümden bölüme de değişir tabi. Boğaziçinde fizik (hatta boğaziçit teorik fizik diye daraltabilirim) ilk 3ten aşağı düşmemeli bence. başka hangi fizik bölümünde "lie algebra and differential equations", "group theory", "geometric apparoach to mechanics", "field theory" gibi dersler açılıyor :p aynısı bilgi matematik için de geçerli. bunlar dikkate alınmayınca vasat bir liste oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 3. olmuşuz iyi sdfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 eheheh arkadaslar birbirimizi kandırmayalım tr de hemen hemen tüm üniler birbirinin kopyası batıdaki gibi her üni ye özgün oturmuş bir kültür/üni gelenegi gibi durumlar pek yok p.s. abbas guclu saglam trolluk yapmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 yeri cok guzel. hep kıskandım bogazicini. ama yine de deniz manzaralı okumayı basardım istanbul'da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 bfsdafsdcasdfa gağassaray doğuşa geçilmiş, okulu bırakıyorum ben bu ne rezalet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 "nutella yerim" said: yav said: "nutella yerim" said: yav said: valla kusra bakma çok hakettin :P iyi de ogrenci sayısının dogrudan puanla alakası yok mu,30 kontenjan acan ortalama bir bolum dusuk puanlı olmaz zaten doğru diyosun, gsü'nün o yüzden çok yüksek öss puanları ama bunun bu konuyla ne ilgisi var ki şimdi. hiç anlamadım valla:D kriterler arasında ogretim uyesi basına dusen ogrenci kon. hee pardon yanlış anlamışım, amma velakin bir üniversitede az öğrenci fazla öğ.görevlisi varsa bu otomatikman üni'nin kalitesini yükseltir ki zaten? 9 tane kriterden 1 tanesi olmaya hakkı olan bir durum bu neticede direkt kalitesini gösterir demiyorum bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 evet,boğaziçin kampüsü çok güzel gerçekten, bir seminer için gelmiştim pr ile ilgili. çokzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 yav said: "nutella yerim" said: yav said: "nutella yerim" said: yav said: valla kusra bakma çok hakettin :P iyi de ogrenci sayısının dogrudan puanla alakası yok mu,30 kontenjan acan ortalama bir bolum dusuk puanlı olmaz zaten doğru diyosun, gsü'nün o yüzden çok yüksek öss puanları ama bunun bu konuyla ne ilgisi var ki şimdi. hiç anlamadım valla:D kriterler arasında ogretim uyesi basına dusen ogrenci kon. hee pardon yanlış anlamışım, amma velakin bir üniversitede az öğrenci fazla öğ.görevlisi varsa bu otomatikman üni'nin kalitesini yükseltir ki zaten? 9 tane kriterden 1 tanesi olmaya hakkı olan bir durum bu neticede direkt kalitesini gösterir demiyorum bak elbet yukseltir de kazın ayagı tam olarak öyle degil örnegin itü de kac tane prof var kaçı derse giriyor,derslere hep asistanlar giriyor,gorusmek istesen 15 gun sonraya randevu verenler var,kagıt uzerindeki rakamlar gerci yansıtmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 öyle zaten canım. liste budur oturun yerinize demedik biz de zaten :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 1, 3, 5 ve 7. maddeleri çıkartıp tekrar yapsınlar listeyi, o zamanki halyile tartışılabilir bir liste olabilir belki. ayrıca, bu liste zaten araştırma/yayın listesi. öğretim kalitesini ölçmüyor yani. ölçmeye çalışmıyor en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 eğer topluca bir üniversite icin sıralama yapılacaksa en basında üniversite-ogrenci iliskisi-kampus ele alınmalı,ayrıca oss icin konusmak gerekirse iyi universite yoktur universitenin piyasada mezunlarının iyi tanındıgı bolumu/fakultesi vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 bir de o var. acaba dergilerin "ağırlığını" dikkate almışlar mı? "physics letters" gibi bir dergiye göndereceğin bir makaleyi 10 bölüp türk fizik dergilerinde 10 makale halinde yayınlayabilirsin. ya da üstüne para versen "physics letters"a kabul ettiremeyeceğin makalelerle burda profesör olabilirsin gibi bir çok kombinatorik problem mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 "nutella yerim" said: agzımı bozacam ya soyle zikzok seyleri kriter alacagına akademisyenlerin / ögretim arastırma gorevlilerinin yayınladıgı makale sayısı,ogrencilerin katıldıgı/basarılı oldugu/odul aldıgı proje sayısı ne bileyim bu gibi konuları kıstas alsa,yok oss puanı yok hede yok hödö,su adamı acıp okuyanlar var bir de öss puanlarını baz almak nedir ya? Tamamen katılıyorum Nutella'ya olması gereken nerde bunların baz aldıkları nerde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 öss puanı nasıl şekilleniyor o bir muamma. biyoloji bölümünün adını genetik yapıyorlar puanı 10 puan artıyor. genetik bölümünün ismini biyoloji koyuyorlar yanlışlıkla puanları 10 puan düşüyor falan (türkiyede olan olaylar bunlar). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 bence onun en buyuk etkisi üniversitenin bulundugu sehir,sonra da kampusu tabiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 uni puanı nası sekilleniyor kafanız basmıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 cık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 yildiz 11 ken istanbul uni 3 uncuyse afedersin gotumu yesin bu liste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Ardeth said: beklenen bir sıra herkesin ilk altıya koyacağı üniversite ilk altıda zaten (gebze yüksek teknoloji garip gelebilir ama arkadaşınız varsa ordaki araştırmaların iyi olduğunu görmüş olabilirsiniz). . Gebze yüksek teknoloji ne ? Bunu bilmiyordum, gecenlerde siemens gebzede araştırma merkezi açtı demek buda etken faktörmüş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 araştırma üniversitesi. eğitim kalitesi biraz düşük sanırım o yüzden (yani oraya giden hocalar genelde eeh ne uğraşacağım öğrencilerle araştırma yapayım diye gidiyor olabilir belki) ama deneysel alanlarda ciddi projeler alan bir okul. amma velakin matematik gibi bölümleri de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Ardeth said: cık talep coksa puan artıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 gebze mühendislik acısından mukemmel bir okul,azcık arastırma yapıp gorebilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 talep neden bir bölümün ismi genetik olunca artıyor, bu insanlar ne düşünerek giriyor, girmeden önce bölümün hocalarına bakıp hocaların hiç birinin genetikçi olmadığını görmüyor mu? gibi cevapsız sorular var tabi ama sığ sularda dolaşacaksak sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Fistan said: Ardeth said: cık talep coksa puan artıyor? yok oyle bir sey,secen insanların puanı yuksekse puanı yuksek oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 BonePART said: yildiz 11 ken istanbul uni 3 uncuyse afedersin gotumu yesin bu liste o tıp fakültesi olanlar arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar