Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Matrislerle ilgili bi projem var.İşte işlemler yapıyor falan gui üzerinden olaylar gelişiyor. Yalnız guıde adamın girdiği matrisleri kullanıcıya göstermem lazım tabi. TextArea içine setText yapmam içinde benim tüm bu matrisi alıp string olarak donduren methodu yazmam lazım. Bilemedim nasıl olcak bu işler. Adam kafasına göre matrix size'ı girebilir tabi. O yüzden işler karışıyor. Ha bi show metodu var ama void method. direk konsola yazıverıyor netbeanste, oda pek işime yaramıyor haliyle. Ha guide o konsolu gösterebileceğim birşey varsa oda güzel olur. Benim kafam pek basmadı. Değerli bilgilerinizi esirgemeyiniz efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Matris için nasıl bir veri yapısı kullandığını bilmeden cevap vermem zor ama bahsettiğin show metodunu inceleyerek nasıl yapacağını bulabilmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 matris yapısı 2d array. yok öle bir muabbeti. show metodu 2 tane for dondurerek arrayın içini geziyor. public void show() { for (int i = 0; i < ROW; i++) { for (int j = 0; j < COL; j++) System.out.printf("%9.4f ", DATA[i][j]); System.out.println(); } System.out.println(); } show kodu bu. hala kafam basmıyor return nasıl alıcak tüm 2d matrisi. a b c d e f g h ı diye nasıl gosterıcek onu bılemedım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Ekrana bastirmak yerine ayni formatta bir degiskene ekleyeceksin iste surekli. a,b,c'yi ekledin, n ekleyeceksin, d,e,f'yi ekleyip devam edeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Hep sonuncuyu döndürüyor o şekilde eklemem gereken değişken forun içinde oldugu için sanırsam . yada ben yanlış anlamış olabilirim. forun içine returnü koyabılsek append ederek yapabilirim aslında ama öle birşey olmaz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 String ohm = ""; for(int i=0; i<ROW; i++) { for(int j=0; j<COL; j++) { ohm = ohm + ahmet[i][j]+" "; } ohm = ohm + "n"; } return ohm; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 ohm = ohm + ahmet[j]+" "; burda j nin yanında i de var ama çıkmıyo o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 galiba oldu fakat 1,0000002,0000003,0000004,000000 konsolda bu outputu veriyor bunu hallederim bi şekilde nlerde bi sorun var heralde. birde jTextArea1.setText(matrices.get(0).toString(m1)); text areayı bu şekilde o methodla m1 matrisini yolladıgımda jTextAra1 de java.io.PrintStream@xxxx tarzı bişey görüyorum her bir değer için. bu sorun nerden kaynaklanıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Sen orda aslında objeyi yazdırıyosun sanırım, objenin değerini alman lazım halbuki. Tam kodu koysan daha rahat anlaşılır. Virgüllü çıkmasının sebebi de muhtemelen arrayi double veya float olarak tanımlayıp içindeki sayıları int'e cast etmemen, tam hatırlamasamda Integer.Parse(x) diye kullanılıyodu sanırım. Aldığın sayıyı böyle bi integer'a cast edersen virgül sorunuda kalkar ortadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 System.out yerine ByteArrayOutputStream ve PrintStream kullanırsan aynen System.out kullanır gibi gibi yapabilirsin işlemlerini. Şöyle dene (compile etmedim hata olabilir): ByteArrayOutputStream baos = new ByteArrayOutputStream(); PrintStream ps = new PrintStream(baos); for (int i = 0; i < ROW; i++) { for (int j = 0; j < COL; j++) ps.printf("%9.4f ", DATA[j]); ps.println(); } ps.println(); return baos.toString("UTF8"); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 virgül sorunu dediğin gibi double dan kaynaklanıyor onu dediğin gibi parse int le halledicem. Orda obje gösteriyor olabilirde ortada hiç döndürülen bir obje yok setText diyip matrices arrayının içindeki m1 matrisini toString ederken. dolaylı yoldan bi yerden nerden matris buluyor çözemedim. şu anki durumu gösteriyim kodları. public String toString(Matrix m){ String ohm = ""; for(int i=0; i<ROW; i++) { for(int j=0; j<COL; j++) { ohm = ohm + System.out.printf("%f",m.DATA[i][j])+" "; } ohm = ohm + "n"; } return ohm; ------------------- jTextArea1.setText(matrices.get(0).toString(m1));// guideki text areaya yazdırdıgım yer. m1 matris, to String kodu yukardaki kod. matrices da matrisleri koydugum arraylist. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 @mirage bide onu deniyim şimdi. illegal format conversion hatası aldım bu seferde. nerde bi bakınayım. PrintStream le bi alakası olabilirmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Bu arada sorununla doğrudan ilgisi yok ama toString metodunu tanımlayış şeklin ve tanımladığın yer nesne yönelimi açısından pek hoş değil. Madem Matrix isminde bir class'ın var. toString metodunu o class'ın içinde override etmek tercih edilen yoldur. class Matrix { @Override public String toString() { ... } } şeklinde tanımlarsın metodu. Sonra bir matrix nesnesini String'e çevirmek istediğinde m1.toString() yaparsın olur biter. Format conversion hatasını nerde alıyorsun bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 toString methodum Matrix classının içinde. Dediğin gibi ordan override ediyor. IllegalFormatConversion hatasınıda matrisi senın dediğin yolla gösterirken alıyorum sanırım. o methodu çağırdıgımda veriyor. methodun ayrıntısına bakamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2010 private static String getMatrixString (Matrix m) { String value=""; for(int k=0; k for(int i=0; i value = value + m[k][ i ]; if (i != m.Columns.Count-1) value = value + " "; } value = value + System.getProperty("line.separator"); } return value; } someText.setText(getMatrixString(matrices[0])); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 yardımlarınız için soalun ama o Print stream io sorununu çözemedim. JTable da göstererek çözdüm gibi bişi sayılır. pek güzel olmadı ama idare eder. Ayrıca elinizde Matrisi inverse eden kod varsa çok makbule geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar