Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi beslemek...


Eryres

Öne çıkan mesajlar

Bir süredir devam eden böyle bir isteğim mevcut. Birader ile birlikte russian blue cinsi kedilerin fotoğraflarına baktık ve çok sevdik. Rengi ve bakışları çok hoş. İsim bile düşündük ama bazı takıldığımız noktalar var.
Öncelikle bize getireceği ekonomik zorluklar nedir? Az çok araştırdım. Kum ayda 10 lira, mama 15 lira, aşı kist ve kuduz yeterli dediler ama parazit aşılarıda varmış sanırım. Nedir durum?
Tuvaletini kumuna yapıyor kediler, bu konuda zorluk yaşar mıyız? Kum kokar mı? Balkonda mı tutmak gerekir?
Biraderde Alerjik rinit(sigara) rahatsızlığı mevcut, gerçi doktorunada soracağız ama bilen ve besleyen arkadaşlar var mı acaba? Buna bağlı olarak tüy dökülmesini konusunda merak ediyorum üstte belirttiğim cins kedilerin...
Kedileri satın mı almak gerekir? Bazı sitelerde bakacak kişi aranıyor deniliyor, onlarla mı ilgilenmek gerekir? Bana onlar yada sokak kedileri(yavruları) daha mantıklı geliyor.

Küçük dostumuzu sabırsızlıkla evde görmek istiyoruz. Hatta bu bölümdeki yaramazlık hikayelerini okurken gözlerimiz doldu nasıl sevimli şirin şeyler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle burayı öneriyorum :=)
http://forum.paticik.com/read.php?22,4009919

daha sonra, http://www.kedilerimiz.com ve http://www.kedigen.com/
bu sitelerde biraz vakit geçirin :)

maddi olarak hiç belli olmuyor, 3ayda bir yapmanız gereken ense damlası var mesela 50-60 TL olması lazım stronghold marka, sonra inş olmaz ama en ufak bir hastalıkta bile vetler sömürüyor :)

misal bizimki genelde hill's marka mama yiyor 2kglık paket 40TL fln :) günde 75-80 gram yiyor 9 aylık kedi :F

kesinlikle sokak kedisi alın, nette çok fazla ilan var ücretsiz veren, wc alışkanlığı olan kedi alırsanız kumda hiç sorun olmaz + sokak kedisi alırsanız cins kedilere göre daha dayanıklı olurlar.

kum kokar vallah, fazladan bir kilerimsi odanız varsa ya da evde 2 wc varsa, kedi kumunu oraya koyabilirsiniz
kediyi çocuk gibi düşünecekseniz alın, onun sağlığı ve ihtiyaçları önemli olacak.
hayatınızı belki 8-10 seneliğine ona göre ayarlamanız gerekecek.
tatile çıkarken kediyi düşüneceksiniz, eve bir şeyler alırken onu düşüneceksiniz vs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:


misal bizimki genelde hill's marka mama yiyor 2kglık paket 40TL fln :) günde 75-80 gram yiyor 9 aylık kedi :F



Abi sizin kedi çoğumuzdan lüks takiliyormuş valla. Kilosu 20lira olan bir yiyecekle beslenmek güzel olsa gerek =)

Ama tabiki de bu kedinin alişkanliğina bakiyor. Eski kedilerimin hiçbiri mama ayırt etmezdi genellikle ben ne yersem onlar da ondan yerdi. Ama bu aralar pek yemek yapamadığımdan kuru mamaya alıştılar. Benim petshoptan aldığım mamanın kilosu 5lira ve acaip iştahlı yiyorlar şimdilik bakalim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Manve_13 said:

Burax said:


misal bizimki genelde hill's marka mama yiyor 2kglık paket 40TL fln :) günde 75-80 gram yiyor 9 aylık kedi :F



Benim petshoptan aldığım mamanın kilosu 5lira ve acaip iştahlı yiyorlar şimdilik bakalim


o 5 liralık mamalar yüzünden kediciklerimizde böbrek taşı ve idrar yolu hastalıkları oluyor ve ömürleri kısalıyor, profesyonel mamalarda bir kedinin sağlığı için gerekli olan her şey var, ben de royal canin kullanıyorum 2 kilosu 40 lira ama 1 ay boyunca yiyor, yani günde 1 tl kedinin yemeği için de ayırıver ne olacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

tuvalet konusunda erkek kediler isyankar olabiliyor . misal yatağına pisleyip 'burası benim mekanım ' diyebilir ama dişilerde öyle bir problem yok.


bi de sadece tuvalet meselesi değil, genelde erkek kediler "bi dişi beni bulsun noluuur" ya da "burası benim mekanım başka erkek yanaşmasın" mesajını vermek için evin her yerine koku bırakırlar (sperm pıslatarak) ve bu koku silmekle çıkmaz bi türlü.

Erkek kedi besleyeceksen mutlaka ergenliğe girer girmez kısırlaştırman lazım yoksa ev kokmaya başlar, sen yakınında olduğun için sürekli bi süre sonra alışırsın ama eve gelen arkadasların "nan ne kokuyo burda" diye sorarlar.

ben dişi kedi alınmasını tavsiye ederim. kısırlık ameliyatları daha zor evet ama benimki 6 yaşında benhala kısırlaştırmadım, hiç de sıkıntısını görmedim. Dişiler çok daha iyi huylu olabiliyor ve kesinlikle daha temizler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...