Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lipton Ice Tea 1lt karton kutular

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hah sen bilim adamı oldun ben de tasmasız köpek, süper.

Halen sürahiyle karton kutuyu bir tutmandan fizik kurallarından bihaber olduğunu çıkarıyorum ben. Yaz bak google'a "sürahi" ve "karton kutu" diye çok şaşıracaksın.

Hakkında mesaj atıp durduğum şey de zaten bahsettiğimizin çok fazla zeka gerektirmeyen bir olay olması. Ha sen beceremeyince "Ama Einstein da 6. sınıfa kadar okumayı öğrenememiş" tribine girmişsin, hakikaten müthiş zeki bir adammışsın.

Ha bu arada, ilgi alanlarım karton kutular ve şiir yazmak. Belli ki kutun var, al benden sana bir şiir;

Roses are red
Violets are blue
All my facepalms
Are belong to you
Mesaj tarihi:
Var tabi de yurttaki mini buzdolaplarımıza sığdırmak kolay olmuyo onları =(

Bi de ben bunun kapağı üstte olmalı geyiğini burada öğrendim. Hani türkiyenin en iyi okullarında okuyan ya da çoktan mezun olmuş olan kaç insanla paylaştım bu derdimi, bir tanesi söylemedi. Hepsi kötü tasarım dedi. Bir sürahi gerçeği varken tam tersini piyasaya sürüyorsan anlatacaksın abi :(
Mesaj tarihi:
@cassiline: Ya ne fark eder ki? Tam tepesinde olmadıktan sonra dökme noktası, sürahiden pek farkı yok bunun. Tabii ki sürahiyle bir tutucam.

Ha zaten şu forumun %98'inden zekiyim o ayrı. Bi facepalm da bu lafıma bekliyorum, yargılamıyorum da sizi. Yetememek suç değil sonuçta
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Ha zaten şu forumun %98'inden zekiyim o ayrı. Bi facepalm da bu lafıma bekliyorum, yargılamıyorum da sizi. Yetememek suç değil sonuçta

sonra dedim ki sakın cahillerle tartışma önce seni... ve herşey birbirine girdi
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

...dedi etrafı batırmadan 1 bardak ice-tea koyamayan adam.

Abi yetenek ayrı zeka ayrı. Bunu fark etmek lazım. Cesaret de ayrı. Ters çevirip koymak aklıma geldi tabi ama sürahi mantığıyla yola çıktığımdan bunu yapmadım:

Ha bin tane başka markanın karton kutusu var ve hepsinde de sürahi mantığı geçerlidir. Dökülen yer aşağıdadır. Bu adamların marjinalliği tamamen
Mesaj tarihi:
Oda arkadaşımla paylaşıyoruz sonuçta, belli bi miktar koymamız gerekiyor dhaa fazla olmuyor. 1 litrelik 3 tane koymak 2 tane 1,5 litrelik koymaktan daha az yer kaplıyor. Yani aslında daha az yer kaplamıyor da sığdırmak daha kolay oluyor şekil açısından
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Bir sürahi gerçeği varken tam tersini piyasaya sürüyorsan anlatacaksın abi :(

Yüce İsa!!
Yüz yıldır olan bir içecek kutusu bu yahu, kullanma kılavuzu mu istiyorsun yanına ek olarak aahahahha

Al sana bilimsel olarak açıklayayım madem; o sevdiğin sürahinin ağzı hep açık ve devamlı hava basıncıyla eşit durumda.
Kutu ise kapalı bir ortam ve sen içinden suyu/gazozu aldıkça oraya hava girmesi lazım dengelenmesi için yoksa kutu ezilir bükülür.
Ama sen aşağı tutup hava girişini engellediğin için pört pört diye salvolar halinde çıkar sıvı. O yüzden ya normal şekilde yan tutacan veya ufak bir delik açacaksın köşeden.

Umarım açıklayıcı ve faydalı bir anlatım tarzı olmuştur.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...