Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 1895 yılında bir kafenin bodrum katında, Lumiere Kardeşlerin gösterimi ile doğan sinema, 114. yaşını kutluyor. 114 yıllık gibi bir sürede 7. sanat olarak kendini kabul ettiren sinemanın hızlı gelişimiyle insanların hayatında değişilmez bir konuma sahip olması eğlence sektörünü temelden etkilediği gibi, birçok eleştiriyi de yanında getirmişti. 1895'te "Trenin Gara Girişi" adlı birkaç saniyelik görüntüsü, o dönem insanları korkutmuştu. Çünkü ekranda üzerilerine doğru gelen trenden korkan insanlar bodrum katında ufak çaplı bir izdiham yaratarak "trenden" kaçmaya çalışmıştı. İnsanlar için olağanüstü bir yenilik olan sinema bugün farklı teknolojiler ile sürekli gelişmeye devam ediyor. Lumiere Kardeşlerden Porter'a,Griffith'e, Eisenstein'dan Orson Welles'e, Coppola'dan Scorcese'ye, Lucas'tan Spielberg'e ve daha isimleri saymakla bitmeyecek olan yüzlerce sinemacıya süreçte sinemaya koşulsuz hizmet ettikleri için kendi adıma teşekkür ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Camelsoft Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 daha bol gerçekçilik, daha az cgi görmek dileğiyle nice yıllara :) :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 büyük tren soygunundan, star warsa;aya yolculuktan,avatara... bütün bu güzel anları bize yaşatanlara teşekkürler diyorum. inşallah bir kaç yıl sonra aranıza gircem... yeni yaşımız kutlu olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 gratz cinema happy b day! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 kutlu olsun bakalim =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Troller ve gereksiz mesajlar silindi, konu tekrar açıldı :) yetkimi kötüye kullanarak yaptığım bu hareket için özür dilerim, gece gece yaşanan bu "Fail" durumu da uykusuzluğuma verin. Yazım hataları ve tarihler düzeltildi. kaldığı yerden devam etsin konu editler: 1895 tarihinin önce 1985 sonra 1885 yapılması ve 3 editte bir türlü 1895'i tutturamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Hayırlı uğurlu olsun hahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 nice yıllara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_catastrope_ Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Az önce sinemanın tarihiyle ilgili uzun bir yazı okuyordum. Çok harikaymış, bebek adımlarıyla gelişimi. Daha nice yıllara bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2009 Merak edenler için; Lumiere Kardeşlerin çektiği ilk filmler http://www.youtube.com/watch?v=4nj0vEO4Q6s Görsel efektlerin ve bilimkurgunun babası olarak kabul edilen George Melies'in, 1902 yapımlı "Le Voyage dans la lune", yani "Ay'a Seyahat Filmi" http://www.youtube.com/watch?v=7JDaOOw0MEE&feature=related Edwin Porter'ın filmleri http://www.youtube.com/watch?v=V1zBkZuzvYg ilk western filmi kabul edilen ve sinemanın tiyatrodan ayrıldığı,paralel kurgunun yapıldığı ilk film The Great Train Robbery. Bu yapıma kadar filmlerde oyuncular sanki tiyatroda oynuyorlarmış gibi oyunculuk yapıyorlardı ve kadraj buna göre kullanılıyordu. http://www.youtube.com/watch?v=oM-DhskWrDA İlk kurgu denemesi olan The Life of an American Fireman Ayrıca çekme imkanları olanlar D.W Griffith'in The Birth of a Nation ve Intolerance'ını izleyebilirler. Modern sinemanın ilk örnekleri olarak kabul edilirler. D.W Griffith'te sinemanın babası olarak kabul edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar