Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Memur Cumhuriyeti

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Hükümet, 2010 yılı bütçesinde yaptığı değişiklik ile önümüzdeki yıl boşalan kadrolara alınacak memur sayısını iki katına çıkardı. Bu yöntemle kamuya yaklaşık 27 bin kişi alınacak.yani türk milletinin vergileriyle bakmakla mükellef olduğu memur ordusuna 27 bin kişi daha eklenecek.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

dasaaa said:

veee.. ehm bu bir havuz problemi olduğu için eğitime açıldı di mi?

eğitim için olsa ne olucak ki ... sonuçta devlete alınan her devlet memuru özel sektörden alınan verginin artması demek

nasıl bir bağlantı var ki aralarında

zaten devlet memuruna en çok koyan şey hem adam gibi iş yapmayıp ya da yapcak devlet işi bulamayıp, maaşının 4te ini alamadan vergi diye geri vermesidir
Sosyal ağlarda paylaş

aslın benim suçum konu sadece eğitimle alakalı bu 2010 yılında alınacak egitimci sayısı... Bukadar ? az yada çok bu konu ayrı bir şekilde tartışılır ama problem bence alınan insanların maaşlarını beğenmesi ama eğitimci olmak içinde kaç para verse çalışırım demeleri ... daha yeni 10 bin eğitimci atamaları yapıldı her mutlu oldu... daha sonra ne değişecekte maaşlarını beğenmeyecekler ... neyse daha fazla konuşmayım ama çok şikayet edilecek mevzu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

mawiman said:

ama çok şikayet edilecek mevzu var.

yökten başlayalım

bu Konuyu şundan açtım...

devletin aldığı her işçi özel sektöre ve çalışmanyan işsizlere vergi olarak geri dönüyor. Yani devlete memur almak işsizligi azaltıyormuş gibi bir durum var hem muhalefet partilerinde hemde iktidar partisinde.
Sosyal ağlarda paylaş

issizlik azalsin diye memur alinmaz; is varsa, mevcut adam sayisi yetmiyorsa adam alinir.

10 giseden sadece 1'i calisirken, digerleri arka tarafta cay iciyor. Sonra oraya bir memur daha ekleniyor. Gisede duran arka tarafa cay icmeye gidiyor, yeni gelen gisede...

Sonra bu adamlar maas aliyorlar, benim vergilerimden.

Issizligi, kurumlari sisirerek dusurmek sacmaliktan ibaret. Kurumlarin dogrudan batmasina yol acar da, iste devletin elinde olunca kurum batmiyor da; hababam para aktariliyor.

Bu gun Tekel Iscileri'nin protestosu, vakti zamaninda Tekel'in sisirilmesinden dolayidir.

Ek: Adam alimi konusu baya bir karisik. Eger gunun belli saatlerinde yogunluktan dolayi yetisememek soz konusuysa da adam alinmaz. Is yuku diger saatlere dagitilir; buna gore duzenlemeler yapilir vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşım nasıl bir mantığın var hala çözemedim.Memurlar vergi vermiyor mu?özel sektör çatır çatır vergi kaçırırken memurlar paraları ellerine geçmeden 4'te 1'ini vergi olarak veriyorlar.

Ayrıca her insan daha iyi maaş ister.İstemekte özgürdür.Özellikle öğretmenler en fazla rahat etmesi gereken toplum kesimidir.

Beğenir beğenmez sana mı soracak?

İnternete köy öğretmeni hayatı yaz,araştır biraz.O zaman o insanlara 5 katı maaş verilsin diye düşüneceksin.(tabi azıcık vicdan varsa)

Herkes Beşiktaş'ta öğretmenlik yapmıyor.Ağrının köyünde,yolu kapandığı zaman ekmek bulamayan,şırnakta ölüm korkusuyla çalışan,yeri gelince okulun tuvaletlerini temizleyen oralarda kendini tüketen insanlara verilen maaş 1600 lirayı zor buluyor.400 lira vergiyi ise her ay veriyorlar.

5 saat okula gidip sonra tüm gün yatıyorlar,aldıkları parayı da beğenmiyor tembeller mantığı çok yanlış.

Kapitalist olacam diye,komik olmaya lüzüm yok.

Bütün dünya öğretmene değer vermenin hayati önemini kavradı.

Sosyal ağlarda paylaş

Su soylediginle aslinda beni destekledin farkindasin di mi? Yani 1000 kisiye 1000000TL dagitilacakken, yeni memur alininca, 2000 kisiye 1000000TL dagitiliyor. Insanlarin daha fazla maas almalarini ben de isterim de; olay bu degil.

