Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3D Programları

Economics

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşım 3D ye başlamak istiyormuş araştırmamı istedi bende bir sorayım dedim . 3ds max maya blender 3d canvas olarak araştırdım baktığım sitelerde . Gördüğüm 3ds max piyasaya hakim ama 3k fiyatı var maya da o civarlarda . blender desen python kullanıyomuş(kodlamayla ilgili sanırım) . 3D canvası gözüm tuttu gibi . Yeni başlayan birisine uygun gibi pro fiyatıda 70 dolar(gerçi copyrightı 2007 olarak gözüküyo hala varmı bilmiyorum) . Ne tavsiye edersiniz ?. İlerde programlar arası geçişte zorluk yaşarmı ?. 3ds max niye bu kadar pahalı ?. Şimdiden sağolun
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

rhino felan da vardi sanki? boyle daha kolay felan deniyordu.

Şimdi bu işler nasıl ilerliyor bilmiyorum programlar hakkında da bir bilgim yok ama hani nasıl desem . Mesela rhino da çalışan birisi iş gereği 3ds max ta çalışması zorunlu kılınır mı , kılınırsa programdan programa dağlar kadar fark varmıdır .
Sosyal ağlarda paylaş

Her iste oldugu gibi bunun da teorik kismi vardir, pratik kismi vardir. Pratik kismi program bilgisine dayanir ve onemlidir. Teorik kismi yapabiliteni ve programlari kullanabilme kabiliyetini artirir.

Pratigi olmayan kendi basina ekmek yiyemez. Teorisi olmayan bir sey bildigini soyleyemez. Haliyle ikisi de az bucuk olacak. Bunun yolu da oturup kitabini alip oradan calismak ya da workshop'lara katilmak ki orada da hoca esliginde kitabi takip edersin.

Eger yeterince yogunlasirsan ve alt yapin varsa zaten cok surmez; 120 saat gibi bir surede az cok teorisini bildigin seyleri farkli programlarda uygulayabilirsin. Ama bir programi kullaniyor olmak, diger programa cok da cabuk adapte olabilecegin anlamina gelmiyor. Programlar arasinda buyuk farklar olabiliyor.

Eger bu isi TR'de yapacaksan 3dsmax yaygin oldugu icin onunla baslayip ilerlemen avantajina olacaktir. Diger programlarla bosuna vakit kaybedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...