Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıskançlık

mawiman

Öne çıkan mesajlar

copry, insanın sosyal bi varlık olmasının etkilerini tamamen sıfırlamak olmuo mu. ya işyerinde ciddi onu konuşamıorum yazıcaklarımın 4 de birini yazınca salak saçma oluo yazılarım farkındayım. ama kızıolar çok yazınca.

neyse sonuçta özet olarak dediğim o işte, insan sosyal bi varlık ve toplumla var olan bi varlık olmasa idi, gelişmeye çalışmazdı. o yüzden evet başkalarıyla ilişkisi var bireysel gelişmenin. (kişisel fikrimdir)
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

kesinlikle doğru. önceki postlarımda da açık açık belirttim.
bu bir duygu, içgüdüdür ama insanlara belli edildiğinde iticidir diye... ama sen gelişebilmek için illa da kıskanç olmak lazım diyorsun. ben de bu görüşe katılmıyorum.

yok Dworgian'in dediği gelişebilmemiz için başkalarına ihtiyacımız olduğu kavramı.(veya ben böyle algıladım) sadece kıskançlık olmuyor bu içine rekabet imrenmek vs gibi olgularda giriyor.

ama benim düşüncem önceki postta'da dediğim gibi insan her hareketini sırf başkarlından iyi olayım diye yapmaz, bazı konularda sadece kendini sınar, zaten ölçütü olmayan veya göreceli olan bi konuda nasıl başkasıyla kendini kıyaslayabileceksin ki...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...