Bunun disinda;
Memurlar vergi vermiyor mu...
Memurlarin vergi vermesi cok sacma bir sey zaten. Hani toplanan hasilattan adamlara maas veriyosun, sonra o maasin bilmem ne kadarini vermiyorsun. Ne o, vergi aldin. Memurlarin zaten geliri devletten geldigi icin ve maaslar vergi cikarildiktan sonra yatti icin devlet zaten o parayi ellerinden cikarmiyor. Kisacasi memurlarin 1000TL alip, 400TL vergi vermesi olayi sacma. Dogrudan net olarak hesaplanmasi gerekli.

Sark hizmeti yapanlarla Besiktas'ta ogretmenlik yapanlar arasinda fark var; sark hizmeti yapanlar tazminat alirlar.

Butun bunlarin disinda, evet tembeller. Istisnalar var tabi ama ciddi optimizasyon sorunu var. Ozel sektorde 3+ ay tatil yapan gordun mu? Devletin her ogretmen basina 3 ay kaybi var. Bu kaybi da maasi az vererek kapatiyor. Ancak 3 ay ek calisma ve bunun karsiliginda ek maas imkani saglamasi gerekli, yani calisacak ogretmeni engellememesi ve kestigi maasi telafi etmesi. Ama bu sadece ogretmenler icin boyle ve memurlar sadece ogretmenlerden olusmuyor. SGK'sindan bilmem neresine kadar zergling gibi her daire. Sorun da burada.

NOT: Bence TR'de ogretmen sorunu var. Yukarida da az biraz degindim zaten. 1) Daha fazla ogretmen alinmali, ama bunlar "ogretmen" olmali, ozel sektorde is bulamamis lavuk degil. 2) 3+ ay tatil olmamali, o tatil suresince baska yonlerini de kullanabilmeli insanlar. 3) Idari kadro azaltilmali. Bu boyle uzar gider.
Sosyal ağlarda paylaş

şark tazminatı dediğin şeyin ne kadar komik oldugunu biliyormusun peki ?
yani ögretmenlerin kini bilemem ama doktor dan örnek veriyim .
istanbul birinci bölge doktor maaşı 1330 lira .
ben dördüncü bölge D grubunda calısıyorum maaşım 1400 lira civarında . agrı 6 ıncı bölge ordaki arkadasımın maaşı da 1450 lira .toplamda 100 lira farkediyor
bu konu yu geçtikten sonra .
benim bulundugum bölgede cok olmasa bile ögretmen sıkıntısı yaşarken memur alınmasın yatıyorlar falan demek dogru değil cok . heryerde gişe memuru yok her yer istanbul değil .dogru olan söylem şu olabilir tanıdık dır falandır filandır diyerek ihtiyac olmayan yerlerdeki gereginden fazla memur yoksa türkiyenin cogu bölgesinde hemsire saglık memuru ebe gibi birçok eksik oldugunu ben biliyorum kendi sektörüm oldugu için .yani 10000 hemsire de alınsa işe boş oturcak bi tane olmaz .

bunun dışın da tekel işçileride isyanda olmasının sebebi kadrolarının şişirilmesinden ziyade . özelleştirme sonrası fabrikaların kapatılması (tokatta ki kapatılmış mesela bu şehirde olan iki fabrikadan biri ) diye biliyordum yanlışım mı var ?
Sosyal ağlarda paylaş

Attığın mesaj yer yer bilgi eksikliği içeriyor.Ciddi tartışma yapmayı bırakmıştım ama bir kaç şey söylemeden duramam.Çünkü bu konunun içindeyim ve böyle yanlış bilgilerle düşünen çok insan var.

1) ilk paragrafta yazdıkların anlamsız.Okul var,öğretmen bekleyen öğrenci var,atama bekleyen öğretmen var.Bunları bir araya getirmek devletin asli görevidir.İsterse 1 milyon öğretmen ataması gereksin bunu yapmak zorundadır.Aynı şekilde doktor,hemşire,polis ataması yapması da gerekmektedir.

Ne bu kardeşim bu kadar memur mu olur diyip,çocuğunu eğitecek öğretmen,aşını yapacak hemşire,hırsızı yakalayacak polis bulamayabilirsin.

Tabi bizim ülke için kurduğun varsayımın hiç bir zaman gerçekleşmeyeceği gerçeği de var.Hiç bir zaman paramız var memura zam yapalım denmez.Paramız var kimlere peşkeş çekelim denir.

2)Dediğin şekilde olsa bile memur gene vergi vermiş olur.Adama 2000 lira maaş hesaplayıp,1600 lira vermekle,direk 1600 lira vermek arasında bir fark yok.

3)Öğretmenler için şark hizmetinde tazminat diye bir şey şu anda yok.O tazminat Çiller zamanında kalktı.Polis ve askerlerde var.Ancak öğretmenlerde yok.(aslında çok düşük bir miktar olabilir,20-40 lira falan.o da kadrolularda,söleşmelilerde yok o da)

4)3+ ay tatil olayı biraz abartı.Öğretmenlerin yaz tatili 2aydır buna 15 günde yarı tatili eklersen ortaya 40-45 gün gibi bir tatil çıkar.Tabi buna ek olarak diğer memurlar ile bayram tatili falan yapılıyor.Onu eklemeyi düşünebilirsin.Ancak diğer memurların her yıl 40 gün yıllık izni vardır ve öğretmenlerin buna sahip değildir.Yani öğretmenler diğer memurlardan fazla tatil yapmaz.Hemen hemen aynıdır.

son paragrafta kısmen doğru şeyler yazmışsın.Ancak yasalara göre öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir.Başka alanlarda kullanılmaları söz konusu değildir.Zaten öğretmenlere yararlanmak mantığıyla bakmak yanlış.İnek mi bu etinden,sütünden yararlanacaksın?Öğretmen sonuçta,öğretim yılında çalışır,tatil zamanı dinlenir.Çünkü yaptığı iş dışardan görüldüğü kadar kolay değildir.

ha elbette devlette hiç çalışmadan yatarak dünyanın parasını alan bir sürü memur var.

Ama öğretmenleri bunların dışında tutmak gerekir.Belki iyi olmayanları yetersiz olanlar var.Hatta kötü niyetli olanları da var.Ama pek çoğu kendini tüketerek çalışıyor.

Son olarak öğretmenlik için kurduğun,özel sektörde iş bulamayan lavuklar, cümlesinin hiç bir mantığı yok.Zaten yeni mezun öğretmenler için devlet,özel sektörden daha iyi bir seçimdir.Belirli bir deneyime ulaştıktan sonra özel sektöre geçmek,çok daha sağlıklıdır.

riglous said:

Su soylediginle aslinda beni destekledin farkindasin di mi? Yani 1000 kisiye 1000000TL dagitilacakken, yeni memur alininca, 2000 kisiye 1000000TL dagitiliyor. Insanlarin daha fazla maas almalarini ben de isterim de; olay bu degil.

Bunun disinda;
Memurlar vergi vermiyor mu...
Memurlarin vergi vermesi cok sacma bir sey zaten. Hani toplanan hasilattan adamlara maas veriyosun, sonra o maasin bilmem ne kadarini vermiyorsun. Ne o, vergi aldin. Memurlarin zaten geliri devletten geldigi icin ve maaslar vergi cikarildiktan sonra yatti icin devlet zaten o parayi ellerinden cikarmiyor. Kisacasi memurlarin 1000TL alip, 400TL vergi vermesi olayi sacma. Dogrudan net olarak hesaplanmasi gerekli.

Sark hizmeti yapanlarla Besiktas'ta ogretmenlik yapanlar arasinda fark var; sark hizmeti yapanlar tazminat alirlar.

Butun bunlarin disinda, evet tembeller. Istisnalar var tabi ama ciddi optimizasyon sorunu var. Ozel sektorde 3+ ay tatil yapan gordun mu? Devletin her ogretmen basina 3 ay kaybi var. Bu kaybi da maasi az vererek kapatiyor. Ancak 3 ay ek calisma ve bunun karsiliginda ek maas imkani saglamasi gerekli, yani calisacak ogretmeni engellememesi ve kestigi maasi telafi etmesi. Ama bu sadece ogretmenler icin boyle ve memurlar sadece ogretmenlerden olusmuyor. SGK'sindan bilmem neresine kadar zergling gibi her daire. Sorun da burada.

NOT: Bence TR'de ogretmen sorunu var. Yukarida da az biraz degindim zaten. 1) Daha fazla ogretmen alinmali, ama bunlar "ogretmen" olmali, ozel sektorde is bulamamis lavuk degil. 2) 3+ ay tatil olmamali, o tatil suresince baska yonlerini de kullanabilmeli insanlar. 3) Idari kadro azaltilmali. Bu boyle uzar gider.

Zaten ben en başta sana değil mawiman'a yazmıştım.Baktım sen zaman harcamışsın sana bir cevap yazayim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...