Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Arkadaşım 3D ye başlamak istiyormuş araştırmamı istedi bende bir sorayım dedim . 3ds max maya blender 3d canvas olarak araştırdım baktığım sitelerde . Gördüğüm 3ds max piyasaya hakim ama 3k fiyatı var maya da o civarlarda . blender desen python kullanıyomuş(kodlamayla ilgili sanırım) . 3D canvası gözüm tuttu gibi . Yeni başlayan birisine uygun gibi pro fiyatıda 70 dolar(gerçi copyrightı 2007 olarak gözüküyo hala varmı bilmiyorum) . Ne tavsiye edersiniz ?. İlerde programlar arası geçişte zorluk yaşarmı ?. 3ds max niye bu kadar pahalı ?. Şimdiden sağolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 3dsmax niye bu kadar pahali? Arz-talep... Isini iyi yaptigi icin... Maya da iyidir. Yeni baslayan bunlarla baslayabilir, $70e aldigi ona zaten yetmeyecektir. Bir kitap alir, cok rahat Maya ile baslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 öncelikle hangi yönünü kullanıcaksın onu bi söyle. Animasyon yapcaksan kesinlikle Maya . Mimari diyorsan 3d max veya lightwave . Türkiye'de 3d max cok tutuluyor ama eksikleri var. ha birde kolaylık , pratiklik yönünden lightwave hepsinden iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Bunların öğrenci versiyonları fln yokmu yaw. Hangi baba yiğit löp diye 3 k koyabilir ben 3D ye başlıycam diye sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 baslicam diye konmaz zaten, ben bu isi yapiyorum diye konur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 tmm bende başlaması gereken noktayı soruyorum zaten . İlerde maya alır iş ciddiye binerse ama şimdi neyle başlamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 rhino felan da vardi sanki? boyle daha kolay felan deniyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/3D_computer_graphics_software#Major_packages surda var biseyler ama, free olanlar ne kadar yeterli bilemem, belki kullanmis olan vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Esh said: rhino felan da vardi sanki? boyle daha kolay felan deniyordu. Şimdi bu işler nasıl ilerliyor bilmiyorum programlar hakkında da bir bilgim yok ama hani nasıl desem . Mesela rhino da çalışan birisi iş gereği 3ds max ta çalışması zorunlu kılınır mı , kılınırsa programdan programa dağlar kadar fark varmıdır . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Her iste oldugu gibi bunun da teorik kismi vardir, pratik kismi vardir. Pratik kismi program bilgisine dayanir ve onemlidir. Teorik kismi yapabiliteni ve programlari kullanabilme kabiliyetini artirir. Pratigi olmayan kendi basina ekmek yiyemez. Teorisi olmayan bir sey bildigini soyleyemez. Haliyle ikisi de az bucuk olacak. Bunun yolu da oturup kitabini alip oradan calismak ya da workshop'lara katilmak ki orada da hoca esliginde kitabi takip edersin. Eger yeterince yogunlasirsan ve alt yapin varsa zaten cok surmez; 120 saat gibi bir surede az cok teorisini bildigin seyleri farkli programlarda uygulayabilirsin. Ama bir programi kullaniyor olmak, diger programa cok da cabuk adapte olabilecegin anlamina gelmiyor. Programlar arasinda buyuk farklar olabiliyor. Eger bu isi TR'de yapacaksan 3dsmax yaygin oldugu icin onunla baslayip ilerlemen avantajina olacaktir. Diger programlarla bosuna vakit kaybedersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Animasyon olacaksa Maya iyi gelir. MEL script de kasarsa aranan adam olur. Tek/iki çekirdek kullanan versiyonu bedavaydı sitesinde yamulmuyorsam. Türkiye'de fazla lisanslı kullanıcısı yok. Edit: Cümle düşüklüğü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 maya nın mı bedava ? . Sanırım eskiden öyleymiş personal edition ayağında aşşa bi logo çakıyolarmış çalışmaların öyle beleş oluyomuş . Ama geçmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Ah be bilseydim stoklarım exe sini app ını :) 2008 de beleşti işte. 30 gün trial varmış sadece. resetleyip kullanılır anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 en güzeli yazcan kendi 3d programını temiz temiz beleş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Blender var. Mesela çoğu oyunun modellemelerinde (özellikle eklenebilir modeller vs destekliyorsa oyun) kullanılıyor. Başlangıç için fena değil diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 onun interfacei kötüymüş ya öyle okudum ama denenebilir tabi . Bir de python kullanıyomuş script olarak mı diyim neyse kod olarak diyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Blender iyidir bende arada bakıyorumda bişiy anlamıyorum :D Edit: Bu arada blender için http://www.blendertr.com bu sitede dersler var göz atabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 canım çekti bee bendemi başlasam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar