Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıskançlık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Böjeek said:

hmm bi de şöyle bişi var şimdi

annem bazen abimi seviyo öpüyo filan ben kıskanıyorum
bu durumda annemi mi kıskanmış oluyorum abimi mi?

abin.
Mesaj tarihi:
copry, insanın sosyal bi varlık olmasının etkilerini tamamen sıfırlamak olmuo mu. ya işyerinde ciddi onu konuşamıorum yazıcaklarımın 4 de birini yazınca salak saçma oluo yazılarım farkındayım. ama kızıolar çok yazınca.

neyse sonuçta özet olarak dediğim o işte, insan sosyal bi varlık ve toplumla var olan bi varlık olmasa idi, gelişmeye çalışmazdı. o yüzden evet başkalarıyla ilişkisi var bireysel gelişmenin. (kişisel fikrimdir)
Mesaj tarihi:
copry said:

kesinlikle doğru. önceki postlarımda da açık açık belirttim.
bu bir duygu, içgüdüdür ama insanlara belli edildiğinde iticidir diye... ama sen gelişebilmek için illa da kıskanç olmak lazım diyorsun. ben de bu görüşe katılmıyorum.

yok Dworgian'in dediği gelişebilmemiz için başkalarına ihtiyacımız olduğu kavramı.(veya ben böyle algıladım) sadece kıskançlık olmuyor bu içine rekabet imrenmek vs gibi olgularda giriyor.

ama benim düşüncem önceki postta'da dediğim gibi insan her hareketini sırf başkarlından iyi olayım diye yapmaz, bazı konularda sadece kendini sınar, zaten ölçütü olmayan veya göreceli olan bi konuda nasıl başkasıyla kendini kıyaslayabileceksin ki...
Mesaj tarihi:
BonePART said:

abi ben mesela su an calismayan arkadaslarimi kiskaniyorum
ariyorum adami 1 de
uykudan uyanmis sesle aciyo telefonu

bugun 2:45te kalktim, ciktim sinemaya gittim, eve geldim hon oynadim, simdi dizi izliyorum.
Mesaj tarihi:
kıskançlık sevdiğin birine karşı yoksa da yalama olur o ilişki belirtmeden geçmiyeyim.adı her ne ise.

seviyorsan herhangi bir şeyi sahiplenirsin ufaktan,fakat her şeyde olduğu gibi onun da bir ölçüsü var.
Mesaj tarihi:
Şems'in kırk kuralından:

17. kural: Esas kirlilik dışta değil içte, kisvede değil kalpte olur. Onun dışındaki her leke ne kadar kötü görünürse görünsün, yıkandı mı temizlenir, suyla arınır. Yıkamakla çıkmayan tek pislik kalplerde yağ bağlamış haset ve art niyettir.
  • Yeni Oluştur...