BonePART Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2009 http://img255.imageshack.us/img255/9288/odev.png bu sorular odevim eger yardimci olabilcek yaparim dicek varsa durum ismarlamaya fitim +rep isteyenin terazisine tiklarim forum mesajlarimda super adammis imaji veririm forumda karizma yapar aushfhausfa ARDETH SANA SESLENIYORUM SEN ANLAYABILIRSIN BELKI bu arada fiyat soru basi 1 durumdur 3 + soru cozene ayran sirkettendir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 http://www.ricesigns.com/real_pictures/bump_signs.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 kimse yetemiyo sanırım sorulara haha. bi delikanlı çıkmadı ben yaparım diyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 abi azmodaiye sordum adam kosarak kacti msnden abovvvv fonksiyonel analiz abovvvvvvvvv diye adam matematik muhendisi bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 riglous sende mi kaciyosun :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Kolay şeylerde konuya hazırlanıp ondan sonra birde çözmesi falan zaman gerektiriyor, zor yani birinin gelip oturup hazırlanıp tamamen çözücek olması, ancak o sırada aynı şeylere çalışan birisi denk gelirse çözer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ama abi fonksiyonel analizden de kaçılır. hiç hatırlamıyorum bende malesef :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 aga soruyoz iste o kadar adam war hane ben sifirimda sans iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Anca hatırlıyorsa Ardeth hatırlıyordur. Yada şu an bu dersi alan birileri olacak. Teklifte dürüm hani . Bilsem direk kasacam yapmaya. Bence dürümü kaçırmayın biliyorsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 durum tabe isteyen olursa donerde yapaiblirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Durumun 5'te birini ben yerim. Ilki icin wolfram'a yaz. Turevini alsin. Sonra x'in alabilecegi degerler -1 ile 1 arasinda olmak zorunda (-1,1) NOT: -1 ve 1 olmamak kaydiyla. Turevinin grafigini cizdir wolfram'a. Eger egim once asagi sonra yukari dogruysa illaki ic bukey ya da dis bukey olmak zorunda. Eger once egim artip sonra azaliyorsa grafik, sorudaki fonksiyonun grafigi n gibidir. Tersiyse u gibidir. (icbukey neydi disbukey neydi?) Yanniz hakkaten, kitabin bir bolumunde anlatiliyodur bunlar. Bakip yapmak lazim. 3 sene gecmis uzerinden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Fonksiyonel analiz dersinde dönemin sonunda verdikleri ödev bu mu lan. ilk okul matematiği :p fonksiyonel analiz almadım bir de ben bir daha ki dönem inşallah. birinci soruda işe fonksiyondaki mutlak değeri kaldırabileceğini fark ederek başlayabilirsin çünkü kare alıyorsun. Mutlak değerden ya x ya da -x çıkacak ama karesini aldığın zaman her şekilde x^2. Verilen aralikta bu fonksiyon surekli dolayısıyla içbükey olması için türevinin sürekli azalan bir fonksiyon olması lazım buna bakacaksın. üçüncü soruda iki fonksiyonun çarpımının x'e göre (0,1) aralığında integralini alacaksın (L^2 uzaylarında normun tanımı) dördüncü soru polarization identitye benziyor. kompleks cisim üzerine tanımlı kompleks bir vektör uzayında iç çarpım alırsan () = + + + () = + - - burda = * ve bir kompleks sayının real kısmı (a + a*)/2 çıkart birini diğerinden doğal olarak geliyor. İmajiner kısmı için aynı işlemi vs ile yap. Son soru da eğer gram-schmit kullanmanın bir yolu varsa basit, elinde iç çarpım var dört tane de "vektör" var. Gram-schmit orthogonalization uygulayacaksın. İlk fonksiyonun al. Normuna böl. Daha sonra ikinci vektörü al. İlk vektörle iç çarpımını bu vektörden çıkar dik kısmı kalsın. Kalan kısmı yine normuna böl. Bunların hepsini sana verilen iç çarpımla yapacaksın uzun işlemli bir soru. Burda tek sorun ikinci vektörden iççarpımı çıkarırken bu çıkarımı ilk vektör "yönünde" yapman lazım. Bu durumda bunu ikinci fonksiyon - [(ilk fonksiyon)/(ilk fonksiyonun normu)]*iççarpmı şeklinde yapabilmen lazım. Bu işlem herhangi bir iç çarpım uzayında sonlu sayıda vektör(fonksiyonlar da vektör uzayı oluşturabilir) geçerli diye biliyorum. Ama işlemin detayları biraz daha farklı olabilir istersen kitabına bak. ikinci soru fonksiyonunu konjugesi ile çarpacaksın (burda eğer x ve y real ise kendisi ile yine) onun integralini verilen alanda alacaksın. takdir edersin ki işlemleri bu kadar uzun olan soruları oturup çözmez kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 cocuum kendi odevini kendin yap, bi burda baskasina odev yaptiranlari sevmeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 yapmadım zaten nasıl yapacağını anlattım. bunların işlemleri çok uzun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Gram-schmit :( ben bunu hatırlıyorum sanki. fffffffffffffffuuuuuuuuuu sınavda yapamamış olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 anneye anlatir gibi anlatmak serbest. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 bilgisere ver yapsın. hala yapmadılarmı şunların "kompüter su soruyu cöz" diyip cözdirenini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 yok lan automated theorem proovingde benim gördüğüm en ileri numerik olmayan şeyler baya karışık bir dizi veriyorsun kompütere o onun terimlerinin formunu çıkarıyor falan. ha bir de lie cebiri sağolsun analitik bir şekilde diferansiyel denklem çözecek program da yazabilirim reduce kullanarak ama o da zor iş. ama yapan yapar yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 e bende onu dıyorum zaten, yapan neden yapmamış şimdiye kadar. cokmu seviyosunzu bunları böle sayfa sayfa yazmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 kız kaldırıyoruz forumdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 lan! oluyomu öle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 ekmek kapımız bu bizim elimizden almayın greve gideriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2009 içime bir kurt düştü fonksiyon vektor uzayları üzerine gram şimit yapılıyor mu diye baktım gerçekten de yapılıyormuş (yani dediğim gibi herhangi bir iç çarpım uzayında geçerli) http://web.mit.edu/18.06/www/Spring09/legendre.pdf artık gece rahat uyuyabilirsiniz hadi ben orbit morbit falan çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 olm odevi kendim yapmak istesem durumu kendim yerimniye ismarlicam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar