Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıskançlık

mawiman

Öne çıkan mesajlar

ya bazı arkadaşlarım vardı kendi notlarından önce benimkine bakıp
bana gelip
irem sınavda şu notu almışsın
hatta şu şunu bu bunu o bunu almış
falan filan
uyuz olurum öyle tiplere
başarmak için kendinizle yarışın arkadaşlar
kendinizi geliştirin
bırakın diğer insanlar kendileri düşünsünler nasıl başarılı olacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cassiline said:

Sadece ilişkiler için sormamış zaten, ona lafım yok.

Yalnız birbirine karıştırıp soruyor bazen, insanların kafaları karışıyor, yapamıyorlar soruları. Sınıf ortalamasını CC alıcam, sınavdan sonra odama gelmeyin.

ben genel olarak soruyorum.

biri çıkıp iyidir şundan şundan dolayı diye veya şundan şundan dolayı kötüdür demesini isterdim ...

konu itiraf köşesi gibi oldu herkez kıskanıyor bu demek ki kötü olmaz gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

Dworgian said:

yahu dozunda kıskanılmayı erkekler de sever kızlar da. aşırısı cidden zarar verio

ama sadece kız erkek ilişkisi olarak sınırlama yani başarı için kıskançlık gerekli değil mi insanın hırslanması için?

hmm zaten hırs'ın temelinde kıskanmak yok mudur? onun da fazlası insanı tüketir yoksa doznda kıskanmak gereklidir (bence)
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

ya bazı arkadaşlarım vardı kendi notlarından önce benimkine bakıp
bana gelip
irem sınavda şu notu almışsın
hatta şu şunu bu bunu o bunu almış
falan filan
uyuz olurum öyle tiplere
başarmak için kendinizle yarışın arkadaşlar
kendinizi geliştirin
bırakın diğer insanlar kendileri düşünsünler nasıl başarılı olacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

kıskançlık bir duygudur. utangaçlığı ele alalım
iyi mi kötü mü
iyiyse utangaç olacağım kötüyse olmayacağım.
saçma yani.
ya öylesindir ya değilsindir.
öyle isen bile bunu insanlara elinden geldiğince belli etmemen gerektiğini düşünüyorum. itici oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

senin arkadaşların softcore'imiş yine kıskanma konusunda.
bizim dönemde not tutan kızlar notlarını vermiyorlar, çalışıp bizden yüksek almasınlar diye, konu anlatmıyorlar, kafana bişi takıldı soru sorcan cevap bile vermiyorlar.

televizyonlarda hep notların havada dolaştığı bi yer gibi gösterdiler ünivi, ne bilelim biz böyle olduğunu...

senior project grubuna, başarıyı düşürür diye kız arkadaşını almayan adam bilem var bizde.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:

imrenmek iyidir. kıskanmanın iyi niyetli halidir. hırsın temeli bu olmalı. kıskanarak hırs ediliyorsa sonu kötü oluyor. başka önemli şeyleri göz görmüyor sonra. bi bakıyorsun aile kenarda kalmış sen işine bakarken.

rahatsız peki imrenme ile kıskançlığı nasıl ayırt edicez?

bunu ayırt etmenin bir yolu varmı.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
ben genel olarak soruyorum.

biri çıkıp iyidir şundan şundan dolayı diye veya şundan şundan dolayı kötüdür demesini isterdim ...

konu itiraf köşesi gibi oldu herkez kıskanıyor bu demek ki kötü olmaz gibi geliyor.

Herkes yapıyor olması kötü olmadığı anlamına gelmez. Ama işte bu konu siyah/beyaz, tamamen iyi/tamamen kötü diye ayrılamayacak hassaslıkta bir konu.

Mesela ders örneği verilmiş, ordan gidersek, "Olm İrem 90 çakmış vizeden, benim ne eksiğim var lan" diye gaza getirirse kendini birisi, finalde 90 çakıp BA'yla geçerse iyi bir şey. Öte yandan "Olm İrem 90 çakmış vizeden, inek işte" diye kendi kendini yerse ama durumla ilgili hiçbir şey yapmazsa da hıyarlık.

İlişki konusunda, ufak tefek kıskançlıklar olabilir, normaldir. Sana ilgisinin azaldığı bir dönemde şevkle başka birisinden bahsediyorsa mesela doğaldır, kıskanırsın.

Dediğim gibi son derece ilkel bir his, bastırmak için fazla çaba gerektiriyor. Ama kalkıp da sevgiline "Neden karşı cinsle aynı oksijeni soluyosun lan!" diyorsan özgüven eksikliğidir kıskançlıktan ziyade.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Dworgian said:

ya copry, insan özünde kendiyle yarışmaz. dünyada tek var olduğunu düşün, kendini geliştirmeye debelenmezsin ki?

niye debenmessin, sen sadece başkalarından üstün olmak için mi kendini geliştiriyorsun?

dünyada tek sen varsın diye hayal et. sonra de ki "evet tek de olsam xxx i daha iyi yapmay çalışırdım"
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

rahatsiz said:

imrenmek iyidir. kıskanmanın iyi niyetli halidir. hırsın temeli bu olmalı. kıskanarak hırs ediliyorsa sonu kötü oluyor. başka önemli şeyleri göz görmüyor sonra. bi bakıyorsun aile kenarda kalmış sen işine bakarken.

rahatsız peki imrenme ile kıskançlığı nasıl ayırt edicez?

bunu ayırt etmenin bir yolu varmı.

TDK var:

kıskanmak:
said:
Herhangi bir bakımdan kendinden üstün gördüğü birinin bu üstünlüğünden acı duymak, günülemek, hasetlenmek, haset etmek.

imrenmek:
said:
Beğenilen bir kişi veya şeye benzemeyi istemek, gıpta etmek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...