Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgi ve çıkar

Choericoe

Öne çıkan mesajlar

sesu said:

Dworgian said:

ben anladımmı bilmiorum ama bütün duyguların temelinde bireyin kendi mutluluğu (çıkarı) yok mudur.

mesela ben kız arkadaşımı seviorum, ona aldığım hediye onu mutlu edio ama ben aslında o mutlu oluo diye değil, onun gözünde o mutluluğu görmek beni mutlu edio die alıorum. gibi

Yani şimdi bir örnek verirdim de banlanırım herhalde sdf.

öm?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

ben anladımmı bilmiorum ama bütün duyguların temelinde bireyin kendi mutluluğu (çıkarı) yok mudur.

mesela ben kız arkadaşımı seviorum, ona aldığım hediye onu mutlu edio ama ben aslında o mutlu oluo diye değil, onun gözünde o mutluluğu görmek beni mutlu edio die alıorum. gibi

onu mutlu etmeyi görebilmek ve bunun sana mutluluk verme sebebi zaten; haha kucuk insancık bak sana etki edip nası da sevindirdim seni, nası üstünüm ki sana etki edebiliyorum, üstüne bide gelip beni okşuyosun falan bunun karşılığında. felan
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:

Dworgian said:

onu mutlu etmeyi görebilmek ve bunun sana mutluluk verme sebebi zaten; haha kucuk insancık bak sana etki edip nası da sevindirdim seni, nası üstünüm ki sana etki edebiliyorum, üstüne bide gelip beni okşuyosun falan bunun karşılığında. felan

küçük insncık mı?yuh ne alaka

@sesu: yuh asdjadsalkjdlas lol
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Sintisyzer said:

Dworgian said:

küçük insncık mı?yuh ne alaka

@sesu: yuh asdjadsalkjdlas lol

kendi mutlulugun esasken baskaları tabiki senden kucuk olucak yani
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Bana çok abartılı geliyor bir insanla görüşmek, eğlenebilmek, sevişmek istemek gibi şeylerin çıkar ile bağdaşlaştırılması. Tamamen çıkarsız da diyemem tabii ki ama mesela ben şu an gidip adamın tekiyle de görüşebilirim, sevişebilirim.
Karşınızdaki kız sizi cinsellik,düşünce ve eğlence yönlerinden tatmin edebiliyorsa onunla birlikte oluyorsunuz. Bahsettiğin adamda bu yönlerini doyurabilirse gidip onlada sevişebilirdin,senin için birini "the one" yapan nedir ki? Sevdiğin kişiden cinsiyeti çıkartalım,yada düşüncelerini çıkartalım halen severmisin onu?

nileppezdel said:

Mutluluğu çıkar olarak görürseniz zaten duygu diye bişey kalmaz. Her şey çıkara bağlıdır.
Sen birinle evlendikten 3 sene sonra ona halen aşık olduğun için mi birlikte olucaksın?Ayrıca mutluluk tanımlaman nedir,birinle öylesine birliktesin diye mi mutlu oluyorsun yoksa biri sana cinsellik gibi açlıklarını gidermekte yardımcı olduğu için mi veya yalnızlığını gidermeni sağladığından dolayı mı serotonin sağlıyorsun?

Mum_Chamber said:

baskasini karsiliksiz mutlu etmeyi de cikarciliga bagladiniz ya, hepiniz hayattan banlanin e mi..

Bahsettiğim olay tam olarak bu..Her yazıda,analizde anlatılır,insanlar şöyle bencil,böyle sadece kendini düşünür; Peki insan beyni neden bu noktasını örtmeye çalışıyor hep.Ben sevdiğime gidip hediye aldığımda,onu onun ilişkisel ihtiyaçlarını karşılamak için yada onun mutluluğunu görüp kendimi mutlu etmek adına alıyorum ama beyindeki sinyal "karşılıksız aldın" oluyor,o derece beyin kendini maskeliyor; sen farkında olmadan karşılık için alıyorsun ama ruhun duymuyor.

Bu şuna benziyor;Ruhumuz yok herşey beynimizden ibaret fakat beyin bize özgür irade yalanını uyduruyor;ve buna o kadar inanmış,ben herşeyi beynim yapıyor diye kabul etsemde 2 dakika sonra birşey yaparken özgür irademle yapıyor hissediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...