Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fonksiyonel Analiz - Matematiksel Kaziklar - Odev yapana durum kapmanyasi


BonePART

Öne çıkan mesajlar

http://img255.imageshack.us/img255/9288/odev.png

bu sorular odevim
eger yardimci olabilcek yaparim dicek varsa durum ismarlamaya fitim
+rep isteyenin terazisine tiklarim forum mesajlarimda super adammis imaji veririm forumda karizma yapar
aushfhausfa

ARDETH SANA SESLENIYORUM SEN ANLAYABILIRSIN BELKI

bu arada fiyat soru basi 1 durumdur
3 + soru cozene ayran sirkettendir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Durumun 5'te birini ben yerim.

Ilki icin wolfram'a yaz. Turevini alsin. Sonra x'in alabilecegi degerler -1 ile 1 arasinda olmak zorunda (-1,1)
NOT: -1 ve 1 olmamak kaydiyla.
Turevinin grafigini cizdir wolfram'a. Eger egim once asagi sonra yukari dogruysa illaki ic bukey ya da dis bukey olmak zorunda. Eger once egim artip sonra azaliyorsa grafik, sorudaki fonksiyonun grafigi n gibidir. Tersiyse u gibidir. (icbukey neydi disbukey neydi?)

Yanniz hakkaten, kitabin bir bolumunde anlatiliyodur bunlar. Bakip yapmak lazim. 3 sene gecmis uzerinden..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fonksiyonel analiz dersinde dönemin sonunda verdikleri ödev bu mu lan. ilk okul matematiği :p fonksiyonel analiz almadım bir de ben bir daha ki dönem inşallah.

birinci soruda işe fonksiyondaki mutlak değeri kaldırabileceğini fark ederek başlayabilirsin çünkü kare alıyorsun. Mutlak değerden ya x ya da -x çıkacak ama karesini aldığın zaman her şekilde x^2. Verilen aralikta bu fonksiyon surekli dolayısıyla içbükey olması için türevinin sürekli azalan bir fonksiyon olması lazım buna bakacaksın.

üçüncü soruda iki fonksiyonun çarpımının x'e göre (0,1) aralığında integralini alacaksın (L^2 uzaylarında normun tanımı)

dördüncü soru polarization identitye benziyor.


kompleks cisim üzerine tanımlı kompleks bir vektör uzayında iç çarpım alırsan
() = + + +
() = + - -

burda = * ve bir kompleks sayının real kısmı (a + a*)/2 çıkart birini diğerinden doğal olarak geliyor. İmajiner kısmı için aynı işlemi vs ile yap.

Son soru da eğer gram-schmit kullanmanın bir yolu varsa basit, elinde iç çarpım var dört tane de "vektör" var. Gram-schmit orthogonalization uygulayacaksın. İlk fonksiyonun al. Normuna böl. Daha sonra ikinci vektörü al. İlk vektörle iç çarpımını bu vektörden çıkar dik kısmı kalsın. Kalan kısmı yine normuna böl. Bunların hepsini sana verilen iç çarpımla yapacaksın uzun işlemli bir soru. Burda tek sorun ikinci vektörden iççarpımı çıkarırken bu çıkarımı ilk vektör "yönünde" yapman lazım. Bu durumda bunu ikinci fonksiyon - [(ilk fonksiyon)/(ilk fonksiyonun normu)]*iççarpmı şeklinde yapabilmen lazım. Bu işlem herhangi bir iç çarpım uzayında sonlu sayıda vektör(fonksiyonlar da vektör uzayı oluşturabilir) geçerli diye biliyorum. Ama işlemin detayları biraz daha farklı olabilir istersen kitabına bak.

ikinci soru fonksiyonunu konjugesi ile çarpacaksın (burda eğer x ve y real ise kendisi ile yine) onun integralini verilen alanda alacaksın.

takdir edersin ki işlemleri bu kadar uzun olan soruları oturup çözmez kimse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok lan automated theorem proovingde benim gördüğüm en ileri numerik olmayan şeyler baya karışık bir dizi veriyorsun kompütere o onun terimlerinin formunu çıkarıyor falan.

ha bir de lie cebiri sağolsun analitik bir şekilde diferansiyel denklem çözecek program da yazabilirim reduce kullanarak ama o da zor iş. ama yapan yapar yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

içime bir kurt düştü fonksiyon vektor uzayları üzerine gram şimit yapılıyor mu diye baktım gerçekten de yapılıyormuş (yani dediğim gibi herhangi bir iç çarpım uzayında geçerli)

http://web.mit.edu/18.06/www/Spring09/legendre.pdf

artık gece rahat uyuyabilirsiniz hadi ben orbit morbit falan çalışıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...