Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMORPG leri neden oynarız? iyi-kötü yanları

forçen

Öne çıkan mesajlar

1) arkadaşlarımızla güzelce vakit geçiriyoruz, eğleniyoruz.
2) diğer oyunlar gibi asosyalleştirmiyor, yeni insanlarla tanışıp kaynaşabiliyorsunuz
3) kişinin kendi hayatından sıkıldığı kişiliği yerine, online bir evrende istediği kimliğe bürünerek sanal bir ortamda bile olsa istediği bir hayatı yaşayabilmesi.
4) Since the interactions between MMORPG players are real, even if the environments are virtual, psychologists and sociologists are able to use MMORPGs as tools for academic research. Sherry Turkle, a clinical psychologist, has conducted interviews with computer users including game-players. Turkle found that many people have expanded their emotional range by exploring the many different roles (including gender identities) that MMORPGs allow a person to explore

şimdilik benim aklıma gelen diyebileceklerim bunlar. 3. yü çok düşünmeden yazdım yazıda mantık hatası fln olabilir, saçmalamışda olabilirim
Sosyal ağlarda paylaş

Forumda akli basinda azinliktan biri olarak sana mantikli cevap vermeye calisayim.
Mmo'yu ilginc kilan ilk ozellik bence karsindakinin yada yanindakinin yapay zeka olmamasi. Bu oyunu tek duzelikten cikartiyor. Hemen her single player oyunda ilk denemende zorlanirsin 2.3.. derken artik AI nin nerde ne yapacagini ezberlersin, sikar.
Ikinci olarak sosyal bir ortam olmasi. Arkdaslik vs. Baskalarina kendini gosterebilmen ve REKABET ortami yaratmasi. Ornegin Mortal Combat'i evde tek basina oynayabilirsin ama atari salonunda daha cok zevk alirsin.
Bir onemli ozellikte yarattigin karakterin vs. nin save'lenmesi. Gelismesi ve deger kazanmasi.
Iyi kotu yanlarini yazmiycam artik, sona dogru yoruldum. Evet! unutuyordum MMo'cularin bir ortak noktasida tembel olmalari genellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

guden said:

az paraya çok eğlence, vakit geçirmenin en ucuz yollarından biri. üstüne birde zevk veriyorsa ne ala.

oha... bi mmorpg'yi 5 ay oynamak için;

oyunu satın alıyorsun => 70 lira
hadi ilk ayı bedava diyelim, 4 aylık ücreti 4*20= 80 lira

5 aylık mmorpg masrafın = 150 lira

ek paket çıkar bişey olur haydi bi 70 lira daha, aylık ücret masrafıda çatır çatır gitmeye devam eder. nesi ucuz lan bunun
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

guden said:

az paraya çok eğlence, vakit geçirmenin en ucuz yollarından biri. üstüne birde zevk veriyorsa ne ala.

oha... bi mmorpg'yi 5 ay oynamak için;

oyunu satın alıyorsun => 70 lira
hadi ilk ayı bedava diyelim, 4 aylık ücreti 4*20= 80 lira

5 aylık mmorpg masrafın = 150 lira

ek paket çıkar bişey olur haydi bi 70 lira daha, aylık ücret masrafıda çatır çatır gitmeye devam eder. nesi ucuz lan bunun

dışarı çıkmayı bırak, sigara parasi değil. ki internet cidden iletişim ve eğlencenin en ucuz yollarından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...