Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 yahu dozunda kıskanılmayı erkekler de sever kızlar da. aşırısı cidden zarar verio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Dworgian said: yahu dozunda kıskanılmayı erkekler de sever kızlar da. aşırısı cidden zarar verio ama sadece kız erkek ilişkisi olarak sınırlama yani başarı için kıskançlık gerekli değil mi insanın hırslanması için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 envy deadly sindir arkadaslar, yapmayin, kendinize yazik etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Arkadas kıskanmak kötü müdür diye başlık açmış, şimdi konuyu daraltıp ilişkilerde kıskançlık diye sormamış ki bilelim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Sadece ilişkiler için sormamış zaten, ona lafım yok. Yalnız birbirine karıştırıp soruyor bazen, insanların kafaları karışıyor, yapamıyorlar soruları. Sınıf ortalamasını CC alıcam, sınavdan sonra odama gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 ya bazı arkadaşlarım vardı kendi notlarından önce benimkine bakıp bana gelip irem sınavda şu notu almışsın hatta şu şunu bu bunu o bunu almış falan filan uyuz olurum öyle tiplere başarmak için kendinizle yarışın arkadaşlar kendinizi geliştirin bırakın diğer insanlar kendileri düşünsünler nasıl başarılı olacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Cassiline said: Sadece ilişkiler için sormamış zaten, ona lafım yok. Yalnız birbirine karıştırıp soruyor bazen, insanların kafaları karışıyor, yapamıyorlar soruları. Sınıf ortalamasını CC alıcam, sınavdan sonra odama gelmeyin. ben genel olarak soruyorum. biri çıkıp iyidir şundan şundan dolayı diye veya şundan şundan dolayı kötüdür demesini isterdim ... konu itiraf köşesi gibi oldu herkez kıskanıyor bu demek ki kötü olmaz gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 mawiman said: Dworgian said: yahu dozunda kıskanılmayı erkekler de sever kızlar da. aşırısı cidden zarar verio ama sadece kız erkek ilişkisi olarak sınırlama yani başarı için kıskançlık gerekli değil mi insanın hırslanması için? hmm zaten hırs'ın temelinde kıskanmak yok mudur? onun da fazlası insanı tüketir yoksa doznda kıskanmak gereklidir (bence) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 bone hepsini yazmış işte. hepsi farklı durumları söylüyor. haset etmek, imrenmek, gıpta etmek, kıskanmak vs. ingilizceye o kadar da imrenmeyin, dilimizde güzel. -cümle içinde kullandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 copry said: ya bazı arkadaşlarım vardı kendi notlarından önce benimkine bakıp bana gelip irem sınavda şu notu almışsın hatta şu şunu bu bunu o bunu almış falan filan uyuz olurum öyle tiplere başarmak için kendinizle yarışın arkadaşlar kendinizi geliştirin bırakın diğer insanlar kendileri düşünsünler nasıl başarılı olacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 rahatsiz said: bone hepsini yazmış işte. hepsi farklı durumları söylüyor. haset etmek, imrenmek, gıpta etmek, kıskanmak vs. ingilizceye o kadar da imrenmeyin, dilimizde güzel. -cümle içinde kullandım. peki sana ozaman şöyle sorayım imrenmek iyi birşey mi ? kötü mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Tamam İrem, süper notlar alıyorsun, en süpersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 kıskançlık bir duygudur. utangaçlığı ele alalım iyi mi kötü mü iyiyse utangaç olacağım kötüyse olmayacağım. saçma yani. ya öylesindir ya değilsindir. öyle isen bile bunu insanlara elinden geldiğince belli etmemen gerektiğini düşünüyorum. itici oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 senin arkadaşların softcore'imiş yine kıskanma konusunda. bizim dönemde not tutan kızlar notlarını vermiyorlar, çalışıp bizden yüksek almasınlar diye, konu anlatmıyorlar, kafana bişi takıldı soru sorcan cevap bile vermiyorlar. televizyonlarda hep notların havada dolaştığı bi yer gibi gösterdiler ünivi, ne bilelim biz böyle olduğunu... senior project grubuna, başarıyı düşürür diye kız arkadaşını almayan adam bilem var bizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Cassiline said: Tamam İrem, süper notlar alıyorsun, en süpersin. yani burdan bunu çıkardığına göre sen de benim kadar süpoersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 copry said: Cassiline said: Tamam İrem, süper notlar alıyorsun, en süpersin. yani burdan bunu çıkardığına göre sen de benim kadar süpersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 ya copry, insan özünde kendiyle yarışmaz. dünyada tek var olduğunu düşün, kendini geliştirmeye debelenmezsin ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 imrenmek iyidir. kıskanmanın iyi niyetli halidir. hırsın temeli bu olmalı. kıskanarak hırs ediliyorsa sonu kötü oluyor. başka önemli şeyleri göz görmüyor sonra. bi bakıyorsun aile kenarda kalmış sen işine bakarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Dworgian said: ya copry, insan özünde kendiyle yarışmaz. dünyada tek var olduğunu düşün, kendini geliştirmeye debelenmezsin ki? niye debenmessin, sen sadece başkalarından üstün olmak için mi kendini geliştiriyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 copry said: Cassiline said: Tamam İrem, süper notlar alıyorsun, en süpersin. yani burdan bunu çıkardığına göre sen de benim kadar süpoersin. emre içimizde en süperi çok kıskanıyorum ben kendisini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 rahatsiz said: imrenmek iyidir. kıskanmanın iyi niyetli halidir. hırsın temeli bu olmalı. kıskanarak hırs ediliyorsa sonu kötü oluyor. başka önemli şeyleri göz görmüyor sonra. bi bakıyorsun aile kenarda kalmış sen işine bakarken. rahatsız peki imrenme ile kıskançlığı nasıl ayırt edicez? bunu ayırt etmenin bir yolu varmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 mawiman said: ben genel olarak soruyorum. biri çıkıp iyidir şundan şundan dolayı diye veya şundan şundan dolayı kötüdür demesini isterdim ... konu itiraf köşesi gibi oldu herkez kıskanıyor bu demek ki kötü olmaz gibi geliyor. Herkes yapıyor olması kötü olmadığı anlamına gelmez. Ama işte bu konu siyah/beyaz, tamamen iyi/tamamen kötü diye ayrılamayacak hassaslıkta bir konu. Mesela ders örneği verilmiş, ordan gidersek, "Olm İrem 90 çakmış vizeden, benim ne eksiğim var lan" diye gaza getirirse kendini birisi, finalde 90 çakıp BA'yla geçerse iyi bir şey. Öte yandan "Olm İrem 90 çakmış vizeden, inek işte" diye kendi kendini yerse ama durumla ilgili hiçbir şey yapmazsa da hıyarlık. İlişki konusunda, ufak tefek kıskançlıklar olabilir, normaldir. Sana ilgisinin azaldığı bir dönemde şevkle başka birisinden bahsediyorsa mesela doğaldır, kıskanırsın. Dediğim gibi son derece ilkel bir his, bastırmak için fazla çaba gerektiriyor. Ama kalkıp da sevgiline "Neden karşı cinsle aynı oksijeni soluyosun lan!" diyorsan özgüven eksikliğidir kıskançlıktan ziyade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 senko said: Dworgian said: ya copry, insan özünde kendiyle yarışmaz. dünyada tek var olduğunu düşün, kendini geliştirmeye debelenmezsin ki? niye debenmessin, sen sadece başkalarından üstün olmak için mi kendini geliştiriyorsun? dünyada tek sen varsın diye hayal et. sonra de ki "evet tek de olsam xxx i daha iyi yapmay çalışırdım" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 ademsin ve havva yok daha lezzetli bir yemek için ateşi icat etmeye çalışmaz mıydın? ya da ısınmak için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 mawiman said: rahatsiz said: imrenmek iyidir. kıskanmanın iyi niyetli halidir. hırsın temeli bu olmalı. kıskanarak hırs ediliyorsa sonu kötü oluyor. başka önemli şeyleri göz görmüyor sonra. bi bakıyorsun aile kenarda kalmış sen işine bakarken. rahatsız peki imrenme ile kıskançlığı nasıl ayırt edicez? bunu ayırt etmenin bir yolu varmı. TDK var: kıskanmak: said: Herhangi bir bakımdan kendinden üstün gördüğü birinin bu üstünlüğünden acı duymak, günülemek, hasetlenmek, haset etmek. imrenmek: said: Beğenilen bir kişi veya şeye benzemeyi istemek, gıpta etmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar