riglous Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Para konusunda anlasamiyoruz galiba. Bakin memur alinmasiyla daha fazla maas verilmesi ters orantili.
AMO Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 daha fazla memur alınsın diyenler sgk'nın kaynarca binasına gitsisn. en son gittigimde tek isi mühür basmak olan 3 kisi kart oynuyodu icerde mesela
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 okumadan cevap atmayın,onlardan herkes şikayetçi.Ama devletin polis,öğretmen,doktor,hemşire açığı çok fazla. Bu hizmetler nasıl olacak?
riglous Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Huyum kurusun atlarim ben hemen. Alintilayip oyle cevap yaziver, hatlar karismasin. Tam olarak anlatamamisim. Demek istedigim, ogretmenlerin, bu surede okulla ilgili isleri yurutmeleri; idari isler vs. Dahasi okul donemi uzatilip bu isler tum ogretmenler arasi paylastirilabilir. 2.5 ay kisa bir sure degil. Kaldi ki her memurun bu hakkinin olmasi zaten abuk bir durum (Ogretmen odakli bir tartismaya gitmesin). Benim Almanca ogretmenim, ozel ders firmalarinda is bulamadigi icin okuldaydi. 1 tane duzgun matematik hocam oldu, o da ozel sektorde is bulunca hemen gitti. Tarih hocam haftasonlari sarki soyluyordu; haftaici bos kalmamak icin okula gelir sacma sinav yapar giderdi. Benim okudugum anadolu lisesinde hayat boyleydi. Bilmiyorum sizinkiler nasildi? Bunlar dupeduz lavuktu. Hayatimda ilk ogretmenle ben ozel okulda tanistim, bir de annem var tabi. O anlatirdi bana, eskiden ogretmenler boyle degildi diye.. Hani lavuk olmayanlari aradan cimbizla cekmek lazim illaki, saygi duyarim ama an itibariyle istisnalar. Pardon, 3+ ay degilmis. 45 is gunu... Her seyi gectim, 2.5 ay net yatiyorsun, 60 gun. Saka gibi... 2 senedir toplam 2 is gunu izin aldim ben. Patronlarim da cok iyiler asinda, istesem daha alabilirim ama hani ozveri diyorsunuz ya; ozveri 60 gun yatmak degildir. ...ve ben istisna degilim.
riglous Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Bu arada ozel sektorde cuma izinleri bazi firmalarda 2 bazilarinda 1.5 sayiliyor biliyorsunuz degil mi? Hani 45'le 15 birbirine yakin tutulmasin diye diyorum.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Valla ben daha fazla uzatmıyorum,çünkü kahvede okey oynarken lan biz iş bulamıyoruz bu öğretmenler maaşlarını beğenmiyor diye konuşan adamdan bir farkın yok. Yalnızca dediğimi yap,köy öğretmenleri diye araştır.Özveri nasıl oluyormuş orada gör.
riglous Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Ben tabi hala anlatamamisim. Memurun verdigi 400TL vergi, zaten devletin parasi. Hani devlet ona veriyor, o devlete geri veriyor. Onu vergiden saymak mantikli degil. Senin verdigin vergi birilerine maas olmuyor, ayrim burda.
riglous Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Tenekeadam said: Valla ben daha fazla uzatmıyorum,çünkü kahvede okey oynarken lan biz iş bulamıyoruz bu öğretmenler maaşlarını beğenmiyor diye konuşan adamdan bir farkın yok. Yalnızca dediğimi yap,köy öğretmenleri diye araştır.Özveri nasıl oluyormuş orada gör. Olayi niye ogretmen maasina bagliyorsun, ben bunu anlamadim hala.
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 oha siyeset yasağından sonra konu dışında gördüğüm en ateşli tartışma demek ki siyasetsiz ateş de olabiliyormuş, vay yahu siyasetsiz ateş, necati ateş der giderim
yav Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 mawiman said: yav said: e azaltıyor zaten? tam aksine 2000 yılındaki memur sayısı ile 2009 da memur sayısı arasında yüzde 23 bir artış var memur olmanın yolu akp il başkanlıklarından geçiyor ... nalakası var şimdi bu dediğinle benim dediğimin. ben siyaset yapmıyorum; matematik yapıyorum: memur sayısı artıyorsa işsizlik oranı azalıyor demektir. Çok basit bir orantı, 4.sınıf konusu falan.
yav Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 İzah et madem öğreneyim ben de. Henüz işsiz kalmadığım için pek vakıf değilim bu konulara :P Düz mantığa göre işsiz statüsünden bir adam devlete memur olarak girdiği zaman işsiz statüsündeki insanlardan bir kişi azalmış olur. Bu da işsiz insan / toplam insan oranına yani işsizlik oranına birebir yansır. Açıklayın hadi ya merak ettim bak böyle değilse nasıl yani?
aquila Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 oranlari onemli ikisininde, ayni oranda artiyolarsa mesela, issiz sayisi sabit kalir, veya issiz sayisi hizla artarken memur sayisi daha yavas artiyo issizler cogalir filan. her issiz memur olmuyo bi de falan filan. bi de butun issizleri memur yaparsak hic iyi olmaz.
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Tenekeadam said: Ya arkadaşım nasıl bir mantığın var hala çözemedim.Memurlar vergi vermiyor mu?özel sektör çatır çatır vergi kaçırırken memurlar paraları ellerine geçmeden 4'te 1'ini vergi olarak veriyorlar. hangi maaştan bahsebiyorsun sen ona maaş kim veriyor özel sektör değil mi ? devlet özel sektörün kazancının yüzde 40 alıyor ama memurun 4-1 ni alıyor sonra türkiyede memurlar adalet istiyor. Bir köy ögretmeni 9 ay bile o köde çalışmazken köyle ömürünü o köyde çalışarak geçiyor. Sana söylenecek çok şey var ama anlamazsın ki Kendini ön yargılarla kaplamışsın
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Lütfen yaz yoksa kelimeler arkandan ağlar.
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 arkadaşlar siz burda memurlarla memurları kıyaslıyorsunuz Mevzu memurlarla özel sektör çalışanlarını kıyaslayın. Kaç tane ögretmen sayabilirsiniz bana özel sektörde iş bulabilir başarılı oldugu için, bana kaçtane doktor veya hemşire sayabilirsiniz özel sektördeki gibi ilgili ve alakalı olacak. Tekel işcileri neden özel sektöre geçmek istemiyor. Devlet bakanı açıklama yaptı maaş kaybı olmuyacak dedi. ama olurmu özel sektör onları çalıştıracak ondan... Memur maaşın çok olması için özel sektörün vergi kaçırmadan tam olarak vergi vermeli ama bizde üretimden alınan 17 basamakta vergi var ve bunların hepsi ortalama yüzde 40 ları buluyor ken siz bir özel girişimci olarak dünya ile rekaber etmek için doğal olarak ucuz iş gücü ve vergi kaçıyorsunuz sonuç devlet daha az kazanıyor ve memuruna daha az maaş veriyor. Ya tümüyle üretim devlette olsun Yada Özel girişimcilerin elinde olsun.
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 memurun bizim önümüzde önünü iliklemesi gerekirken bu ülkede tersi oluyor işte üzücü olan bu :(
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 siyaset yok dediler diye geldim ama oyunmuş
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Aha favori adamim mawiman. Biraz sonra baslariz LDP'yi gelistirmek icin neler yapabiliriz, cok buyuk planlarim var geceleri uyuyamiyorum, LDP'de mi kalayim kendi partimi mi kurayim falan diye. Allaskina birisi 5 bin lira veren herkesin LDP gibi bi partiden belediye baskani adayi olabilecegini soylesin.
Noyanh Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 mawiman said: bana kaçtane doktor veya hemşire sayabilirsiniz özel sektördeki gibi ilgili ve alakalı olacak. ya asıl sana söyliycek cok sey varda . benim günde 20 hastam geldiği zaman gayet ilgili alakalı davranabiliyorum . ama günde 150 hasta geldiği oluyor . ne kadar ilgili alakalı davranabilirim allah aşkına sölermisin . ? sen biriyle ilgilenirken diger bekleyen küfür eden hastalar nolcak ? kaldı ki insan oldugumdan dolayı devlette personel olmadıgındanda dolayı o alınmasın dediğin memur ların da işini yapmak zorunda oldugumu ve arada dinlenmessem bir an sonra gelecek ciddi vakaya dogru müdahale etmezsem öleceni . o alınmasın dediğin hemşirenin de yetersizliğinden dolayı yeri gelince onun yapması gerekn işi de yaptıgımızı biliyomusun . ? özel hastaneyle karşı karşıya olan bir devlet hastanesindeki hasta profilini sayısını karsılastırdın mı hiç ?
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 sanki özel sektörünüz vergi veriyorda sıra memurları besliyoruz fazla alınmasına geldi. ne vergiler verdiniz ülkenin halinden belli oluyor. yok yatırım indirimi yok teşvik yok altınızdaki son model arabaları veya vilları şirkete kaydedelim cünkü masrafları vergiden düşelim. ülkedeki hortumlayacak banka bırakmadınız hala özel sektörüz biz vergilerimizle memur besliyoruz diyorsunuz. öğretmenin doktorun verdiği vergi sizin kobilerinizi vergilerinden misli misli fazladır. küçük kapitalistlersizi.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Bu topicte çok güldüm ben.Adamın hakkını yemeyin.
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 ülkedeki doğrudan vergiler(zenginlerimizin) yüzde 30 dolaylı vergiler(kdv gibi hepimizin cebinden cıkan ) yüzde 70 oranında iken, batıda bu oran yüzde 70 doğrudan, yüzde 30 dolaylı vergi iken birde çıkmışlar ben üretim bandında tam 13 14 çeşit vergi veriyorum toplamda yüzde 40 vergi veriyorum diyor. görende ülkede zenginlerimiz vergi vere vere açlıktan öldüler sanacak. halamı bu mantık sürüyor halamı düşmansınız memurlara? yok öğretmen yazın 3 ay yatıyormuş. sizi bu günlere getiren öğretmenleriniz azıcın saygı duyun.
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 doktor yada öğretmenlerdense ben halk devlet için var anlayışını benimsemiş bugün git yarın gelcilere sinir oluyorum
Öne çıkan mesajlar